|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Από μετρήσεις που κάνω πάντως πρωϊνά πριν ανοίξει φως και η παροχή CO2, τα επίπεδα pH έχουν συνήθως 0.3-0.5 διαφορά σε σχέση με την υπόλοιπη μέρα, όχι παραπάνω. Λόγω της αλλαγής με τους δίσκους (τώρα έχω σκαλάρια), ειδικά στην αρχή, το pH θα μετριέται ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Thanks |
|
||||
|
||||
![]()
γνωμη μου ειναι παντος οχι φυτα και δισκοι αυτο το ψαρι δε θελει συμβιβασμο πχ θα μου χαλασουν τα χωρταρια αμα χριαστεις θεραπεια και πας θερμοκρασια 34 τι θα παθουν τα φυτα ? το νερο τησ α/ο ειναι φτοχω σε ιχνοστοιχεια αρα παραπανω λιπασματα νομιζω οτι οι δισκοι δε τα θελουν αυτα αλλιως θα γηνεις πελατης στης ασθενιες και ειναι κριμα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η απάντηση σε αυτά που λες είναι ότι καταρχήν οι εχινόδοροι/ανούμπιες που έχω μέσα είναι σχετικά εύκολο φυτό, με co2 και φως δε θέλει και πολλά συμπληρώματα (λίγο σίδηρο αραιά και που). Τα νιτρικά και τα φωσφορικά του ίδιου του ενυδρείου είναι η τροφή του. Δεν είναι κανένα super φυτεμένο λοιπόν, 3 εχιδόνορους και 2 ανούμπιες έχει, ανά πάσα στιγμή βγαίνουν εύκολα αν δω αστάθειες ή αρρώστειες που ίσως οφείλονται σε αυτά. Θα μου πεις, τι τα θες τα φυτά.... Ο λόγος δεν είναι μόνο "επειδή μου αρέσουν", αλλά και λόγω της καταλάνωσης σε νιτρικά που κάνουν. Τα λίτρα δυστυχώς δεν είναι πολλά (230 μικτά), και μια απόκλιση από τη ρουτίνα των συχνών αλλαγών ίσως αποβεί μοιραία σε τόσο μικρό ενυδρείο. Τα φυτά αποτελούν μια εφεδρική λύση λοιπόν προσφαίρωντας μια μεγαλύτερη "ανοχή" του συστήματος στα νιτρικά. Στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή τα νιτρικά είναι μονίμως 0. Τα φυτά μου δλδ "πεινάνε", εν γνώση μου. Με 4 δίσκους που σκέφτομαι να βάλω (και με λίγη τύχη αν προκύψει ζευγάρι θα μείνουν 2) η επιβάρυνση σε νιτρικά θα είναι πολύ μεγαλύτερη, κάτι που ελπίζω να καταφέρουν να μειώσουν τα φυτά. Σε περίπτωση ασθένειας υπάρχει 50λιτρο για καραντίνα. |
|
||||
|
||||
![]()
η γωμη μου ειναι μη βαλεις δισκους σε αυτα τα λιτρα και ο μονος λογος ειναι οτι δε θα δεις ποτε την αληθηνη συμπεριφωρα αυτου του πανεμορφου κοπαδοψαρου εγω εβαλα 6 σε 300 και πραγματικα το μετανιωσα και ταλαιπορηθηκα με τησ καθημερινες αλλαγες και τωρα φτιαχνω 650 λιτρα για να δω επιτελους το βασιλια σε ολο του το μεγαλιο νομιζω σε καληψα
τωρα τελευταια εχει γινει μοδα να κραταμε δισκους σε μικρα ενυδρεια και αυτοι που συμβουλευουν νεους να το κανουν για μενα ειναι ασχετοι
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε philosopher με μια επιφυλαξη αλλα νομιζω οτι με ανουμπιες και εχινοδορους δεν θα δεις μειωση στα νιτρικα σου θες φυτα ταχειας αναπτυξης.Οσων αφορα το νερο εγω βρυσης χρησιμοποιω για τους δισκους μου και ειναι super απλα τωρα το περναω απο προφιλτρα στερεων και ανθρακα που κοστισε 30 ευρω και ουτε πετας νερο ουτε σου μειωνει τη παραγωγη.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο βρηση σε βρηση αλλαζουν πολλα νερο βρησης μεχρι 300 ππμ δε νομιζω να εχουν προβλημα οι δισκοι σε τετειο βρησης ναι
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετρήσεις δικτύου Αθήνας | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 28-02-09 17:53 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |
νερό δικτύου Καλαμαριάς | theodor72 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 29-06-08 10:06 |
Αναλογία νερού δικτύου & Α.Ο | safi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 18-04-06 00:41 |
Γιατί μυρίζει το νερό το βράδυ; | catfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-11-05 21:40 |