|
||||
|
||||
![]()
στο παλιο ενυδρειο ειχα σε ενα 150αρι ενυδρειο 150 watt λαμπα ΜΗ,τωρα στα 500 λιτρα με τα λεντ εχω πιο φωτεινο ενυδρειο και πανω απο ολα εχω φως εκει που το χρειαζομαι πανω στους βραχους δηλαδη και οχι στα τζαμια ή στον εξω χωρο του ενυδρειου λογω της κατευθυντικοτητας των λεντ,επεισης εχουν τα λεντακια της ιδιοτητες των ΜΗ εχοντας τις ιδιες σκιες με αυτες κατι που μου αρεσει πολυ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η τελικη τοποθετηση του βραχου,προκειται για 28 κιλα νεκρου και 12 κιλα ζωντανου βραχου,τωρα απλα περιμενω την ωριμανση του ενυδρειου.Η κυκλοφορια ειναι 2Χ5000 λιτρα την ωρα προς το παρων.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα lumen είναι παιδιά 230 το λέει και το site που ακολουθεί!!!
http://www.ledmegastore.gr/index.php...roducts_id=687 Όσο για την πατέντα του gregori είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε οι θαλασσινοί για φωτισμό!!! Από ότι έμαθα από χομπίστα που τα έχει στο ενυδρείο του η αναλογία πρέπει να είναι 5 λευκά 3 μπλε! Gregori θα μπορούσες να μου πεις τί είναι οι κεραμικές βάσεις ,που τις βρίσκουμε και πόσο κάνουν περίπου? Επίσης θέλω να σε ρωτήσω πόσο σου κόστισε το κάθε σποτ (λευκό και μπλε) και μεταφορικά γιατί κι εγώ ετοιμάζομαι να κάνω την ίδια πατέντα! |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτας αλλο λεντ που εχει ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 100.000 και λιγοτερα λουμεν,η καθε βαση εχει στην Κατερινη 0,40 λεπτα,διαλεξε αυτο το λεντ που σου χρειαζεται εχει παρα πολλα,θα χρειαστεις πανω απο 600 ευρω για ενυδρειο με πολλα λιτρα. το εχεις υποψιν σου φανταζομαι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ξέρω αλλά αν σου είναι εύκολο μπορείς να βάλεις το link τους ώστε να τα δω κι εγώ μήπως και τα δικά σου τελικά είναι καλύτερα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα πρωτα ζωντανα που μπηκαν στο ενυδρειο
|
|
||||
|
||||
![]()
Γρηγόρη στην 5 φωτό τα "πλασματάκια" μήπως μοιάζουν με τπτ απο αυτό το link http://208.112.95.51/hydrozoanfaqs.htm?
Μου φαίνονται για myrionema hydroids ![]() Δυστηχώς διαπιστώνω πως τελευταία σε σχέση με προηγούμενα χρόνια πολλά ανεπιθύμητα πλάσματα έρχονται με τον ζβ στα ενυδρεία μας!
|
||||
|
||||
![]()
Εβγαλα αμεσως τον βραχο,σ'ευχαριστω πολυ΄,τελικα ειναι Myrionema amboinensis και γεμιζει ολο τον βραχο,τον πνιγει.βαζω ακομα μια φωτο απο κατι αλλο που ειναι σε αλλον βραχο αν ξερεις τι ειναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά μου φαίνονται για πολυποδες.Όσον αφορά τα myrionema μην επαναπαυεσαι γιατί πιθανόν να έχουν ήδη μετακομίσει σε άλλο βράχο.ΝΑ παρατηρείς πολυ καλά τον βράχο σου τις επόμενες μέρες μήπως και δείς και πουθενά αλλού!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δές και εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39077 το θέμα του Γιώργου που επίσης εντοπίσε υδρόζωα!
|
||||
|
||||
![]()
Αρχησα να βγαζω φωτογραφιες ολο το ενυδρειο,αυτο το στρογγυλο πρασινο με φοβιζει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Στρογγυλό .... πράσινο.... μοιάζει με αυτό http://www.melevsreef.com/pics/bta/not/majano.html ?
Δεν φαίνεται καλά στις φωτό σου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οι νεες φωτο,ευχαριστω τον Δημητρη απο την Καβαλα για τα νεα φραγκακια
|
|
|||
|
|||
![]()
γρηγόρη, βλεπω τα φραγκακια σου ανοιξανε φουλ.
αντε να τα χαιρεσαι και να τα δεις 10πλάσια. ![]() καλή συνεχεια στο reef σου. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαχτηκε το φωτιστικο με AquaMedic 2Χ150 ΜΗ.14000 kelvin+ακτινικες, (ανασαναν) τα ασπονδυλα με την αλλαγη αυτη.
|
|
||||
|
||||
![]()
άρα τα led απορρίπτονται?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ποια led είχες χρησιμοποιήσει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειχα κανει μια δικια μου κατασκευη με λεντ που μου στοιχισαν και πολλα χρηματα,αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος.Τελικα οι μεταλ χαλαιντ ειναι ακομα κορυφη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το διάβασα ότι είχες κάνει δική σου κατασκευή. Τι χρησιμοποίησες ψάχνω να βρω να δω κατά πόσο θα έχω αντίστοιχο πρόβλημα σε ένα χρόνο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον δεν τα καταφερα εγω καλα με τα λεντ,αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα λεντ δεν ειναι καλα,ειναι θεμα να σου κατσουν καλα τα λεντακια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο ενυδρείο! Ωραίες φωτογραφίες! Mπράβο Gregoris καλή συνέχεια
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ENA VIDEO απο το ενυδρειο. http://www.youtube.com/watch?v=t7PhPXqLWR4
|
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πήραν τα πάνω τους τα ζωντανά , τα λεντ δεν σου έκατσαν γιατί δεν είχαν σωστό χρώμα και ήταν πολύ λίγα σε βατ για να καλύψουν όλο το ενυδρείο άποψη μου είναι να ξαναψαχτείς με λεντ όταν μπορέσεις αλλά από τρία βατ το ένα και πάνω και από 10000κ και πάνω σε χρώμα , εγώ είχα το φωτιστικό που έβαλες τώρα και όταν έβαλα τα λεντ τρεις μέρες μετά ξεκίνησαν να μεγαλώνουν κοράλλια που ήταν στάσιμα για μήνες
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο ενυδρειο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ο καθενας απο εμας που εχουμε καποιο ενυδρειο ειμαστε υπερηφανοι γι αυτο, γιατι θελει κοπο φροντιδα και αγαπη, σας παρουσιαζω λοιπον σε αυτο το βιντεο το ύφαλο μου με μια καλη καμερα αυτη την φορα και με καλη μουσικη , χαρείτε οπως το χαιρομαι και εγω.
http://www.youtube.com/watch?v=PcRsr7yMKaU |
|
||||
|
||||
![]()
Πολλά μπράβο και από μένα φίλε !!!!!!
Καλή συνέχεια ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
απλά πανέμορφο
![]() να το χαίρεσαι |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
My Reef | mixalis_crete | Reef | 6 | 04-12-09 19:47 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
reef or mini reef | Venestus13 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 03-09-08 10:14 |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |
Reef 300 Vol.2 | george_grat | Reef | 15 | 06-11-06 15:46 |