|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω πως υπάρχουν αρκετές μεγάλες πέτρες που δεν προσφέρουν τίποτα. Θα ήταν καλύτερο να έβαζες και στις 2 πλευρές του ενυδρείου πέτρες για να έχουν από μια περιοχή τα 2 είδη των ψαριών που έβαλες. Υπάρχουν και κάποιες πέτρες που δεν μου φαίνονται καλά στερεωμένες. Με λίγη δουλειά θα γίνει αρκετά καλύτερο νομίζω.
Φιλικά, Μιχάλης |
|
|||
|
|||
![]()
Θα το επανεξετάσω το ζήτημα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το τι αρεσει στον καθενα ειναι απολυτως προσωπικο θεμα και σαν πρωτη αποψη θα ελεγα οτι με τις πετρες που βρηκες εκανες πολυ καλη δουλεια
![]() ![]() ![]() ![]() Υ.Γ Ελπιζω να το εχεις σκεφτει και να εχεις βαλει τις πετρες με τετοιο τροπο ωστε να μην πεφτει ολο το βαρος στο πλαΐνο τζαμι του ενυδρειου σου ![]()
Η υπερηφάνεια προηγείται της συντριβής και το υπεροπτικό πνεύμα της πτώσης. Αγία Γραφή Παροιμίες 16:18 |
|
|||
|
|||
![]()
Nai to olo sistima einai ftiagmeno wste na iparxei ena tounel kai arketes tripes. Einai arketa kala topothetimena ola me megales petres gia basi. Kai episis exei kai arketo bathos ews 35 cm. Tha koitajw na ploutinw ligo tin aristeri pleura me kapoies petres omws kratontas auto to geniko look pou mou aresei poli
![]() ![]() Tα greeklish pleassssssssssssssse |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έγραφε το PC εκείνο ελληνικά.
![]() Τα Acei τρέμουν ήδη απο τι μέγεθος να ετοιμάζομαι για γέννες? |
|
|||
|
|||
![]()
Μην βιαζεσαι.....
:P |
|
|||
|
|||
![]()
Τα acei θέλαν να γράψουν αυτό : ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΜΠΑ :P
|
|
||||
|
||||
![]()
σειρα μου να πω την δικια μου αποψη??
![]() ![]() οι πετρες ομορφες ΑΛΛΑ,.... 1.ειναι πολυ μεγαλες ,πραγμα που σου αφαιρει πολλες τρυπες,σπηλιες,διαδρομους κλπ. 2.ο τροπος που τις εβαλες ειναι ..σαν να τις μαζεψε δομικο μηχανημα και τις εχεις για φορτωμα, ψαχτο λιγο διαφορετικα το θεμα του scaping.... 3.αν βγαλεις μερικες,να τις αντικαταστησεις με μικροτερες ,οχι να τις βγαλεις απλα... αυτα για πρωτη εντυπωση, καλη συνεχεια.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οπως καταλαβες αν ακολουθησεις την γνωμη των παιδιων πας για αλλαγη aquascape.Οχι πως δεν θα το εκανες απο μονος σου σε λιγο καιρο.Κανεις δεν κρατιετε στην αρχη μετα απο λιγο καιρο να αλαζει το aquascape.Το ζηταει το χερακι να μπαινει μεσα στο νερο μεχρι να καταληξει καπου.
Λοιπον αφου θα το βαλεις το χερι ετσι και αλλιως παρε και καποιες πετρες πλακε ισιες (μεγαλες,μικρες) για να χτισεις καλυτερα τα επιπεδα πανω σε αυτες ή να κανεις και κατι σαν τεντα πανω απο σπηλια.Επισης να μην ειναι ολες σε μια ευθεια αλλα φερε και καποιες σπηλιες πιο μπροστα και βαλε καμια πετρουλα (μικρη) στο κενο χωρο .Γενικα δωσε μια τρισδιαστατη εικονα.Το απλωμα θα βοηθησει και τα ψαρια σου να μην μαζευονται-κρυβονται ολα μαζι στο ιδιο σημειο.Εχε και στο μυαλο σου οτι τα ψαρια μεγαλωνουν οποτε κανε και κανα δυο μεγαλουτσικες κρυψωνες,θα χρειαστουν.Παρε και ενα χαρτακι με μολυβι για να αισθανθεις και λιγο την τεχνη ![]() Ογαυρος ετσι ζωγραφιζε αλλα οχι στο χαρτι...............στο p900 ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
the return of apostate ??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() σωστος ο γιαννης, και κατι αλλο, αν ακουσει ολους εμας που λεμε ο καθενας απο μια αποψη,θαπρεπε να βαλει πετρες με ροδουλες απο κατω... ![]() ![]() ακολουθησε τη δικη σου φαντασια,αν ησουν ψαρι..πως θα σαρεσε πιο πολυ?? δες ενυδρεια εδω απο μελη,δες ενυδρεια στο νετ....βαλε και μια δικια σου πνελια..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αυτό κάνω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια αλλη λυση θα ηταν να βαλει δεξια και αριστερα πετρες και να αφησει κενο στην μεση ετσι θα χωριζε το ενυδρειο σε δυο περιοχες και θα λιστευαν και αλλο οι μελοντικοι τσακωμοι..(( ΙΜΟ))
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ και κάποιες μέρες έχω βάλει κερατόφυλο να επιπλέει στη επιφάνεια χωρίς να φένεται για να κόψω λίγο την άλγη και επίσης παρατήρησα ότι βγάζουν άπειρο οξυγόνο. Μόνο καλά δηλαδή. Επίσης ΔΕΝ έχω καθόλου φίλτρο εδω και αρκετό καιρό. Παρατηρώ αμμωνία και νιτρίτη και μένουν στο 0. Απο ότι φένεται ο βακτηριδιακός πλυθησμός που υπάρχει στην σφουγγαρένια πλάτη της JUWEL και στην άμμο και πέτρες είναι υπέραρκετά για τα 8 ψάρια που έχω.
Υ.Γ. δεν θέλω να καθαρίζω φίλτρα σωστά το καταλάβατε!!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω δύο ερωτήσεις : α.) έχω γεμάτο το ενυδρείο απο μια μορφή άλγης που θα περιέγραφα σαν πράσινη γλίτσα. Οι αφρικάνες τρελένονται για αυτή. Όμως εχει καλύψει αρκετά μεγάλο τμήμα του ενυδρείου. Μέχρι και το κερατόφυλο. Πως μπορώ να την περιορίσω???
β.) Σκέφτηκα να το κάνω mbuna 3 είδη. Είδα κάτι πανέμορφα pseudotrofeus χρώματος πορτοκαλί μάλλον saulosi(ξέρει κανείς το είδος και επιθετικότητα?). Σκέφτομαι εδώ και καιρό να προσθέσω ένα ακόμα είδος στο ενυδρείο σε τι πιστεύετε θα μπορούσα να ψάξω? Θέλω να είναι ένα είδος με μικρή επιθετικότητα, όπως τα δικά μου. |
|
|||
|
|||
![]()
εεεεεμμ κερατοφυλλο? τιιιι κερατοφυλλο?
Τιιι εννοεις δεν εχεις καθολου φιλτρο? ![]() ![]() Αφρικανες χωρις φιλτρο? Μπααα , μαλλον λαθος θα διαβασα. Την πρασινη αστην, θα σου καλυψει και ομορφα τις πετρες και γουσταρουν τα ψαρια σου.Τι φωτισμο εχεις?
|
|||
|
|||
![]()
Ceratophylum demersum το φυτό. Όχι δεν έχω σφουγγάρι καθόλου... μόνο κυκλοφορητη. Αμμωνία, νιτρίτης ολα 0 και νιτρικα 5-10. Αυτό γίνεται τώρα πάνω απο 1 μήνα. Η πράσινη έχει καλύψει τα πάντα ωραίο είναι αλλά με την προσθήκη του κερατόφυλου ανέκοψα ελαφρά την πορεία της σε πιο ανεκτά επίπεδα. Απλά θα ήθελα να μάθω πιο συστατικό την προκαλεί? σίδερο? φόσφωρος?
|
|
||||
|
||||
![]()
εχε ετοιμες αποχες σε λιγο καιρο θα σου χρειαστουν για να μαζεψεις πτωματα !!
τωρα η μας κανεις πλακα (θεμιτον)-η σαρεσει να κανεις πειραματα (αθεμιτον) με τα ψαρια (και απαραδεκτον) !! ειδικα οι αφρικανες ειναι απο τα πιο βρωμικα ψαρια οποτε το βλεπω αδιανοητο να εχεις σε λιγο καιρο ψαρια μεσα !! εκτος και αλλαζεις καθε μερα νερο !! αλλα αν βαριεσαι να καθαριζεις το φιλτρο ποσο μαλλον να αλλαζεις καθε μερα νερο !! εβαλες το δαχτυλο μπροστα στα ματια σου και επειδη δεν εβλεπες απο πισω ειπες τι μεγαλο δαχτυλο εχω ?? αμ δεν ειναι ετσι..το νερο εχει καποιες ανοχες και αντοχες...καποτε θα αρχισεη η κατιουσα ....ασε λοιπον τα χημικα συστατικα που ψαχνεις και δες πρωτα τα απαραιτητα για την επιβιωση και ΚΑΛΗ διαβιωση των ψαριων σου-αν φυσικα την θες !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ηρεμα ρε Γαυρε αμεσως να το φας το παιδι
![]() ![]() ![]() ![]()
Η υπερηφάνεια προηγείται της συντριβής και το υπεροπτικό πνεύμα της πτώσης. Αγία Γραφή Παροιμίες 16:18 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
BGA . τωρα αν την τρωνε η αφρικανες δεν ξερω ...... ![]() ![]() ![]() αλλα αμα ειναι bga προσεχε.........με τετοιες συνθηκες μην καλυψει και τις αφρικανες (πλακα κανω εεεεεεε ![]() ![]() αλλα κανε μια περιγραφη του φιλτρου και τι εχεις μεσα κτλ κτλ . αλλαγες νερου υπαρχουν στο προγραμμα και καθε ποτε/ποσο ?????? |
|
|||
|
|||
![]()
δεν έχω καθόλου ούτε σφουγγάρι ούτε τίποτα. Αλαγές κάνω κάθε 3 - 4 εβδομάδες 20-25%. Ήθελα να το δοκιμάσω γιατί πιστεύω ότι το βιολογικό που υπάρχει στις πέτρες και στην άμμο αλλά και στο πορώδες background του JUWEL φτάνουν
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να πως είναι το ενυδρείο με τις τελευταίες προσθήκες. Τα φυτά δεν φαίνονται καθώς επιπλέουν.
|
|
||||
|
||||
![]()
θεοφιλε αν βλεπω καλα στην φωτο εχεις γεμισει με bga τελικα
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
bga= black green algae?
Αν είναι απο κυκλοφορία δεν έχω πολλά περιθώρια για μεγαλύτερη. Το περίεργο είναι ότι την έχω απο τότε που έχω τις αφρικάνες σαν planted πριν δεν την είχα ποτε! Μήπως πρέπει να φυτέχω τίποτα φυτά υψηλής ανάπτυξης? |
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι bga ( παρε και καποια αλλα γνωμη ) δες παρακατω ....
http://studio.aaquaria.com/board/vie...&highlight=bga |
|
|||
|
|||
![]()
θα πράξω δεόντως... πάντως ότι πρίν βάλω τις αφρικάνες δεν το είχα είναι κλειδί... πιστεύω με απορόφηση συστατικών απο γρήγορα φυτά θα το σκοτώσουν. σωστά?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πας βουρ για κηδεία .Η BGA μάλλον είναι που σώζει την κατάσταση προς το παρόν αλλά άμα κάτι ψοφήσει εκεί μέσα η τα παίξει η BGA έχετε γεια βρυσούλες.
Βαλε φίλτρο και μάλιστα ένα καλό εξωτερικό . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|