Φίλε μου Ύδωρ ήμουν κάποτε της ίδιας φιλοσοφίας με σένα, προσπαθούσα να βάλω φίλους στο σωστό δρόμο με αναλύσεις, μετρήσεις και μαθηματικούς πίνακες.
Σε διαβεβαιώ ότι έδιωξα πολύ κόσμο από το χόμπυ, τρομαγμένους αρχάριους που δεν ήθελαν να κάνουν το σαλόνι τους χημείο και δεν είχαν διάθεση να τα
μάθουν όλα από την αρχή, απλά έψαχναν τον πιο ανώδυνο τρόπο για να στήσουν ένα ενυδρειάκι, χωρίς να βάλουν υποψηφιότητα για το Νόμελ χημείας.
Όταν το συνειδητοποίησα, άρχισα να μοιράζω σακκουλάκια με μπόλι και οι συμβουλές μου να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα για μια σωστή αρχή
και διαπίστωσα ότι ο νεοεισερχόμενος στο χόμπυ θέλει τον χρόνο του, δεν συμφέρει να τον τρομάξεις και να τον φορτώσεις με πολύπλοκες έννοιες, αρκεί
να τον βάλεις στον χορό κι από κει και μετά, αν όντως ενδιαφερθεί για το αντικείμενο, θα ψάξει, θα ρωτήσει και θα τα βρει όλα σιγά-σιγά και χαλαρά.
Με δυο λόγια, επειδή μιλάμε για το στρώσιμο, δηλαδή για τα πρώτα βήματα του μέχρι τότε άσχετου με το θέμα, βρίσκω την μέθοδό σου ...αντιπαιδαγωγική.

Τον ρίχνεις κατευθείαν στα πολύ βαθιά κι από εκεί λίγοι θα κολυμπήσουν, οι περισσότεροι θα πνιχτούν σ' αυτό που
εσένα σου μοιάζει με μια κουταλιά νερό.