Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-08-10, 12:17
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από philosopher Εμφάνιση μηνυμάτων
Οξυγόνο λόγω των φυτών υπάρχει άπλετο και μάλιστα χωρίς ανατάραξη οπότε δεν πάει χαμένο και το CO2.
Ο controller είναι στα σχέδια κάποια στιγμή, αλλά τσούζουν σε τιμή γμτ. Προτιμώ να μετράω το pH με το χέρι πρωΐ - βράδυ προς το παρόν και βέβαια η μπουκάλα κλείνει το βράδυ.
κακος κλεινει εχεισ σκαμπανεβασματα στο ph και οι δισκοι δε θελουν τετεια ειναι βαρομετρα το παραμικρο το καταλαβαινουν
Παλιά 26-08-10, 12:25
philosopher Ο χρήστης philosopher δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
κακος κλεινει εχεισ σκαμπανεβασματα στο ph και οι δισκοι δε θελουν τετεια ειναι βαρομετρα το παραμικρο το καταλαβαινουν
Το βράδυ τα φυτά αποβάλλουν co2 και με τη μπουκάλα θα ανέβαιναν πολύ τα επίπεδα co2.
Από μετρήσεις που κάνω πάντως πρωϊνά πριν ανοίξει φως και η παροχή CO2, τα επίπεδα pH έχουν συνήθως 0.3-0.5 διαφορά σε σχέση με την υπόλοιπη μέρα, όχι παραπάνω.
Λόγω της αλλαγής με τους δίσκους (τώρα έχω σκαλάρια), ειδικά στην αρχή, το pH θα μετριέται ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Thanks
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-10, 12:33
Senior Member

Προεπιλογή

γνωμη μου ειναι παντος οχι φυτα και δισκοι αυτο το ψαρι δε θελει συμβιβασμο πχ θα μου χαλασουν τα χωρταρια αμα χριαστεις θεραπεια και πας θερμοκρασια 34 τι θα παθουν τα φυτα ? το νερο τησ α/ο ειναι φτοχω σε ιχνοστοιχεια αρα παραπανω λιπασματα νομιζω οτι οι δισκοι δε τα θελουν αυτα αλλιως θα γηνεις πελατης στης ασθενιες και ειναι κριμα
Παλιά 26-08-10, 12:46
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
γνωμη μου ειναι παντος οχι φυτα και δισκοι αυτο το ψαρι δε θελει συμβιβασμο πχ θα μου χαλασουν τα χωρταρια αμα χριαστεις θεραπεια και πας θερμοκρασια 34 τι θα παθουν τα φυτα ? το νερο τησ α/ο ειναι φτοχω σε ιχνοστοιχεια αρα παραπανω λιπασματα νομιζω οτι οι δισκοι δε τα θελουν αυτα αλλιως θα γηνεις πελατης στης ασθενιες και ειναι κριμα
Σε γενικές γραμμές είναι σωστοί οι προβληματισμοί σου, αλλά το έψαχνα πολύ καιρό πριν πάρω τις αποφάσεις μου (6 μήνες διαβάζω ακατάπαυστα).

Η απάντηση σε αυτά που λες είναι ότι καταρχήν οι εχινόδοροι/ανούμπιες που έχω μέσα είναι σχετικά εύκολο φυτό, με co2 και φως δε θέλει και πολλά συμπληρώματα (λίγο σίδηρο αραιά και που). Τα νιτρικά και τα φωσφορικά του ίδιου του ενυδρείου είναι η τροφή του.
Δεν είναι κανένα super φυτεμένο λοιπόν, 3 εχιδόνορους και 2 ανούμπιες έχει, ανά πάσα στιγμή βγαίνουν εύκολα αν δω αστάθειες ή αρρώστειες που ίσως οφείλονται σε αυτά.
Θα μου πεις, τι τα θες τα φυτά.... Ο λόγος δεν είναι μόνο "επειδή μου αρέσουν", αλλά και λόγω της καταλάνωσης σε νιτρικά που κάνουν. Τα λίτρα δυστυχώς δεν είναι πολλά (230 μικτά), και μια απόκλιση από τη ρουτίνα των συχνών αλλαγών ίσως αποβεί μοιραία σε τόσο μικρό ενυδρείο. Τα φυτά αποτελούν μια εφεδρική λύση λοιπόν προσφαίρωντας μια μεγαλύτερη "ανοχή" του συστήματος στα νιτρικά.
Στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή τα νιτρικά είναι μονίμως 0. Τα φυτά μου δλδ "πεινάνε", εν γνώση μου.
Με 4 δίσκους που σκέφτομαι να βάλω (και με λίγη τύχη αν προκύψει ζευγάρι θα μείνουν 2) η επιβάρυνση σε νιτρικά θα είναι πολύ μεγαλύτερη, κάτι που ελπίζω να καταφέρουν να μειώσουν τα φυτά.

Σε περίπτωση ασθένειας υπάρχει 50λιτρο για καραντίνα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-10, 13:14
Senior Member

Προεπιλογή

η γωμη μου ειναι μη βαλεις δισκους σε αυτα τα λιτρα και ο μονος λογος ειναι οτι δε θα δεις ποτε την αληθηνη συμπεριφωρα αυτου του πανεμορφου κοπαδοψαρου εγω εβαλα 6 σε 300 και πραγματικα το μετανιωσα και ταλαιπορηθηκα με τησ καθημερινες αλλαγες και τωρα φτιαχνω 650 λιτρα για να δω επιτελους το βασιλια σε ολο του το μεγαλιο νομιζω σε καληψα

τωρα τελευταια εχει γινει μοδα να κραταμε δισκους σε μικρα ενυδρεια και αυτοι που συμβουλευουν νεους να το κανουν για μενα ειναι ασχετοι
Παλιά 26-08-10, 14:04
Το avatar του χρήστη wheelsdeal
wheelsdeal Ο χρήστης wheelsdeal δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα,Κυψελη
Προεπιλογή

Φιλε philosopher με μια επιφυλαξη αλλα νομιζω οτι με ανουμπιες και εχινοδορους δεν θα δεις μειωση στα νιτρικα σου θες φυτα ταχειας αναπτυξης.Οσων αφορα το νερο εγω βρυσης χρησιμοποιω για τους δισκους μου και ειναι super απλα τωρα το περναω απο προφιλτρα στερεων και ανθρακα που κοστισε 30 ευρω και ουτε πετας νερο ουτε σου μειωνει τη παραγωγη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-10, 14:15
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wheelsdeal Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε philosopher με μια επιφυλαξη αλλα νομιζω οτι με ανουμπιες και εχινοδορους δεν θα δεις μειωση στα νιτρικα σου θες φυτα ταχειας αναπτυξης.Οσων αφορα το νερο εγω βρυσης χρησιμοποιω για τους δισκους μου και ειναι super απλα τωρα το περναω απο προφιλτρα στερεων και ανθρακα που κοστισε 30 ευρω και ουτε πετας νερο ουτε σου μειωνει τη παραγωγη.
O εχινόδορος (μακρύφυλλος) αν τον αφήσω απείραχτο 2 βδομάδες δε θα μπορώ να μπω στο σπίτι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-10, 14:22
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wheelsdeal Εμφάνιση μηνυμάτων
οταν λεσ βρησης ?
απο βρηση σε βρηση αλλαζουν πολλα
νερο βρησης μεχρι 300 ππμ δε νομιζω να εχουν προβλημα οι δισκοι σε τετειο βρησης ναι

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές