|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δύο μέρες είναι πολύ λίγος καιρός, αλλά συνέχισε με την προτεινόμενη δοσολογία (Seachem potassium ρίχνεις; ) και δες τι γίνεται σε 7-10 μέρες.
Μετά, αν ο ένοχος ήταν πράγματι το Κάλιο, αγοράζεις θεϊικό κάλιο σε σκόνη για να σου βγαίνει φτηνότερα. ------------------------- Αν είναι Seachem Potassium, οι οδηγίες λένε: "Use 1 capful (5 mL) for every 125 L (30 gallons*). This dose raises potassium by 2 mg/L. " και σου λέει να ρίχνεις 2-3 φορές τη βδομάδα. Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να ρίξεις αρκετό ώστε να έχεις τουλάχιστον 10mg/L. Σε τέτοιες συγκεντρώσεις δεν τίθεται θέμα υπερβολικής δόσης (εγώ στο φυτεμένο μου ρίχνω περίπου 20mg/L τη βδομάδα). Αν είχες έλλειψη Κ, θα φανεί η διαφορά σχετικά γρήγορα - τουλάχιστον θα πρέπει να σταματήσει άμεσα το πρόβλημα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 28-12-10 στις 19:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι τις seachem πηρα μιας κ εχω κ το γενικο λιπασμα της ιδιας εταιριας.οποτε να ξαναριξω κ σημερα αν καταλαβα καλα.ναι αυτο με προβληματισε μηπως γινει τιποτα απο υπερδοσολογια.
|
||||
|
||||
![]()
υπερδοσολογία Καλίου είναι δύσκολο να έχεις. Υπάρχουν κάποιες ισορροπίες μεταξύ Ασβεστίου/Μαγνησίου και Καλίου που πρέπει να τηρούνται, αλλά αυτά ψάξτα αργότερα. Αν ρίχνεις 10-15mg/L εβδομαδιαία δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν ρίξεις τόσο Κάλιο και μετά 2 βδομάδες δεν έχει λυθεί το πρόβλημα θα ψάξουμε παρακάτω.
Το μόνο θέμα είναι ότι τα ζουμιά της seachem είναι ακριβα - ψάξε σε μαγαζί με χημικά να βρεις K2SO4 - θειϊκό κάλιο, και ρίχνε από εκείνο. Θα σου βγεί πολύ φτηνότερο (Με μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις πολλά για δοσολογίες, κλπ.) |
|
||||
|
||||
![]()
Σευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σου!
------------------------- Επειτα απο δυο μερες που στο ενυδρειο μου ριχνω καλιο βλεπω οτι εχει μειωθει αισθητα το χαλασμα των φυλλων.αλλα το πιο εντυπωσιακο ειναι το εξης:χθες μετα απο 2-3μηνες περιπου αφου χρησιμοποιω diy co2,χθες εβαλα στα 140λ που ειναι το ενυδρειο 15,5ml excel μιας κ λεει 5ml ανα 40λ για αρχη,το κουφο της υποθεσης ειναι οτι σημερα μολις ανοιξαν τα φωτα εμεινα εκπληκτος απο την εικονα του ενυδρειου μου!ειχαν εξαφανισθει ολες οι αλγες πανω απτα φυτα κ τα τζαμια!!!μιλαμε τουλαχιστον σε ενα ποσοστο της ταξεως του 95%!τωρα αυτο που ψαχνω ειναι οτι 1:ευθυνεται το excel,2:το καλιο,3: η' κ τα δυο μαζι;;;επισης αν ξερει καποιος να μου απαντηση,ναριξω κ σημερα excel κ καλιο,να κανω μια μερα παυση κ ποτε κ τι να ριξω,μηπως αν με συνεχιση του excel δεν θαχω αλγες αλλα θα χαλασουν οι βαλισνεριες;;;τι λετε;;;
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnbaz : 29-12-10 στις 18:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Το Εξέλ ευθύνεται. Ξαναρίξε μεθαύριο την μισή πσότητα από αυτήν που έριξες. Και κάλιο το ίδιο, μπορεί να βοήθησε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά πως τα πάει η alternanthera σου μέχρι τώρα; Συνεχίζει να βελτιώνεται με το Κάλιο;
Ρωτάω γιατί τώρα άρχισε να τρυπάνε τα κάτω φύλα της δικιάς μου... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα κ καλη χρονια!!!πλακα κανεις;;;ξεκινησε κ η δικια σου τωρα;;;τι γινεται,περονοσπορος επεσε;;;η δικια μου μετα την εξαρση που ειχε πριν το καλιο εχει χαλαρωσει λιγο,βεβαια ειναι ακομα σχετικα νωρις για να δω κ βελτιωση.ελπιζω να την δω σιγα σιγα κ αυτη.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Alternanthera reineckii 'Pink'??.. | DIMITRIUS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 02-07-10 10:12 |
Alternanthera Lilacina εκτός νερού | chrisx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 02-09-08 21:10 |
ALTERNANTHERA REINECKII | MINA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 18-12-07 07:53 |
Alternanthera, ρίζες κατα μήκος του βλαστού | noe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 29-11-07 00:49 |
Προβλημα με Alternanthera reineckii | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 20-11-07 00:19 |