|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
ιδιαιτεροι συγκατοικοι
η θαλασσα κρυβει τοσες εκπληξεις...
και να με μια βουτια για να βγαλω ψαρια...επεσα σε εναν καφε σπογγο...να τον παρω?? ουπς! ο σπογγος κινειται....δεν ειναι ενας ειναι δυο τυλιγμενοι μαζι....και εχουν φτερα!!! μεσογειακα γυμνοβραγχια λοιπον με συντροφευουν εδω και 3 εβδομαδες. Απιστευτα πλασματα!!! σκεφτηκα να τα παρω μονο για φωτογραφιση και να τα αφησω...αλλα με χαρα ειδα οτι τρωνε και μαλιστα απο το χερι μου!! ..η αναγνωριση εγινε! Aplysia fasciata http://www.medslugs.de/E/Med/Aplysia_fasciata.htm ενα βιντεο εν ωρα "πτησης" και ενα που παιρνει τη γαριδα απο το δαχτυλο μου... ισως δεν εχουν πρωκτο και απορριπτουν το περιεχομενο του "στομαχου" τους σε μορφη νηματος απο το στομα. εκτος και αν με εχουν γεμισει αυγα... στην αρχη "πετουσαν" ...αλλα προσαρμοστηκαν πλεον στο ενυδρειο και μετακινουνται μονο ερποντας. δε τα ενοχλει κατι και δεν υπαρχει λογος να ξοδευουν ενεργεια. το 90% του χρονου τους ειναι το ενα κολλημενο πανω στο αλλο. δεν περιμενα τετοια κοινωνικοτητα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 12-09-10 στις 23:49 |
|
||||
|
||||
πολυ ομορφα ζωα δεν εχω ξαναδει
αυτα τα εχεις στο μεσογιακο? |
|
||||
|
||||
πρωτη φορα κι εγω τα ειδα και μου εκανε εντυπωση που τα βρηκα σε 30 ποντους νερο! ειναι πολυ ιδιαιτερα και αισθανεσαι ομορφα οταν τα ταιζεις με το χερι σου...κολλανε πλεον στα δαχτυλα μου την ωρα του φαγητου
|
||||
|
||||
τωρα που το γκουγκλαρισα και ειδα περισωτερες φωτο καταλαβα ποιο ειναι..
το ειχα δει μικρος οταν ειχα παει για ψαρεμα με τον πατερα μου. στην Κερκυρα το λενε μ**νι της θαλασσας. μου κανει εντιπωση που κοθωντε και τα πιανεις. εγω θημαμαι οταν το ειχα αγκιξει ειχε βγαλει ενα μοβ υγρο το οποιο βρομαγε απελπιστικα.λογικα καποιου ιδους αμιντικος μηχανισμος παντος ειναι πολυ ενδιαφερων ζωο. |
|
|||
|
|||
Φανταστικό Πάνο και τώρα μπορείς κι επίσημα να ονομάσεις το ενυδρείο:
"Μεσογειακό με... πώς τα είπαμε Κερκυραίε? |
|
||||
|
||||
Πανο φιλε μου μαλλον θα σε απογοητευσω... sorryyyyyy
δες την φωτο που θα βαλω και πες μου αν ειναι ιδιο... αν ειναι ιδιο γινετε πολυυυυυ μεγαλο και οταν νιωσει οτι κινδυνευει βγαζει ενα πραγμα σαν το μελανι στα χταποδια με την διαφορε οτι στον σαλιακα που βρηκες ειναι κοκκινο... δεν ξερω ποσο τοξικο η βλαβερο μπορει να ειναι για το ενυδρειο... ψαξε το ομως....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
φαντασου πως μπορει να κανει ενα ενυδρειο...
|
||||
|
||||
αυτο ειναι ποοοοοοοο
ειχα ποιασει καταλαθος ενα με το καλαμι οταν ψαρευα δε μπορουσα να βγαλω το αγκιστρι απο πανω του βεβαια οταν ειδα το μοβ χρωμα δε το εποιασα αλλα οταν επεσε μεσα στο νερο εγεινε ολο το νερο μοβ και τα ψαρακια την κοπανισανε και αν ειναι το ιδιο οντος γυνοντε πολυ μεγαλα αυτο που εποιασα εγω ηταν 1 κιλο σιγουρα παντος δεν ειναι αυτο το μπιπ της θαλασσας το μπιπ της θαλασσας ειναι κολλιμενο στα βραχια κοκκινο σαν ανεμονη και πραγματικα δε θες να το ακουμπησεις νομιζεις οτι σου καιει το δερμα
|
||||
|
||||
Το εχω πετυχει και γω , σαν φαλος με φτερα ειναι πιο αιδοιο!!! (ατςςςςς....)
Χαρη μηπως εβγαλες το αλλο που μοιαζει με πλοκαμι απο χταποδι ;;; γιατι εγω οταν το ειχα πετυχει του ειχα κανει τρελα βασανιστηρια για να δω τι ειναι και δεν εβγαλε κοκκινο-μωβ χρωμα !!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
¶σε φίλε Ρουσάκη, αυτό που αναφέρεις είναι ολοθούριο... άλλη κατηγορία ζώων (εχυνόδερμα). Το συγκεκριμένο που αναφέρει ο Πάνος ανοίκει στα (μαλάκια).... Υ.Γ. Προσοχή στον τόνο της λέξης, μηπως το πάτε στο "πονηρό" πάλι...
|
||||
|
||||
αυτο που εχει ο θανος φωτο ποιο κιτρινοπο λιγο αυτο ειχα ποιασει
|
||||
|
||||
Απλά είναι πιο μεγάλο και πιο ανεπτυγμένο Χάρη...
|
||||
|
||||
Ενα δικιο το εχεις μπορω να πω
.... αφου βαζεις παραξενα να σου φερω και μια μεδουσα που την πετυχα παλι στο ιδιο σημειο μια βδομαδα μετα και δεν κουνησε ...ενω δεν ειχε αλλα ατομα στην περιοχη !!(πλακα κανω αλλα οντως δεν εχει κουνησει !! )
|
||||
|
||||
με εκανες κουρκουτα
για ποιο πραγμα μιλας
|
||||
|
||||
Για πες...για ποιό πράγμα μιλώ άραγε?
|
||||
|
||||
εγω μιλαω για αυτο που ειναι στο ποστ 6
οχι για πλοκαμια κλπ κλπ
|
||||
|
||||
Χάρη, κατάλαβα τι εννοείς... Η αναφορά για το ολοθούριο δεν απευθυνόταν στην δική σου παρέμβαση.
Αυτό βέβαια που στις περιοχές σας το αποκαλείτε "μπιπ" από την περιγραφή θα πρόκειται για την κόκκινη ανεμόνη (actinia equina)...και όντως Χάρη, σου καίει το δέρμα και όχι μόνο!!!
|
||||
|
||||
αυτο ειναι ναι
|
||||
|
||||
Τι αλλο δηλαδη μπορει να σου κανει??
|
|
||||
|
||||
Δεν σας προλαβαίνω χα,χα,χα.
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά, μην το πολυπειράζεις γιατί θα βγάλει το χαρακτηριστικό μωβ μελάνι και θα στα κάνει ρόιδο !!! Είναι πολύ συνηθισμένο στα νερά μας και τελείως άκακο πλάσμα με καταπληκτική υφή (εγώ τα χαϊδεύω όπου τα πετύχω) και γίνεται πολύ μεγάλο. Μικρός τα έλεγα θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες, αλλά μου αρέσει πιο πολύ το αμερικάνικο όνομα τους, Ισπανίδα χορεύτρια (Spanish Dancer) Γνώμη μου να τα τα στείλεις πίσω στην θάλασσα. |
|
||||
|
||||
το ενα απο αυτα οταν τα επιασα οντως εβγαλε ενα υγρο μωβ και το νερο εβαψε στο δοχειο μεταφορας. ειχα ομως και ενα ψαρι που ειχα πιασει και δεν επαθε τιποτα..τουλαχιστον στα 30 λεπτα περιπου διαδρομης μεχρι το σπιτι.....ισως δεν ειναι τοξικο....ισως ναι. παντως εδω και 3 εβδομαδες δε ξανασυνεβη...οντως μεγαλωνουν αρκετα....
θα τα κρατησω για καποιο διαστημα και θα τα απελευθερωσω
|
||||
|
||||
Σεμνααααααααααα.........
|
|
||||
|
||||
Δεν είναι τοξικό καθόλου, σκέτο μελάνι είναι σαν τα χταπόδια και τις σουπιές, απλά είναι η άμυνα του.
|
|
||||
|
||||
Δεν λεει και κατι κακο το παιδι ... καλο κανει!!!
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Έτσι που το έγραψα....έπρεπε να ξεχωρίσω τις φράσεις.
Πάντως δεν γίνεται μεγάλο όταν το χαϊδεύω.....ΑΚΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΗΗΗΗΗ !!!! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παντως περα απο την πλακα ειναι πολυ ομορφο. |
|
||||
|
||||
δε παιζεστε....τι φαλοι και τι αιδοια περασαν απο το ποστ μου δε λεγεται...που να σας περιεγραφα και πως γλυφουν τα δαχτυλα μου...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αυτη εχει τιχει και την εχω αγκιξει και δεν επαθα τπτ. |
|
||||
|
||||
να κι αλλος ενας ιδιαιτερος συγκατοικος...
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συγκατοικοι νεον | Μίμης | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 28 | 18-07-10 09:47 |
συγκατοικοι?? | dimitris vas | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 09-02-10 17:02 |
Νεοι συγκατοικοι!! | moudi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 11-06-07 19:17 |
συγκατοικοι στην τρελα | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 20-09-06 23:32 |
Καινουργιοι συγκατοικοι? | IRENE | Malawi | 8 | 27-01-06 17:44 |