|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
#1 |
Τα ml στα φιαλίδια της SERA
![]() Αξιολόγηση:
![]() Παιδιά καλημέρα,
Διάβασα παλαιότερα posts στο Forum που αναφέρουν ότι όσοι κάνουν tests νερου με τα σετ υγρών tests της SERA είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν σύριγγα για την σωστή δοσολογία του νερού σε σχέση με τα ml που χρειάζονται για το κάθε test. Είναι όντως έτσι τα πράγματα? Υπάρχει διαφορά στα ml των φιαλιδίων της SERA με τα πραγματικά ml μιας σύριγγας? |
|
Εμφανίσεις: 8878
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, έτσι είναι. Τα 5 ml της sera είναι κάτι λιγότερο από 5ml. Ας πούμε 4,8ml.
Αν και δε πιστεύω αυτό να δείναι σοβαρή διαφορά στις μετρήσεις. Εγω πάντως χρησιμοποιώ σύρυγγα.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Το επιβεβαιώνω κι εγώ και σου συνιστώ σύριγγα. Ωστόσο αν δεν θες να πάρεις σύριγγα "τσίμπα" το ένα νύχι παραπάνω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι υπαρχει διαφορα τα τρια ml στο φιαλιδιο ειναι δυο με συριγκα τωρα μετραγα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ σύριγγα χρησιμοποιώ και για καλύτερη ακρίβεια και για ευκολία.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
οταν γεμισω 2 ml με την συριγκα, η σταθμη του νερου φτανει ακριβως μεχρι την ενδειξη των 3 ml στο φιαλιδιο
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχω εδώ αυτή τη στιγμή το φιαλίδιο για να το τεστάρω αλλά μόνο με το μάτι η σύριγγα των 5 ml μου φαίνεται να χωράει αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή του φιαλιδίου (για τα 5 ml). |
|
||||
|
||||
![]()
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα κατά πόσο οι αναγραφόμενες τιμές στις σύριγγες είναι ακριβείς και αν πληρούν κάποια πιστοποίηση γι' αυτό.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξτε μια ματιά εδώ.
Δεν φαίνονται να χωράνε πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα 5 και 10 ml των φιαλιδίων??? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα σας προτεινα να μην χρησιμοποιειται καθολου τα τεστ γιατι ειναι τζαμπα λεφτα κ δεν χρειαζονται καθολου.Εγω εχω 5 χρονια ενυδρειο με δισκους κ δεν χρησιμοποιω τιποτα.μια φορα τα πηρα στην αρχη μετρησα τις παραμετρους του νερου κ μετα τελος
|
|
||||
|
||||
![]()
Και ποιες ήταν οι μετρήσεις που είχες πάρει για τους δίσκους σου;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια εγω μολις τεσταρα τα δικα μου sera φυαλιδια με συριγγα και δεν χανουν καθολου...
|
|||
|
|||
![]()
Ηταν καποιες παρτιδες που ειχαν το προβλημα ,οχι ολες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
παιδια τα ml στις συριγγες ειναι οκ! ειμαι νοσηλευτης απο ΤΕΙ , αν οι συριγγες ηταν κουκου-ρουκου θα ειχαμε στειλει κοσμο. τωρα αν υπαρχει διαφορα σε φιαλιδιο και συριγγα πιστευω οτι ειναι τοσο μικρη που δεν επηρεαζει το αποτελεσμα
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε αυτο το θεμα δεν εχει αδικο.
Ενας εμπειρος μπορει να το πετυχει. Καποιες στιγμες βεβαια θα χρειαζεται ενα τσεκ για σιγουρια ή/και οταν εμφανιστει κατι περιεργο. ΥΓ Φυσικα οι φαρμακευτικες συριγγες δεν εχουν προβλημα. Για τα φιαλιδια της sera γινεται η συζητηση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ηθελα να ηξερα βλεπεις τη γραφεις ειναι συμβουλες σε αρχαριους αυτα εσυ που κραταγες και δισκους σε νερο βρησης και με αλατακι στην αλλαγη ρε τι διαβαζω τελευταια ακουστε καινουρια μοδα μη μετρατε το ενυδρειο βαλτε χρυσοψαρα να σας το στρωσουν μετα βαλτε και κανα ζουμι βακτηριο και σε 10 μερες δισκους για τα λιτρα δε συζηταω βαλτε 10 σε 30 λιτρα μια χαρα θα ειναι αλατι στην αλλαγη λαδακι η μανα μου βαζει και ξυδι σερβηρετε με ουζο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μη σκας Χαρη.
Οποιος θελει διαβαζει διαλεγει και παιρνει. Με το ζορι δεν γινεται τιποτα. (?) Τι αλλο να κανουμε απο το να γραφουμε ο καθενας την αποψη του και τις εμπειριες του. Επιχειρηματα να γραφουμε για την καθε αποψη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλά το ρεζουμε είναι να μην θεωρούμε τίποτα αυτονόητο. Έτσι νομίζαμε παλιά κι ότι οι τράπεζες είναι αξιόπιστες και λένε την αλήθεια και βλέπετε που φτάσαμε ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ριξε μια ματια στο φορουμ
χαλαρος ειμαι
|
|||
|
|||
![]()
Για τα κόκκινα γράμματα λέω
Και ναι υπάρχουν ενυδρεία που από ένα σημείο και μετά δεν χρειάζονται μετρήσεις Για το αλατάκι και το νερό είναι φάουλ ο φίλος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλα εχω και ενα ηλεκτρονικο ph μετρο να ριχνω καμια ματια που και που ειναι συμβουλες αυτα σε αρχαριους απο εμπειρο υποτηθετε χομπιστα ???????
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εφερα την καταστρωφη
κανω το μαμαλακι δισκος με ουζο νεα συνταγη ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν κάνει άμα έχεις πίεση Θα είναι παστός ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πεστα
και εχω και πολυ διαβαζω και αυτα και μου ανεβαινει κι αλλο ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διαφορα του sera nitrivec me to sera bio nitrivec | douran_p | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 30-12-10 21:52 |
Sera Fil 120 | john922 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 12-11-09 09:17 |
Sera artemia mix | alexinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 05-09-08 13:30 |
controller sera | kanarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 05-08-08 23:35 |
sera omnipur | iliastra | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 26-06-08 15:02 |