|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και εγω για αυτον αρχιζω να σκεφτομαι γιατι στους νικον οι τιμες ειναι...
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως όταν χρησιμοποιούσα την Nikon D60 και είχα δουλέψει με Tamron & Sigma δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Στην D90 που χρησιμοποιώ τώρα, μόνο Nikor.. Το τι διάσταση φακό θα βάλεις εξαρτάται από το τι θες να φωτογραφίζεις. Αν θες κοντινά σε ενυδρείο για μίκροοργανισμούς, προτίμησε κάποιο σταθερό φακκό πχ. 105. Με το σταθερό φακό, εστιάζεις σε ένα σημείο και περιμένεις να περάσει από εκεί το θέμα. Με ένα τηλ/στιο βγάζεις το θέμα σου (& τρίποδο). Μην ξεχνάς και το photoshop που μπορείς να κάνεις crop & zoom και γενικώς να βελτιώσεις πολύ το θέμα (όποια φώτο έχεις δει εδώ μέσα και σου αρέσει, έχει περάσει photoshop). Εγώ μάλλον στον 105 θα καταλήξω, αφού όμως πρώτα μάθω τη μηχανή..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το προγραμμα που το βρηκες?Αγοραστο η το κατεβασες?Ειναι ευκολο προγραμμα?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για εμένα το μόνο μειονέκτημα με τους Original φακούς είναι ότι πάνε μόνο σε Nikon μηχανές, αλλά αν ο χρήστης μάθει σε μια μπράντα, δύσκολα πάει σε άλλη (πιο πιθανό όταν αλλάξεις μηχανή, να πάρεις μια καλύτερη Nikon παρά να πας σε Canon π.χ.), οπότε κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος να πας σε άλλη μάρκα φακού.
Εξάλλου, με τους original φακούς χρησιμοποιείς όλες τις δυνατότητες και του φακού και της μηχανής (ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί κάποια δυνατότητα και μερικές φορές το θέμα δεν επιτρέπει όχι λάθη αλλά ούτε καν δοκιμές: αν θες να βγάλεις ένα ουράνιο τόξο έχεις ελάχιστο χρόνο για να πετύχεις την καλύτερη λήψη, αν περιμένεις την ανατολή, έχεις επίσης ελάχιστο χρόνο, στο ηλιοβασίλεμα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα). Και αυτά δεν είναι οι εξαιρέσεις, είναι ο κανόνας: καλή φώτο είναι εκείνη που έχει πιάσει καλό θέμα την κατάλληλη στιγμή.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ειναι ποιο θορυβωδες??? | drypes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-04-09 21:21 |
Ποιο corydoras έχω; | pavloukos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 31-01-03 02:28 |