#24
|
||||
|
||||
![]()
Καλα αυτο αστο, γιατι ενα ψαρι ειναι σταγονα στον ωκεανο μπροστα σε αυτα που "στελνονται" συνεχως απο πολλους πελατες των πετσοπ που δεν ενδιαφερονται καν να ανοιξουν να διαβασουν καμια πληροφορια και να ξεστραβωθουν πως να διατηρουν ενα ζωντανο οσο πιο αξιοπρεπως γινεται.
Εμαθες το μαθημα σου οπως οι περισσοτεροι εδω. ------------------------- Παράθεση:
Τα λιτρα που αναφερονται για καθε χρυσοψαρο (πχ 40-50) δεν αναφερονται για μινιμουμ ενυδρειο με ενα χρυσοψαρο. Αναφερονται σε μινιμουμ λιτρα που αντιστοιχουν σε καθε χρυσοψαρο, αλλά σε ενυδρειο με πολλα χρυσοψαρα, για την στοιχειωδη ισορροπια στην καθαριοτητα και παραμετρους του νερου, και οχι δλδ για τον απαραιτητο χωρο κολυμβησης. Για τις μινιμουμ διαστασεις ενος ενυδρειου εστω και με ενα μονο χρυσοψαρο παιζει ρολο το τελικο μεγεθος του χρυσοψαρου που διατηρουμε. Και αυτο γιατι αν εχουμε ενα μονο χρυσοψαρο που φτανει και ξεπερναει τα 30 εκ μηκος και το βαλουμε σε 50 λιτρα ενυδρειο νομιζωντας οτι ειμαστε καλυμμενοι με τον "κανονα" 40-50 λιτρα για καθε χρυσοψαρο, αυτο το ενυδρειο θα εχει περιπου 50-60 εκ μηκος. Αφου το ψαρι ειναι αεικινητος κολυμβητης, πως (?) θα κολυμπησει ενα ψαρι των 30 εκ (οπως το common) σε ενυδρειο 50 εκ μηκους? Καπως ετσι? ![]() ![]() Ειτε εχουμε ενα χρυσοψαρο (κατι που δεν ειναι καλο, αφου ειναι κοινωνικα ψαρια τα χρυσοψαρα και θελουν κι αλλα στο χωρο για να λειτουργουν φυσιολογικα), ειτε εχουμε περισσοτερα χρυσοψαρα, το μηκος του ενυδρειου δεν πρεπει να ειναι κατω απο 100-120 εκ μινιμουμ, και λιγα λεω για ενα ψαρι λιμνης. Με τς fancy ποικιλιες ειναι καλυτερα τα πραγματα σε ενυδρειο και με 80-100 μινιμουμ εχουμε καλη διαβιωση πιστευω.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 27-05-11 στις 22:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψαρι,αλλα τι ψαρι?!?!?! | water_turtle_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 06-02-10 01:14 |
τι ψαρι...?? | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 67 | 28-10-08 19:00 |
Νεκρο ψαρι... :( | Αγγελος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 08-01-08 16:03 |
τι ψαρι ειναι; | Mary-z | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 06-12-07 12:15 |
Tι ψαρι ειναι ;;; | george | Malawi | 26 | 26-09-03 00:03 |