|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ένα μεγάλο ενυδρείο με ένα ή δύο φίλτρα που θα χωρούν πολύ βιολογικό υλικό (σφουγγάρια, βιολογικό μακαρόνι siporax, substrat pro, bioballs κλπ)
και θα γυρνούν τον όγκο του νερού 4-5 φορές την ώρα (αν πάρεις πχ ενυδρείο 400 λίτρα, θα χρειαστείς φίλτρανση γύρω στα 2.000 λίτρα/ώρα) αφού το στρώσεις με μπόλι από κάποιον γείτονα (ζήτα μπόλι στις αγγελίες), είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο ψάρι σου. Δες κι αυτά: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EF%E3%E9%EA%EF Το φθηνότερο και πολύ αποτελεσματικό βιολογικό υλικό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1847 και φίλτρα για 400 λίτρα ενυδρείο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1024 http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1449 http://www.osmosisaquariums.gr/index...emid=1&lang=en Οι συχνές αλλαγές νερού είναι το καλύτερο φάρμακο, αλλά συμπληρωματικά, μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτά: http://www.osmosisaquariums.gr/index...emid=1&lang=en http://www.osmosisaquariums.gr/index...emid=1&lang=en |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορω να κατανοησω το συναισθηματικο δεσιμο μετα απο 8 χρονια.
Ξερεις το λαθος σου, οποτε δεν εχει νοημα να σε κατακρινουμε. Ενυδρειο δεν υπαρχει για ενα ψαρι που πουλιεται σε φετες στο Careffour. Σιγουρα ενα ενυδρειο 700 λιτρων θα δωσει λυση στο προβλημα, μιας και ειναι δυσκολο ενα ψαρι 8 ετων να αρχισει να μεγαλωνει γρηγορα... Το αν τελικα "αξιζει" τον κοπο ειναι τελειως υποκειμενικο, και δεν θα το σχολιασω καν. Ομως πρεπει να ξεκινησεις απο το ενυδρειο. Φαρμακα,φιλτρα κλπ δεν θα κανουν και πολλα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως... Μπράβο ρε Κώστα που βρήκες και έγραψες όλα αυτά τα links. Τώρα προέχει να γίνει καλά ο γατόψαρος. Μόλις γίνει βλέπουμε και τα υπόλοιπα βήματα.Και όπως είπαμε, να μας ενημερώνεις συνέχεια να βλέπουμε πως πάει. Και οτι απορίες έχεις ... ρωτα! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γενικοτερα.. κατι αρκετα μεγαλυτερο απο 100 λιτρα ειναι η λυση...(εστω και προσωρινα)
|
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα παιδια σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας.να ξερετε οτι σας θαυμαζω και ευχομαι και γω να ειμαι καποια στιγμη σε θεση να μπορω να προσφερω τη βοηθεια μου.το σιγουρο ειναι πως ο αγωνας για να μην αγοραζει κανενας αυτα τα ψαρια εχει ξεκινησει ηδη απο τη μερια μου.
ειναι κριμα και γι αυτες τις ψυχουλες και για ολους εμας που τα εχουμε στην οικογενεια και στην καρδια μας. το ψαρακι μου ειναι σε παρομοια κατασταση με τη χθεσινοβραδυνη,αργοκινητο με θολα ματακια και χωρις ορεξη.συνεχισα και σημερα τις σταγονες και ελπιζω.σαφως ειναι καλυτερα απο την πρωτη μερα κρισης,ελπιζω να το ξεπερασει τωρα για το ενυδρειο..σιγουρα δεν μπορω να παρω 700αρι γιατι δεν ειναι μονο το ενυδρειο ειναι και τα υπολοιπα.και προτιμω ενα μικροτερο αλλα ολοκληρωμενο με σωστα πραγματα και οχι ενα 700αρι και στα υπολοιπα μισες δουλειες.με δεδομενο οτι το ψαρι μου δεν θα ειναι ικανοποιημενο ουτε με 700αρι ουτε με 1000αρι θα παρω οσο μεγαλυτερο μπορω με καλα υλικα θα βαλω μονο αυτον στο νεο ενυδρειο(αληθεια μηπως εχει συνηθισει στην παρειτσα και του κακοφαινεται?)και ευχομαι με την αγαπη μου και χωρις φυσικα τα τραγικα μου λαθη του χτες περαν του δεδομενου να ζησει για πολλα ακομη χρονια. παιδια θα σας ενημερωνω για ολα μου τα βηματα και πιστευω στις συμβουλες σας. α και μη διστασετε να με κραξετε αν αντιληφθητε βλακεια.μακαρι να το χε κανει καποιος νωριτερα... ------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=ui1SNzKFuCY εδω βλεπετε και τους 2 ειναι παλαιοτερο βιντεο με αυτη την τρυπα που χε κανει στο κορμακι του!τοτε σ ενα πετ που ειχα παει μου χαν πει πως δεν γινεται τιποτα και να το αφησω στην τυχη του επειδη ειναι προχωρημενη κατασταση.και αν θελω να το βγαλω κιολας απο το ενυδρειο μη τυχον κολλησει και το αλλο.βριστηκαμε.δεν το δεχτηκα γιατι αυτο εγινε σε μερικες ωρες και φυσικα πηγα αλλου και τοτε με πολυ κοπο και με φαρμακα διεψευσε τους παντες και εγινε καλα σε λιγοτερο απο48 ωρες.το ενθαρρυντικο ηταν πως δεν του χε κοπει η ορεξη ουτε για ενα δευτερολεπτο ------------------------- εχω δει ολα σχεδον τα ενυδρεια που εχει στις παρουσιασεις και ντρεπομαι για το δικο μου.με ψευτικα φυτα και αηδιες.βεβαια εδω και πολυ καιρο δεν εχω τιποτα μεσα εκτος απο τις πετρες για να εχει λιγο περισσοτερο χωρο το αγορακι μου.αν τους βλεπατε μαζι...ο μικρος ηταν συνεχεια κατω απο την κοιλια του μεγαλου λες και ηταν μαμα του!ακομη και οταν ησυχαζανε ηταν πλαι πλαι γι αυτο αναρωτιεμαι μηπως του λειπει? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη estilo : 30-03-10 στις 11:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δε λιγο εδω και πες μας σαν τι σου μοιαζει.. εμενα απο το βιντεο μου φανηκε για skin ulcer, δες το όμως κι εσυ...
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/p...=2&GalleryId=2 |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω ανθρώπους να παραδέχονται και να αντιμετωπίζουν με τον τρόπο αυτό τα λάθη τους.
Με εντυπωσίασες! Εύχομαι το καλύτερο για τον "καρχαρία" σου ...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
και να ξερεις οτι ολοι εσεις δεν με εντυπωσιασατε απλα. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη estilo : 30-03-10 στις 11:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Κουκλιά και τα 2 και να μη ντρέπεσαι καθόλου για το ενυδρείο σου, όλοι έτσι ξεκινήσαμε και το φόρουμ μας άνοιξε τα μάτια.
Αντιθέτως θέλω να σου πω μπράβο που κατάφερες να τα κρατήσεις τόσα χρόνια, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα ξέρεις. Πιθανότατα του λείπει το φιλαράκι του, αλλά προς Θεού, μην του φέρεις καινούρια παρέα, όχι ακόμη τουλάχιστον. Αφού δείχνει να ανταποκρίνεται στην θεραπεία, συνέχισε έτσι και προσπάθησε να μας ενημερώνεις συνεχώς. Μια καθαρή φωτό του ασθενή ή ένα σημερινό βιντεάκι, θα μας βοηθήσει να δούμε τι έχει και ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι φιλε μου να ειχα ενα ενυδρειο και να στο χαριζα...για να δωσεις λιγο χωρο στα ψαρακια σου.
|
|
|||
|
|||
![]()
οκ θα τον αφησω μοναχουλα "εξαλλου εχει και μενα"και τη σκεψη ολων σας και γι αυτο θα τα καταφερει.το βραδυ κιολας θα βαλω βιντεακι.
και για ολους εσας που ειστε εδω θεσ/νικη θα χαιρομουν παρα πολυ να σας γνωρισω και απο κοντα και γιατι οχι να σας συστησω και τον ζαχαριουλη μου.φιλικα αλεξια ------------------------- και μονο που το σκεφτηκες ετσι ευχομαι το καλυτερο σε σενα και σ οτι αγαπας.ειμαι φιλη και με λενε αλεξια θα βαλω και φωτο.ειλικρινα χαιρομαι πολυ που ειμαι σ αυτη την παρεα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη estilo : 30-03-10 στις 11:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συναντιόμαστε την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο BenniganΆs, στις 12:00 το μεσημέρι, για καφεδάκι και ψαρο-κουβέντα. Για τον Απρίλη, η μάζωξη θα γίνει την 2η Κυριακή (11/4), λόγω Πάσχα, θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε από κοντά. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- μολις τον τραβηξα ενα βιντεακι αλλα δυστηχως το pc στο σπιτι δεν εχει υποδοχη για την καρτα της φωτογραφικης οποτε θα το ανεβασω αυριο απο το laptop.εχει βγαλει και 2 ασπρες φουσκες στο επανω πτερυγιο.θα τις δειτε αυριο στο βιντεο.επισης δεν εχει φαει ακομη...μια κρυο μια ζεστη ειναι τα συναισθηματα μου.εκει που παω να χαρω λιγο... ------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=taoEbhSjOeA να τος.το βιντεο ειναι χαμηλης αποδοσης αλλα οι 2 φουσκες στο πανω πτερυγιο διακρινονται.προσπαθησα να παρω απο κοντα και τα ματια του αλλα μπα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη estilo : 31-03-10 στις 10:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μολις το είδα, και δεν ξέρω τι μπορεί να είναι οι φουσκάλες.Ας δει και κανένας πιο έμπειρος. Αλλά αν αυτό το αποκαλείς ακεφο δεν είναι. εγω βλέπω την κίνηση του στο "κελι 33"
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οχι κελι 33 υπογεια απομονωση του αλκατραζ ειναι.και εκανα και τη βλακεια τοτε και πηρα το πολυγωνο.100 λιτρα σε ορθογωνιο ναι μεν λιγα λιτρα αλλα θα ταν καλυτερο.τωρα παμε για αλλα ομως..τα καλυτερα!αλλα γιατι δεν τρωει?5 μερες κλεινει σημερα...
|
|
|||
|
|||
![]()
Να προτείνω και πράλληλα να ρωτήσω σε κάποιον πιο εμπειρο, μήπως βοηθούσε την κατάσταση 30 βαθμοι και αλάτι σαν θεραπεία? Εχει την τάση να τα καιει όλα...
|
|
|||
|
|||
![]()
εγω παντως ανεβασα τη θερμοκρασια απο 24 σε 26 οπως μου προτεινατε,για να αλλαξει ο μεταβολισμος του αλλα μπα.βεβαια την ανεβασα απο 1 βαθμο την καθε μερα.οσο για την προταση περιμενω στα σιγουρα και αν ναι θα το κανω κι αυτο εννοειται
------------------------- Παράθεση:
δεν ειναι κουκλος ομως? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη estilo : 31-03-10 στις 11:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπουμε ένα ζωντανό να βασανίζεται
![]() Το ψαράκι προφανώς έχει πολλά προβλήματα(την αιτία την γνωρίζεις)και δεν ξέρω τώρα αν τα φάρμακα μπορούν να ανατρέψουν μια δυστυχώς προδιαγεγραμμένη πορεία. Εγώ θα δοκίμαζα(χωρίς να μπορώ με σιγουριά να κάνω κάποια διάγνωση)το General Cure της Api ή μια θεραπεία με ενυδρειακό αλάτι (30-50gr/10 lit) παράλληλα με μικρές και συχνές αλλαγές νερού. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχως τιποτα δεν ειναι σιγουρο! Μονο να προσπαθεις και να ελπιζεις μπορεις! Μακαρι να υπηρχε ενα μαγικο φαρμακο που θα τα διορθωνε ολα! Αλλα δεν υπαρχει ... αυτο γιατι το ψαρι σου εχει πολλαπλα προβληματα αλλα το σημαντικοτερο εχει αδυναμο οργανισμο! Μακαρι να ετρωγε μηπως "επερνε" τα πανω του ... αν δε τρωει μη του ριχνεις πολυ τροφη και μενει στο βυθο γιατι ετσι επιβαρυνεις το νερο ακομα πιο πολυ!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
του ριχνω τροφη και τον περμενω αφου δεν τρωει την απομακρυνω εγω και αφηνω μονο 1-2 κομματακια . |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=georgarask;431737]Δυστηχως τιποτα δεν ειναι σιγουρο! Μονο να προσπαθεις και να ελπιζεις μπορεις! Μακαρι να υπηρχε ενα μαγικο φαρμακο που θα τα διορθωνε ολα! Αλλα δεν υπαρχει ... αυτο γιατι το ψαρι σου εχει πολλαπλα προβληματα αλλα το σημαντικοτερο εχει αδυναμο οργανισμο! ...QUOTE]
Όπως λέει ο Γιώργος. Προσπάθησε με αυτά που είπα μήπως του απαλύνεις τον πόνο. Κι ας γίνει και αυτό το ποστ παράδειγμα για άλλους που τους αρέσει αυτό το όμορφο ψαράκι αλλά δεν γίνεται να φιλοξενηθεί σε κανένα ενυδρείο χομπίστα. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Κλεόβουλος;431740]
Παράθεση:
τωρα αυτο με το αλατι...παω να αγορασω ενυδρειακο αλατι και μετα? ριχνω σε ολο το νερο?η μονο στο καινουργιο της αλλαγης? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=estilo;431742]
Παράθεση:
Καλή επιτυχία και ενημέρωσε μας για την εξέλιξη. (αν δεν βρεις ενυδρειακό αλάτι,κάνει και το χοντρό(τυροκομικό)χωρίς πρόσθετα ροής που βρίσκεις σε σουπερ μάρκετ) |
|
|||
|
|||
![]()
θα το ξεκινησω σημερα κιολας.και εννοειται πως θα σας ενημερωνω.
α και κατι τελευταιο,προτεινε και παραλληλα ρωτησε ο φιλος drbig αν θα βοηθουσε η ανοδος της θερμοκρασιας στους 30 βαθμους.εγω απο 24 την ανεβασα στους 26.λετε να συνεχισω σταδιακα την ανοδο στους 30? |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ σταδιακά όμως(1οC ανά 12ωρο~)
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Κλεόβουλος;431743]
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα.πολυ νωρις τα νεα θα μου πειτε ε?και εχετε δικιο.μολις χτες πηρα ενα νεο ενυδρειο.το εχω γεμισει με νερο εχω βαλει χαλικακι και 2 διακοσμητικα βραχακια.ποιος θα φιλοξενηθει ειναι προφανες.ο ομορφαντρας μου που παρολες τις δυσκολιες κραταει ακομη.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να βαλω μεσα και καποια φυτα(θελω να βαλω ζωντανα η τιποτα)για πλαστικα δεν το συζητω καν.θα τα καταφερω με τα ζωντανα?να προσπαθησω η θα τον ενοχλουν?για να αισθανεται καλυτερα αν πρεπει θα βγαλω και τα βραχακια
|
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή τα κατάφερε τελικά ο μάγκας; Μπράβο του! Μπράβο και σε σένα!
Πόσα λίτρα το νέο ενυδρειάκι σου; Με άνεση, θα μπορούσες να βάλεις κάποια φυτά επιφανείας. Αλλά τότε δε θα βλέπεις φυτά αλλά μόνο ρίζες ![]() Το θέμα δεν είναι αν θα τον ενοχλουν τα φυτά, αλλά αν θα τα ενοχλεί αυτός ! Είναι θέμα χώρου... Μεγάλο ψάρι και με κάθε του κίνηση σε οπιοδήποτε νορμάλ ενυδρείο τα φυτά θα κινδυνεύουν...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα 240lt ειναι.τωρα θα μου πεις σιγα τα αυγα...αλλα δεν ειχα το χωρο για μεγαλυτερο αλλα κυριως τα χρηματα για να το κανω κατοπιν παραγγελειας,ειναι λιγο περιεργο το μερος.εχει μεν μηκος περιπου 2 μετρα αλλα ειναι στενο 30 ποντους.και προτιμησα να ειναι λιγο πιο φαρδυ και αγορασα ετοιμο...ειναι 120χ40χ50.εβαλα μια ταβλα απο κατω και καλυψα τους 10 ποντους για να παταει πιο σταθερα.φυσικα δεν αρκει το μεγεθος αλλα εστω και ΛΙΓΟ παραπανω θα ανακουφιστει.θα βγει απο το κελι 33 το εξαγωνο που ζει μεχρι τωρα (και τελικα ουτε ξερω ουτε και θελω να μαθω ποσα λιτρα ειναι γιατι θα φρικαρω.απο τα λιγα που μου ειπαν πρεπει να ειναι λιγοτερο και απο τα 100lt που νομιζα)τελοσπαντων θα το εγκαταλειψει συντομα.τουλαχιστον αυτο ειναι μακροστενο οποτε θα μπορει να κινειται κατα μηκος ετσι οπως μεγαλωσε στο κλουβι κολυμπαει*(κουνιεται δηλαδη) στον τοπο ο καημενος.τωρα απο δω και περα χρειαζομαι καθοδηγηση...ελπιζω στη βοηθεια σας.
------------------------- εχουμε και λεμε λοιπον.εβαλα οπως ειπα χαλικακι και 2 βραχακια.φαινεται πολυ αδειο.αν ομως πρεπει να μεινει αδειο μονο με το αγορακι θα βγαλω και τα βραχακια.προεχει η δικη του ηρεμια.το γεμισα με νερο εβαλα το αντιχλωριο και υγρο βιολογικο.και περιμενω.ξεθολωσε απο χτες το νερο.το φιλτρο που πηρα ειναι για 700lt την ωρα.βεβαια εχω και το παλιο.σκεφτηκα να το βαλω μεσα να βγαλω το σφουγγαρι και να το γεμισω με μακαρονοβακτηριδια(πως τα λενε?)γινεται αυτο που σκεφτηκα ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη estilo : 15-03-12 στις 11:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποσο χρονο θελει? | taicom | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 12-01-08 06:44 |
τ8 λαμπες εκλεισαν1 χρονο | alan boy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 06-09-07 10:03 |
Ποσο χρονο ζουν τα ψαρακια μου;;; | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 06-07-07 19:11 |
Ποσο χρονο αφιερωνετε; | gaia | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 31-05-04 12:20 |
καρχαριακι??? | nhreas | Mη Reefsafe | 3 | 25-01-04 15:08 |