|
||||
|
||||
![]()
Φανταστικα χρωματα!!!!
![]() ![]() ![]() Συγχαρητηρια φιλε μου!! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το σφουγγαρι ειναι πηγη νιτρικων σιγουρα , τωρα πιστευω σταδιακη αφαιρεση του και του μακαρονιου που σου ειπε ο δημητρης και θα πεσουν ακομα πιο πολυ τα νιτρικα , εγω εβαλα μακροαλγη ,αλλαγες 10% την εβδομαδα προσθηκη βοτκας και βακτηριδιων της bridewell απο 50-60ppm τα no3 τωρα ειναι σταθερα στο 2-3ppm με το ιδιο ταϊσμα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Γιώργο.
![]() Κώστα βακτηρίδια βάζω, τις αλλαγές θα τις πυκνώσω, για μακροάλγη πρέπει να βρω τρόπο να φωτίσω το σαμπάκι που είναι ενσωματωμένο στην πλάτη. Οπότε πάω σε σταδιακή αφαίρεση σιποράξ και σφουγγαριών και μένει η βότκα, που να σου πω την αλήθεια προτιμώ να την πιώ ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα τα άτομα που στο είπαν για την αφαίρεση του σιποραξ, είναι χρόνια χομπυστες και έχουν πολύ πείρα! Γιατί να μην τους ακούσεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ προσοχη στη βοτκα...γιατι προχθες με εναν αλμυρο εδω ειχαμε αυτη την κουβεντα. εχασε καποιες ευφηλιες τη βδομαδα που εριχνε..και το συνδυασε...δε βρισκω λογω να ηταν τυχαιο μιας και ετρεχε καιρο και καλα το ενυδρειο του. ισως εκανε καποια λαθος κινηση-δοσολογια....πολυ προσοχη λοιπον αν το εφαρμοσεις.
ειμαι κι εγω συμφωνος οτι τα βιολογικα υλικα περιοριζουν τη δυναμικη του βραχου. θα μπορουσες να πεις heavy stocked το ενυδρειο μου απο ψαρια....κι ομως εδω και 1μιση χρονο απο λιγα λιτρα εως τα πολλα που ειναι ενα χρονο σχεδον τωρα...ποτε μου δεν ειχα ουτε αμμωνια ουτε νιτρωδη και δε χρησιμοποιησα ποτε κανενα βιολογικο υλικο. μια χαρα την κανει τη δουλεια του ο βραχος αν ειναι στη σωστη αναλογια και εχει καλη ποιοτητα. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κωστα αμα κανεις κανενα DIY για να βαλεις φως στο φιλτρακι σου (για chaeto) πες να ερθω να δουμε τι θα κανουμε
![]() νομιζω βρηκες τον τομεα σου (γιατι απο φυτεμενα εισαι χαλια ![]() ![]() ![]() (βασικα ψαχνω αφορμη για καφε) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου !!!
¶ντε με το καλό και το 2ο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο γι' αυτό ρώτησα, για να τους ακούσω, απλά δεν είμαι σίγουρος αν ο δικός μου βράχος αρκεί για το φιλτράρισμα.
Τον πήρα "έτοιμο" και δεν μου φαίνεται ολοζώντανος, κάποια κομμάτια δεν έχουν καν κοραλίνη. ![]() Σήμερα έβγαλα τα σφουγγάρια και το μισό σιποράξ, θα το παρακολουθήσω για καμιά 10αριά μέρες με μετρήσεις κι αν δεν παρουσιάσει πρόβλημα, θα βγάλω και το υπόλοιπο βιολογικό και θα αφήσω όλη τη δουλειά στον βράχο. Πάνο και Κώστα τη βότκα τη φοβάμαι ακόμα, θα το επιχειρήσω μόνο αν δεν καταφέρω τίποτε με τους άλλους τρόπους, Κώστα ευχαριστώ για το λινκ, τα λέει τόσο αναλυτικά που δύσκολα να κάνω λάθος. Γιάννη έλα και σήμερα για καφέ, να χαζέψεις και τα φυτεμένα μου και να πάρεις ιδέες και γι' άλλα φυτά, εκτός από marsilea. ![]() Λεωνίδα ευχαριστώ πολύ, 2ο δύσκολα, μεγαλύτερο ίσως ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κωστή η προσθήκη βότκας θα είναι το ύστατο μέσο για τα νιτρικά σου, αν αποφασίσεις να την χρησιμοποιήσεις πές μου καθώς την χρησιμοποιούσα για περίπου 1 χρόνο με καλά αποτελέσματα και χωρίς πρόβλημα.Δεν παυει όμως να είναι ένας τρόπος μη φυσικός!
1. Πέτα σταδιακά το σιποράξ. 2. Αν κρατήσεις σφουγγάρια κτλ τότε κάθε εβδομάδα πολύ καλό πλύσιμο, είναι πηγή Νο3. 3. Μετρήσεις για να παρατηρήσουμε την πρόοδο!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι τρελα μας πουλας ρε Κωστα...εδω η κοπελα σε λιγο θα αρχησει να μιλαει με τα ψαρια τοσα ενυδρεια που εχει γυρω της και θα κολησει στο ενα ακομα...
![]() ![]() ![]() Παντος πολυ ομορφο το ενυδρειο σου,τελικα το χεις!!!
|
||||
|
||||
![]()
κωστα ενα ακομα ενυδρειο = μετακομιση μην το ξεχνας :ρ
|
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολυ ωραιο
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ κι αφού σας άρεσε, να και μερικές ακόμη φωτό.
Τα βιολογικά υλικά (σφουγγάρια και σιποράξ) άρχισα να τα βγάζω σταδιακά και την βότκα την αφήνω για την ώρα, ίσως αργότερα (αν χρειαστεί). |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις εναν πολυ καλο λογο να παρατησεις το γλυκο απο οτι βλεπω...εχεις φτιαξει ενα κουκλι!!
Μπραβο για τον κοπο αλλα και τις ωραιοτατες φωτοζ! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο Κώστα!! Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Eυχαριστώ πολύ Κώστα και Μιχάλη, καλή Ανάσταση σε όλους.
|
|
||||
|
||||
![]()
κωστα εισαι απιστευτος,το μερακι σου δεν εχει ορια και +τις αλλης (το θαλασσινο σου παει πολυ)
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα τα λόγια είναι περιττά.....
Πανέμορφες φωτογραφίες, ακόμη πιο όμορφο απο κοντά..... Χαλάλι τον κόπο σου...... Καλή Ανάσταση σε όλους και στις οικογένειες σας!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα είναι πανέμορφο. Χαλάλι και ο κόπος και τα έξοδα!
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Μπάμπη, Κώστα κι Ευθύμη και Χριστός Ανέστη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά πανέμορφο!!
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο πολυ ομορφο και μπραβο για την προσπαθεια..
![]() για το προβλημα των νιτρικων απο την στιγμη που θα αφαιρεσης τα βιολογικα και με την αναβαθμιση του skimmer, λογικα δεν θα ξαναεχεις προβλημα. επισης προσοχη στην επιλογη των ζωντανων, καποια κοραλια οπως σωστα αναφερε ο κωστας μπορουν ανετα να πνιξουν το nano, βλεπε σαρκοφυτο,ξενια.. keep reefing.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια almost και enzo. Το παλεύω με συχνές αλλαγές και πιστεύω να τα καταφέρω.
Και μερικές σημερινές φωτό, μετά τις τελευταίες "μεταφορές": |
|
||||
|
||||
![]()
Τι γλυκο, τι θαλασσινό, δεν ξεφευγεις απο τι red cherry!!! Βαλε καμια sexy shrimp ντε!!
![]() Αντε καλο κουραγιο, και ελπίζω να μην αρχισεις και μεταφερεσαι στα θαλασσινα! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο στην 4η φωτό είναι μία από τις pepermint shrimps που μέσα σε 20 μέρες μου εξαφάνισαν την aptaisia που είχε κατακλύσει τον βράχο μου.
Και στην τελευταία φωτό είναι μια γαρίδα debelius, που τα χρώματά της πολύ θα ήθελα να τα είχαν και οι ξεπλυμένες red cherry στα φυτεμένα μου. Όσο για τις sexy shrimps το σκέφτομαι να βάλω, αλλά φοβάμαι ότι οι γαρίδες θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα ψάρια και θα γίνει κανονικό γαριδάδικο. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να και οι τελευταίες φωτό:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο.Η ανεμωνη ειναι ολα τα λεφτα!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η πρώτη απόπειρα! | xrusec13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 11-07-11 18:31 |
Απόπειρα για Ταγκανίκα... μέρος 3ο | QS-Plan | Tanganyika | 14 | 19-02-11 20:46 |
Απόπειρα για ταγκανικα... συνέχεια | QS-Plan | Tanganyika | 15 | 08-02-11 12:19 |
Απόπειρα για ταγκανικα... | QS-Plan | Tanganyika | 6 | 27-12-10 21:54 |
Πάμε για τ' αλάτια.. Πρώτο στάδιο ξεκίνησε | Alex_Salonica | Reef | 3 | 01-07-09 21:20 |