|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισης ετσι οπως ειναι στρατζαριστο και χωρις ανακλαστηρες χανεις παρα πολυ φως. Το να εχεις μια φετα ανακλαστικου σωματος πισω απο τη λαμπα δε λεει και πολλα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Αυτό στα ακροφύσια τι είναι? Μονωτική ταινία? ![]()
Reefkeeping : Το ¶λας της Ζωής... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquarius : 10-10-09 στις 14:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Oχι ρε παιδες δεν ειναι μονωτικη ταινια...Θα καιγοτανε ετσι κι αλλιως Ειναι θερμοσυστελομενο λαστιχο υψηλων θερμοκρασιων της 3Μ ειδικο για μονωση στεγανωση.Απο κατω υπαρχει μια απλη ηλεκτρολογικη κλεμα και το μυστηριο λύθηκε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι και ακροβατικα.......
κοβεις το παλιο και βαζεις καινουριο θερμοσυστελομενο. δεν κανουμε και καθε μερα αλαγη λαμπας........
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
εδω θα μαθεις πολλα....................
ολοι ετσι ειμασταν στην αρχη.........
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κόψιμο και καινούριο θερμοσυστελόμενο. Έχω κάνει κάτι παρόμοιο και έχει γίνει σαν βύσμα. Απλά τραβάς το "βύσμα" από την παλιά λάμπα και πιέζεις να μπει στην καινούρια.
|
|||
|
|||
![]()
ωραιο το φωτιστικο..
![]() τα ballast φυσικα θα μπορουσαν να τοποθετηθουν και εκτος, για περαιτερω μειωση της θερμοκρασιας... ανεμιστηρακια δεν θα μπουν? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο παιδιά. Πολύ καλή δουλειά!
Μου δώσατε καλές ιδέες για το καινούριο μου, τώρα που αλλάζω σπίτι! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ανεμηστηρακια εχουν ηδη μπει brusless 220ν απλα δεν υπαρχει χρονος να ανεβασω φωτο.Μια και καλη στην παρουσιαση...
|
||||
|
||||
![]()
Επιτελους μετα απο 1000 βάσανα μπηκε στη θεση του στο σαλόνι...
Ολα τακτοποιηθηκαν και τωρα σειρα εχει ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και εγκατασταση Φωτος ![]() Ολα στην θεση τπυς τακτοποιημένα ![]() Κατω απο την βαση τοποθετηθηκε σειρα led υψηλής απόδοσης χρώματος μπλε.Σαν κρυφος φωτiσμός αναμεσα σε βάση και πάτωμα.Θα αναβουν απο τον ιδιο χρονοδιακόπτη με το moonlight! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αντε καλό ταξίδι στην αλμύρα Νίκο!Όλα όμορφα και τακτοποιημένα!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mπηκε και το φωτσιστικο στη θεση του.Αυτη την στογμη καθμαστε με ολα τα φωτα σβηστα και καμαρωνουμε μια αδεια γυαλα με moonlight!
Aυριο θα σας βαλω φωτος απο καποιες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν απο χτες έχουν διαλυθεί στο ενυδρειο πληρως 15 κιλά αλάτι.
Αλατότητα σημερα το πρωι στο 1022 μετρημένη με ρεφρακτόμετρο(το καλιμπράρισα πρώτα).Λεω να ρίξω κανα κιλό ακόμη να την πάω 1024. Το νερό είναι κρύσταλλο Απο δω και περα τι κάνουμε.??? 1)Να βάλω το σκίμερ στο σαμπ?? Ακόμα δεν εχει μπει ούτε αραγωνίτης ούτε βράχος.Σκέτο γυαλλί υπάρχει μόνο. 2)Θέλω να στρωσω ο ενυδρείο με ψόφιο βραχο 100% και σκεφτομαι να βάλω λίγο ΖΒ στο refugium μέσα στο σαμπ Πως γίνεται σωστα η συγκεκριμένη διαδικασία και πόσο χρόνο απαιτεί?? 3)Με τα φώτα τι κάνω? Ευχαριστω. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Tι παρατηρησα ως αρχαριος:
Στον πυθμενα του βυθου υπαρχει ενα συννεφο σαν ομίχλη μαλλον απο το αλατι το οποίο εμφανίστηκε σημερα... Η αλατοτητα ειναι just 1025 Επισης το ενυδρειο εχει ενα γαλακτερό ελαφρώς χρώμα όπως τα ενυδρεία γλυκού το πρωτο καιρό. Το αλατι διαλύθηκε την Κυριακή που μας πέρασε. Το ενυδρειο εχει μόνο νερο RO-di και αλατι και τπτ αλλο. Ολες οι αντλιες δουλευουν κανονικα. Κατι ανησυχητικο?
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ τρέχω το δικό μου με ΑΟ, αλάτι(1025) και άνθρακα για περίπου 2 βδομάδες, χωρίς μηχανικά φίλτρα και απλώς έτρεξα και το σκιμμερ για 72 ώρες να στρώσει. Η θολούρα έφυγε τελείως εχτές...
![]() Τώρα περιμένω το βράχο΄ |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για την απαντηση.Εγω τρεχω κανονικα το skimmer και πιστεψε με ακομη και ετσι βγαζει βρωμα (στα τοιχωματα του οχι στο κυπελακι)
Ειδωμεν....
|
|||
|
|||
![]()
Ναι με το skimmer έτσι είναι, κι εγώ όταν τον έβαλα μάζεψα διάφορα μυγάκια κουνουπάκια και σκόνη.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η μεγαλη απογοητευση μεχρι τωρα ειναι η koralia 4.
Μιλαμε η αντλια οχι απλα βουιζει.Ολο το ενυδρειο τριζει και συντονιζεται! ελεος!!! Τι εβαλα τεφλον ,τι εβαλα φλατζουλες μικρες τι ανοιξε κλεισε τπτ. Δουλέυει για μιση ωρα σχετικα ησυχα και μετα αρχιζουν τα οργανα πραγματικα τα νευρα μου! Αγορα απο Αμερική! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον θα σου ετυχε.εγω εχω nano και koralia 1 και ειναι εντελως αθορυβες.παρολαυτα επειδη εχω και tunze 6025 θα ελεγα την δευτερη.
αμερικη ε...... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
και εμενα μου κανει εντυπωση, εχω και γω δυο αντλιες, την 2 και 3, και δεν εχω τετοια προβληματα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου αυτό είναι το ενυδρείο μου, στην εμβρυική φαση που βρίσκεται ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.Λειτουργει απο τις 1-11-09 με αλατι.Το ενυδρείο κατασκευαζόταν, λόγω έλλειψης χρόνου, από το καλοκαίρι.Ολη η κατασκευή και εγκατασταση εγινε προσωπικά απο μένα τον ίδιο.Περιμενω την γνωμη σας.Oριστε και μερικες φωτο.
H καρδια του ενυδρείου.Το ντουλάπι με τα ηλεκτρολογιικά. ![]() Inside ![]() To sump ![]() Oλα τα καλωδια τακτοποιημένα ![]() ![]() Ph-Θερμοκρασια-Συστημα αυτόματης Aναπλήρωσης Sump-Συστημα γεμισματος δεξαμενης αναπληρωσης,. ![]() Α/αναπληρωση ![]() Αποχετευση Sump-Yπερχειλιση ασφαλειας δεξαμενής αναπλήρωσης.Η γραμμη οδηγει απευθειας στο μπαλκονι ![]() Εισοδος νερού-Προφιλτρανση ![]() Φωτιστικό με συστημα ψυξης.Υπαρχουν 2 ανεμηστηρακια 9 cm για εισοδο - εξοδο αερα. ![]() Και για το τελος μια γενικη φωτογραφια ΟΛΟΥ τοπυ συστηματος μαζι με την mini-βιβλιοθηκη που κρυβει την υπερχειλιση... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
αψογος, τωρα αρχιζουν τα ωραια....
![]() αν και ειναι μακρινο μιας και μπαινη χειμωνας, ελπιζω να εχεις προνοηση για την θεση του chiller.... επισης στην προφιλτρανση τα σφουγγαρια προσωπικα θα τα εβγαζα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να το χαρεις οπως σου αξιζει!
οι κοποι παντα δικαιωνονται...απο 40 κυματα σε περασε αυτο το ενδρειο! με το καλο τα ζωντανα και με τις υγειες του παντα να ειναι!! φτου φτου ΦΤΟΥ! ΦΤΟΥ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σφουγγαρι τωρα στην αρχη μαζευει πολυ πραμα.Σκονες-υπολλειματα σιλικονης,και γενικα οτι επιπλεει μενει εκει.Ουσιαστικα προστατευω την αντλια του skimmer
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο Νίκο!Όλα όμορφα και νοικοκυρεμένα
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Νικόλα έχεις κάνει φοβερή δουλειά.Σου εύχομαι καλορίζικο ,σύντομα να γεμίσει με ζωή και να το απολαμβάνεις όπως σου αξίζει.Απ ότι βλέπω με το μεράκι που έχεις το ταλικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο.
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο, όλα πολύ ωραία!!!
|
||||
|
||||
![]()
εισαι μεγαλος,βαλθηκες να μας τρελανεις?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Θαλασσινό | moeses | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 29 | 01-04-07 17:52 |
Θαλασσινό ή γλυκό; | panel | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 04-09-06 10:45 |
¶λγη σε θαλασσινό. | ΑΡΤΕΜΗΣ | Φύκη -€“ ¶λγες | 8 | 17-06-05 14:06 |
Νέο θαλασσινό | tropheus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 23-02-05 14:27 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |