Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #10  
Παλιά 25-10-10, 10:10
Το avatar του χρήστη Ύδωρ
Ύδωρ Ο χρήστης Ύδωρ δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 09-08-2010
Περιοχή: Γαλάτσι
Μηνύματα: 127
Προεπιλογή

Για σταθείτε ρε παιδιά!
Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε ότι δεν βάζουμε ψάρια μέχρι να ολοκληρωθεί το στρώσιμο, άσχετα από το αν στρώνουμε με αμμωνία ή με τροφές. Το θέμα είναι να στρωθεί το φίλτρο για να είναι το ενυδρείο ασφαλές για τα ψάρια που ΘΑ μπουν, ε;
Πώς όμως ελέγχουμε αντικειμενικά και αξιόπιστα ότι το φίλτρο στρώθηκε; Ο μόνος τρόπος είναι α)να βεβαιωθούμε ότι το νερό έχει αμμωνία (γιατί πώς θα ελέγξουμε αν τη μεταβολίζουν τα βακτήρια, αν δεν μετρήσουμε αρχικά μία μετρήσιμη τιμή αμμωνίας γύρω στα 2-5 ppm β)Την άλλη μέρα ξαναμετράμε και θα πρέπει να βρούμε ΝΗ3 0, ΝΟ2 0 και ανεβασμένα νιτρικά. Τότε ξέρουμε πως η βιολογία μας δουλεύει. Αν δεν μετρήσουμε πόση αμμωνία έχουμε πριν την μεταβολίσουν τα μικρόβια ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ θα ξέρουμε αν όντως υπάρχει μεταβολισμός; Αν δεν ξέρεις πόσα μήλα είχες εξαρχής στον πάγκο, πώς μπορείς να λογαριάσεις πόσα πούλησες; Άρα, τουλάχιστον για λόγους μετρήσεων, αμμωνία πρέπει να μπαίνει, άσχετα αν θα ρίχνουμε και λίγη τροφή.
Το μπόλι ΔΕΝ είναι στρώσιμο. Στρώσιμο σημαίνει ανάπτυξη επαρκούς βιολογίας (αποικιών βακτηρίων) στα υλικά του φίλτρου ώστε να αποικοδομεί την αμμωνία και να την μετατρέπει σε νιτρικά ιόντα. Το μπόλι επιταχύνει σημαντικά αυτήν τη διαδικασία πολλαπλασιασμού των αποικιών, αφού προσφέρει στο φίλτρο μας ζωντανά βακτήρια, έτοιμα προς πολλαπλασιασμό. Για να εγκατασταθούν όμως αυτά τα βακτήρια στα σφουγγάρια του φίλτρου μας και για να πολλαπλασιαστούν δημιουργώντας αποικίες χρειάζεται κάποιος χρόνος. Και στο χρόνο αυτό το ενυδρείο μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ. Και στο χρόνο αυτό τα βακτήρια χρειάζονται σταθερή και επαρκή ποσότητα θρεπτικού υλικού, ώστε και να επιζήσουν αλλά και να πολλαπλασιαστούν. Η τροφή τους είναι η αμμωνία. Είτε αυτή προέρχεται από το σάπισμα ψαροτροφής, είτε σε καθαρή μορφή από το φαρμακείο. Γιαυτό και εμείς πρέπει να μετράμε πόση αμμωνία μπαίνει στο ενυδρείο, για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόση από αυτή μεταβολίζεται και με τι ταχύτητα. Η μόνη μετρήσιμη μορφή αμμωνίας είναι η φαρμακευτική. Με την ψαροτροφή δεν μπορείς να υπολογίσεις το income της αμμωνίας, και επομένως δεν μπορείς να αξιολογήσεις το αν, πόσο και με τι ρυθμό την μετατρέπει το φίλτρο σου. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν και πότε είσαι έτοιμος να βάλεις μέσα ψάρια.
__________________
Όσο ζω θα ελπίζω...
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
λιγη βοηθεια! drak7family Γλυκό νερό - Γενικά 3 09-10-10 21:26
λιγη βοηθεια !!!! ilias8573 DIY . Φτιάχτο μόνος σου 8 02-01-10 23:12
λιγη βοηθεια christine1989 Αρχάριοι γλυκού νερού 2 14-12-08 14:05
λιγη βοηθεια! kourba Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά 24 07-05-08 11:18
λιγη βοηθεια harilaos Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά 12 05-12-06 17:46

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:14.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,08307 seconds with 13 queries