|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Υπαρχουν λιμνες στα λιτρα του Βασιλη που καινε πολυ περισσοτερο ρευμα...για διαφορους λογους.. πχ θελουν περισσοτερο αερισμο η οι αντλιες τους δεν ειναι low voltage κλπ.... Πριν ενα χρονο η δικη μου λιμνη 6000 λιτρα ειχε καταναλωση 335 watt Σημερα με τον πιο κατω εξοπλισμο εχω καταναλωση 210 watt. Αντλια sequence 90 watt Αεραντλια (RESUN LP 60) 50 watt UV oase bitron 72 watt Οπως καταλαμβαινεις, στο θεμα καταναλωση (σε σχεση με τις λιμνες) ολα ειναι θεμα εξοπλισμου αφου η σημερινη τεχνολογια βοηθα στον τομεα αυτο. Αν παρουμε μια αντλια sequence low voltage 12000 λιτρων (καιει 90 watt) και την συγκρινουμε με μια αλλη αντλια παλι 12000 λιτρα, που δεν ειναι low voltage, η διαφορα θα ειναι τεραστια. Για παραδειγμα, η βυθιζομενη αντλια της sera που ειχα περσυ 12000 λιτρων την ωρα, εκαιε 175 watt. Μια εξωτερικη αντλια 12000 λιτρων που δεν ειναι low voltage, θα καιει κατα πολυ περισσοτερο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Όλα δουλεύουν ταυτόχρονα.
|
||||
|
||||
![]()
ποιος ο λογο η uv να δουλευει 24 ωρες βασιλη?
|
|
||||
|
||||
![]()
...δεν είναι μόνο η άλγη, αλλά για να έχει απόδοση χρειάζεται η συνεχόμενη υποστήριξη.
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως η γεφυρα ειναι πολυ γερη, μας κρατησε ολους για τις φωτογραφίες!!!
Η λιμνη ειναι υπεροχη, το νερο πεντακαθαρο, η αλγη στα τοιχωματα και τον βυθο σαν γρασιδι, και τα κοι καταπληκτικά!!! Οπως και η μικρότερη λιμνούλα με τα πανέμορφα χρυσόψαρα! |
|
||||
|
||||
![]()
τι να λεμε τωρα????????/φανταστικη!!!!μιλαμε για πολυ φραπα
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αντε με το καλο...την επομενη φορα να βρεθουμε ολοι!
|
||||
|
||||
![]()
H αλήθεια είναι ότι σε περιμέναμε, αλλά δεν....
![]() Πιο κάτω μπορείτε να δειτε το τελικό σχέδιο κάτοψης όπως είναι σήμερα. Μπορείτε να διακρίνετε τους ανοικτούς διάδρομους του νερού ώστε να "τρέχει" ομοιόμορφα χωρίς τη δημιουργία γκρίζων ζωνών, και τον ευθή μεγάλο διάδρομο 5.60μ. που σχηματίστηκε διαγώνια του συστήματος. Η είσοδος του νερού γίνεται με τους 2 σωλήνες που φαίνονται (γκρίζο σκούρο) στην ευθεία και ενάμιση μέτρο μακριά από τις αντλίες μου ώστε να μην πέφτει η απόδωση κατά κύριο λόγο. ![]() Εύχομαι να είναι αρκετά κατατοπιστικό το σχέδιο ώστε να βοηθήσει αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν κάποτε με αυτού του είδους συστήματα. Δεν είμαι απόλυτος στο σχήμα και εξοπλισμό, οπότε είναι καλύτερα να ψάχνετε και από μόνοι σας και να μοιράζεστε μαζί μας τις ανησυχίες σας και τις διαδυκτυακές "ανακαλύψεις" σας. Τα ερωτήματα ευπρόσδεκτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη ερωτησεις!!
![]() 1)Το σχεδιο σου ειναι καταπληκτικο!!! Με τι προγραμμα το εφτιαξες αν γινεται να μου πεις γιατι με ενδιαφερει? 2)Τι ειναι το EAZY POT?Τα NEXUS? 3)Το BOTTOM DRAIN φανταζομαι δεν ειναι στο κεντρο για να μην ειναι πολυ κοντα στις επιστροφες σου? 4)Θελω να αναλησεις λιγο το φιλτρο που εχεις φτιαξει για MOOVING BED. Αν υπαρχουν και φωτοζ με την διαδικασια κατασκευης ακομη καλητερα! 5)Τελος, θα ηθελα να ρωτησω πως ακριβως ειναι ο πατος της λιμνης και που ακριβως ειναι το βαθυτερο σημειο. Ειναι στο κεντρο η ειναι κατηφορικη σε στυλ πισινας?Η ειναι ολο ενα?(Ρωταω γιατι γραφεις: HIGHEST DEPTH) Μου αρεσει πολυ αυτο το τρελο ακανονιστο σχημα που της εχεις δωσει!! ![]() Ευχαριστω! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Nαι Παράθεση:
Παράθεση:
Εξυπηρετεί στο να δημιουργήσεις γέφυρες και θέσεις για φυτά, ξεφεύγοντας από τα κλασικά τετράγωνα και ορθογώνια σχήματα παρόμοιων συστημάτων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
...ποιος ειναι ποιος; ...περα απο την Αργυρο δεν γνωριζω κανεναν αλλον! ![]() ![]() ....φοβερη κατασκευη τι να λεμε! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απίστευτος. Εύγε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μαγικος τοπος Βασιλη!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τουμπανο η λιμνη! οτι και να πω ειναι λιγο! θελουμε φωτο απο την φιλτρανση!!!!!!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
|||
|
|||
![]()
πανέμορφη πραγματικα!!!!!!! όσο την κοιτάζω τόσο δεν την χορταίνω..
είσαι άξιος άνθρωπος και μπράβο σου που την έχεις φτάσει μόνος σου, με προσωπική εργασία και κόπο, σε τόσο μεγάλο και υψηλό επίπεδο!!!!!! πάντα διαβάζω τις εξελήξεις της λίμνης σου!! γράφεις και παρουσιαζεις με όρεξη και πραγματική αγάπη τα όσα κάνεις, και μου κάνει εντύπωση με πόση διακριτηκότητα και ευγένεια (χωρίς ποτέ να καυχιέσαι,αν και θα χες κάθε λόγο) προσπαθείς να μεταδωσεις σε όλους τους υπόλοιπους κομμάτια απο την εμπειρία και τις γνώσεις σου!!!!!! μπράβο σου!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου και πάλι φίλε (in the pond ) περιμένουμε
Την παρουσίαση στο στήσιμο του φίλτρου σου. Σε κατάστημα με είδη ναυτιλίας είδα καπιο πανί με ίνες για πολυεστέρα Αυτό είναι το ( fiberglass )?? . Αν όχι , μπορω να χρησιμοποιήσω και αυτό ? Το Gel coat είναι όπως τα χρώματα δυο συστατικών ναυτιλίας ? Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Όσον αφορά το υλικό, υπάρχουν ποιότητες και είδη. Καλό είναι να γνωρίζεις το όνομα του προϊόντος έτσι ώστε να πληροφορηθείς αν είναι ιδανικό για ψάρια. Υπάρχουν π.χ. που είναι για μεγάλη αντοχή στην υγρασία και κάποια άλλα για να βρίσκονται μόνημα στο νερό. Τα συστατικά είναι 4: 1. το ρούχο πολυεστέρα (fiber glass) Αυτό μπορείς να το βρεις με το τρεχούμενο μέτρο, αλλά και έτοιμο πακεταρισμένο. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πάχος, έτσι? 2. resin (το κύριο υγρό κάλυψης) 3. Gel coat (το υγρό που αντιδρά με το resin ώστε να στεγνώνει γρήγορα, κάνοντας το μείγμα ιδιαίτερα σκληρό, αλλά κολλώδες. 4. Wax - Μικρή δοσολογία μεσα στο συνδυασμό resin & gel coat έτσι ώστε να καλύψει και να εξαφανίσει εκείνη την κολλώδη επιφάνεια.
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη! μεχρι να τελιωσω την λιμνη μου θα σε πρίξω στης ερωτησεις! πως συνδιασες το μπότομ ντρέιν με το σκιμερ? ρουφανε και τα 2 ταυτοχρονα δηλαδη? υπαρχει καποια βάνα που οριζεις εσυ πιο να ρουφαει περισσοτερο απο το αλλο>? δηλαδη να ρουφαει περισσοτερο απο κατο και λιγοτερο απ πανω?
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά είναι!!!!!!!!!!Πολύ ωραία δουλεία!!!!!!!!!!Είσαι άξιος!!!!!!!!Επειδή το έτερον ήμισυ είναι από Κύπρο ελπίζω να κερνάς καφεδάκι
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Πρόσεξε μόνο να έχεις τις βαλβίδες σου πριν προμηθευτείς τους σωλήνες σου. Παράθεση:
![]() Πότε έρχεσαι Κύπρο?
|
||||
|
||||
![]() Δεν ξέρω ακόμα!Σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι θα κατέβω!Συνήθως μετά τα μέσα προε τέλος Ιουλίου κατεβαίνουμε καμια βδομαδούλα οπότε θα τα πούμε τότε γιατί αυτό που έχεις φτιάξει θέλω να το δώ από κοντά!!!!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μα οι βαλβίδες δεν κοστίζουν τόσο πολύ...., ειδικότερα οι μικρές! Επίσης δεν είναι αναγκαστικό να τις ενώσεις με φίλτρα υψηλού τύπου. Απλά με αυτές, θα μπορείς να ελέγχεις τη ροή του νερού είτε από τον πυθμένα, είτε από το σκίμερ σου. Βασικά θα "παίζεις" για κάποιο διάστημα μέχρι να βρεις την ισορροπία του δικού σου συστήματος.
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 20-05-11 στις 08:26 |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπάρχουν λόγια, μπράβο για το μεράκι σου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χθες, 28 Μαΐου τοποθετήθηκαν τα πόμολα στη γέφυρα. Έχει ολοκληρωθεί κι αυτό το κομμάτι. Να με συγχωρέσετε για την ποιότητα του βίντεο...
Υπάρχει αρκετή μέρημνα που πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την αυλή (καθάρισμα, κλαδέματα, μπογιατίσματα) έτσι που μου δεσμεύει αρκετό χρόνο. Αργά-αργά βήματα πλέον και εύχομαι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχω έτοιμα λίμνη για φυτά και χρυσόψαρα και καταρράκτη. Για την ώρα, κάνω σκέψεις πως θα κάνω αρχή με τον καταρράκτη! Η θέση του θα είναι ακριβώς πίσω από την γέφυρα όπως φαίνεται στο βίντεο. Το ύψος του θα είναι περίπου 1.70 και θα έρθει βασικά να μπλεκτεί με τις μπάλες των κλαδεμένων δέντρων που βρίσκονται εκεί. Εδώ να πω, ότι η κατασκευή, θα γίνει αποκλειστικά με τούβλο. Αφού τοποθετηθεί το λάινερ, θα καλυφθεί με πέτρες ακανόνιστου σχήματος. Το κτίσμα δεν θα παραμείνει μέχρι τα όρια του καταρράκτη, αλλά θα προεκτείνεται περίπου 2 μέτρα στα δεξιά και άλλα 3 στα αριστερά. Ο καταρράκτης θα είναι και το υψηλότερο σημείο του κτίσματος και έχω ώς σκοπό να δώσω βάθος στο χώρο. Εκεί θα τοποθετηθεί κρυφός φωτισμός (λέντ) δεξιά-αριστερά και μέσα στο νερό του καταρράκτη. Το νερό θα έχει εντελώς κάθετη πτώση. Θα γίνει μια προσπάθεια να εφαρμωσεί και ένας μεγάλος κορμός δέντρου στο κτίσμα αυτό και κάποια σημεία θα είναι φυτεμένα είτε με φτέρες, είτε με μος. Τα υπόλοιπα φυτά θα καταλήξουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα, που θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της γέφυρας όπως την βλέπετε. Θα έχει βάθος περίπου 50 εκ, θα είναι υπερχειλιζόμενη και στο νερό της θα βρίσκονται πέτρες-βήματα ώστε να μπορεί κάποιος να την διασχύσει και να περάσει απένταντι στη γέφυρα. Καταρράκτης-λίμνη φυτών/χρυσοψάρων-κυρίως λίμνη κοι θα βρίσκονται βασικά σε 3 διαφορετικά επίπεδα, έτσι που να υπάρχουν 2 διαφορετικές υπερχειλίσεις, με μια μόνο αντλία. Σκοπός μου μελλοντικά είναι να χωρίσω εντελώς τις δύο δεξαμενές, χωρίς να υπάρχει καμία απωλύτως επαφή η μια με την άλλη. Δύο κυβικά μέτρα νερού θα είναι η χωρητικότητα της μικρής δεξαμενούλας. Για φίλτρανση, ακόμα το σκέφτομαι...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μα το ανέβασα ήδη σε άλλο θέμα αγαπητέ φίλε. Το άρθρο του bottom drain έχει να κάνει με το δικό μου σύστημα, με τη μόνη διαφορά ότι έχω μοιράσει τις δύο μου αντλίες ανά ένα eazypod. H μια αντλία μάλιστα, υποστηρίζει από κοινού eazypod και σκίμμερ. Στο τέλος υπάρχει η προσθήκη της UV, πριν καταλήξει το νερό πίσω στη λίμνη, κάπου πολύ χαμηλά.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium βήμα βήμα! | Γιώργος Κ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 82 | 22-10-16 19:26 |
Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα) | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 110 | 03-12-13 01:28 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |