Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-04-10, 12:07
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

Lusy όταν φύγω ποιος θα φροντίζει τα ψάρια μου?

Βασίλη
Η σκέψη για τον ανθώνα είναι να βάλω χρώμα το οποίο δεν έχω στον κήπο. Τα βλέπω όλα πράσινα και θέλω να σπάσω κάπου την μονοτονία. Δεν θέλω σε εκείνο το σημείο κάτι που να παίρνει ύψος γιατί θα μου κόψει την θέα από την βεράντα προς την λίμνη. Τώρα πρέπει να ψάξω φυτά με πλούσιο χρώμα που να είναι περίπου 40-50 εκατοστά. Μάλλον θα επιλέξω εποχιακά.
Συμφωνώ απόλυτα ότι ο χώρος μου χρειάζεται κάτι σαν αυτά που προτείνεις και θα πάω εντός τον ημερών να δω τη επιλογές έχω

Το θέμα με την γέφυρα το σκέφτομαι και θα την αλλάξω η θα την βάλω κάπου αλλού και να φτιάξω άλλη. Το ύψος δεν με παίρνει να το κάνω ποιο χαμηλό λόγο χόρου από την δεξιά μεριά.

¶ντε να σε αξίωση ο Θεός όλα αυτά να τα συζητήσουμε από κοντά.

MIXALIS CYPRUS

Πότε είπαμε ότι θα έχω τα φυτά???????????

Μίμης
Τα έχουμε πει στο msn

giannisqq
Το καφεδάκι σας περιμένει όλους.

mariatito
Ναι ναι έχασες πολλά επεισόδια………….το εχω σε DVD.

paco
Οπός έχω πει ποιο πάνω άκουσα της εισηγήσεις σας και θα κάνω αλλαγές στην γέφυρα. Να δούμε τη θα βγει τελικά!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 15-04-10 στις 12:32
Παλιά 15-04-10, 15:49
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva Εμφάνιση μηνυμάτων
Lusy όταν φύγω ποιος θα φροντίζει τα ψάρια μου?

Βασίλη
Η σκέψη για τον ανθώνα είναι να βάλω χρώμα το οποίο δεν έχω στον κήπο. Τα βλέπω όλα πράσινα και θέλω να σπάσω κάπου την μονοτονία. Δεν θέλω σε εκείνο το σημείο κάτι που να παίρνει ύψος γιατί θα μου κόψει την θέα από την βεράντα προς την λίμνη. Τώρα πρέπει να ψάξω φυτά με πλούσιο χρώμα που να είναι περίπου 40-50 εκατοστά. Μάλλον θα επιλέξω εποχιακά.
Συμφωνώ απόλυτα ότι ο χώρος μου χρειάζεται κάτι σαν αυτά που προτείνεις και θα πάω εντός τον ημερών να δω τη επιλογές έχω
Γιάννο, αυστηρώς όχι επιχιακά σε τέτοιο χώρο. Το εποχιακό το μεγαλώνεις για αρκετό διάστημα και όταν έρθει η ώρα να ανθοφορήσει, το χάνεις σε ελάχιστον χρονικό διάστημα και φτου πάλι απ' την αρχή. ¶σε που το φθηνόπωρο δεν βρίσκεις τίποτε. Και μη μου πεις ότι εκεί θα βάλεις τα calla lillies....γιατί καλοκαίρι γιοκ!

Κάτι μόνημο θα πρέπει να βάλεις που ανθοφορεί και μπορείς να το κλαδεύεις/περιορίζεις όσο εσύ επιθυμείς. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές επιλογές. Βγες στο παζάρι, δες, μην αγοράσεις τίποτε, φωτογράφησε αν μπορείς αυτά που σου αρέσουν και θα σου πω ποια κάνουν για αυτόν τον σκοπό και ποια όχι!

Παλιά 15-04-10, 20:38
Το avatar του χρήστη apostolis veroia
apostolis veroia Ο χρήστης apostolis veroia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: veroia
Προεπιλογή

λοιπον θα ξεκινησεις απο πισω και θα καταληξεις πρωστα. Τα φυτα που θα σου πω ειναι χυμωνα καλοκαιρι, απλος ο ανθος οπως συμβενει σε ολα τα φυτα κρατα αναλογα τις εποχες. 1) ΑΓΓΕΛΙΚΗ- εχει με χοντρο και λεπτο φυλλο με το λεπτο φυλλο ειναι ποιο μυροδατι σαν λεμονι, ειναι χυμωνα καλοκαιρι πρασινη και αρχιζει τουλαχιστον σε μας την ανθοφορεια τετοια εποχη, το ανθος ειναι ασπρο και λεπτο. 2) ΦΩΤΙΝΙΑ - θα παρεις την νανα! γιατι η κανονικη γινετε δεντρο ειναι πρασινη μεχρι την μεση μετα κοκκινιζει μεχρι την κορυφη και αυτην την περιοδο βγαζει κατι κιτρινα ανθακια, ειναι χυμονα καλοκαιρι πρασινα και κοκκινα τα φυλλα της! Αυτα τα 2 θα τα βαλεις στη πισω μερια του παρτεριου! Τωρα πρωστα στις 2 γωνιες του παρτεριου θα βαλεις τι αλλο; τριανταφυλλιες αλλα προσεξε τις νανες. Και μετα αρχιζεις δεντρολιβανο δεν χαλαει εχει ενα ωραιο πρασινο στα φυλλα του και μοβ λουλουδια, βαλτο κοντα στις πετρες ωστε οταν μεγαλωσει να αρχισει να κρεμαει! θα βαλεις το ενα διπλα στην μια τριανταφυλλια και το αλλο στην αλλη. Και στο κεντρο θα ελεγα να βαλεις νταλιες (νανες και αυτες) που ανθιζουν ολο το καλοκαιρι μπορεις να βρεις παρα πολα χρωματα δεν χανοντε ποτε, εχουν βολβο αρα κουρεμα απο τον πατο τον χυμωνα! Αλλα σε σας ισως να μην θελουν και κουρεμα. Και τελος ενδιαμεσα στις νταλιες το νυχακι, ειναι ολες στις εποχες βγαζει ψηλα ανθακια και θα κρεμετε ! Αυριο θα βγαλω φωτογραφειες
Παλιά 15-04-10, 21:46
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

¶μα βάλει θαμνοειδές φυτά θα βρει το μπελά του όπως π.χ. η ΑΓΓΕΛΙΚΗ.

Έχει ωραία φυτά που έχουν ωραία ροζ και κόκκινα φύλλα εποχιακά μεν, αλλά πανέμορφα δε.

Για την γέφυρα δε θα πω πολλά απλά ότι θέλει τροποποιήσεις αν μπορούν να γίνουν.
Αν και εγώ θα προτιμούσα να μην έχει καμπύλες και να είναι τελείως επίπεδη.
Πιστεύω ότι η καμπύλη προσθετή ύψους κάτι που δε το θες μια και η λίμνη σου είναι υπόγεια.
Παλιά 16-04-10, 05:22
Το avatar του χρήστη MIXALIS CYPRUS
MIXALIS CYPRUS Ο χρήστης MIXALIS CYPRUS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λεμεσος Κυπρος
Προεπιλογή

Για τα φυτα πιστευω maximum ως τις αρχες μαιου μπορω να τα μεταφυτευσω και να σου τα φερω στην πρωτευουσα . Απλα βρες το χωρο που τις θελεις ! Διαλεξε σημεια που θα τις πιανει συνεχεια ο ηλιος !
Κλειστό Θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές