|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μακαρι να κανω και εγω μια καποια στιγμη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυριο θα προσπαθησω να βγαλω κι εγω τα δικα μου ....
ειδικα τα 2 κοι που εχω απο περσι εγιναν διπλα σε μεγεθος... αυριο σας βγαζω φωτο... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
.....
|
|||
|
|||
![]()
Ακομα μια....
|
|||
|
|||
![]()
Και ακομα μια...
|
|||
|
|||
![]()
Τοσοι κατοχοι λιμνων και δεν ανεβαζουν μια φωτο ρε παιδι μου?? Γιατι??????
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Φώτο έχω αλλά όχι τελευταία. Θα έρθουν όμως, θα έρθουν σύντομα! Ένα Doitsu 18cm και ένα yamabuki ogon 32cm. Μετά την αποπεράτωση της καινούριας λίμνης όμως θα μπούνε μέσα ακόμα 4 αλλά είπα ότι θα ξοδέψω σε αυτά. Μάλλον πάω για καλές πικιλίες.
|
||||
|
||||
![]()
Αφού έχεις βαλτές, ας είναι και παλιές έτσι κι αλλιώς στο Θέμα ανεβάζουμε φωτο από τα ΚOΙ δε μάς νοιάζει αν είναι παλιές η καινούργιες, αρκεί να είναι δικές μας*
*μη μας κυνηγάνε και για πνευματικά δικαιώματα ![]() Μην αρχίζει ο κάθε ένας να βρίσκει φωτογραφίες από το ιντερνετ και να της ανεβάζει Υ.Γ. Εκτός αν δεν θες να στηρίξεις το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι και δικαίωμα σου. Απλά σαν Μοδουρατορ καλό θα ήταν να δείχνεις το καλό παράδειγμα ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Υπαρχουν τοσοι που εχουν λιμνες εδω μεσα και αναφερομουν γεννικα... Οπως π.χ ο Θανασης που υποσχεθηκε κατι φωτο και ακομα δεν...... Πουσαι Θαναση.... Και εμενα παλιες ειναι Βασιλη αν εχεις εστω και παλιες ανεβασε μερικες ετσι για να δωσουμε λιγο χρωμα... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Na ανεβάσω εγώ?Χθές την έσκαψα λίγο ακόμα.Καλά γελάτε αλλα σε 20 μέρες περίπου που θα έχουν τελιώσει όλα και θα με κάνουν τιμητικά moderator θα ζηλευετε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
...και να μας μπριζονετε........
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ηδη εχω μεσα στην λιμνη 2 nymphaea Laydekeri rosea, 1 nymphaea cromatella, και 1 nymphaea carnea. Θελω να βαλω ακομα ενα ειδος και μαλλον θα παω προς την nymphaea gonnere η οποια ειναι πραγματικα ενα ονειρο...... οπως επισης και για τον βυθο της λιμνης ετοιμαζω μια εκπληξη που αν πετυχει θα γινει ![]() Θα παρει ομως αρκετο καιρο....υγεια ναχουμε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
¶ντρο, μην εξαφανίσεις εντελώς την επιφάνεια του νερού με νυμφαίες. Οι τρεις γλάστρες που έχεις βάλει είναι ικανοποιητικές. Μην ξεχνάς ότι σε πλήρη ανάπτυξη αυτό το φυτό μπορεί να καλύψει από μόνο του σχεδόν 1 μέτρο επιφάνεια, αναλόγως είδους.
Υπάρχουν και φυτά επιφανείας όπως το pistia stratiotes, Salvinia Natans και Eichhornia Crassipes, το τελευταίο με υπέροχο λουλούδι. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι θέλουν νιτρικά στο νερό και δεν αντέχουν το δυνατό άμεσο ηλιακό φως κυρίως κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Ειδικά όμως το pistia stratiotes είναι φυτό όπου εξαπλώνεται εκπληκτικά γρήγορα. Όσο για καινούρια προσθήκη ΚΟΙ, λίγα έχεις, προχωράς.
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι ολα μελετημενα
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αφού έβαλα, φίλε Αndros πιο πάνω, καμια εικοσαριά με κοι και χρυσόψαρα... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για τον αλλο Θαναση εννοουσα...........Θαναση
![]() Τον thanasis 76
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Έχετε υπέροχα, πανέμορφα ψαράκια! Να τα χαίρεστε!
(Ααααχχχ... πότε θα φτιάξω κι εγώ την λιμνούλα μου)... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν και πριν ενα χρονο οι φωτο να βαλω κι εγω τα δυο μου κοι....
χαχαχαχα αργησα λιγο αλλα το ειχα ξεχασει..... τουλαχιστον ανεβασα ξανα το θεμα... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
H πρώτη φωτο απο τα χρυσοψαρα και τα Κοι μου . Τα Κοι ειναι ενα χρυσο ogon (Yamabuki) και το αλλο εινα showa .Γεννηθηκαν Κυπρο απο γονεις που ηρθαν απο japan. Tο μαυρο χρωμα του showa δεν ειναι τοσο εντονο οσο ηταν οταν μπηκε αρχικα στη λιμνη αλλα διαβασα οτι το παθαίνουν τα Κοι οταν μετακινούνται σε νεο περιβάλλον ή όταν στρεσάρονται . Ειδικά το μαυρο χρωμα στα Κοι ειναι ασταθές . Γρήγορα θα επανελθει ομως .
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Μιχάλη, το αν επανέλθει έντονο το χρώμα ή όχι δεν έχει να κάνει μόνο με το στρεσάρισμα, αλλά συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η ποιότητα του νερού, όπως και αν έχεις ψηλό ή χαμηλό ΡΗ.
Πούν' την φώτο με το showa? Είναι εκείνο στο βάθος? Α! Με τα κοι στη λίμνη σου, παίζει το θέμα αυτόματων κλαδεμάτων... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=yiannossavva;357119]
![]() To ''ασημενιο'' ειναι πολυ ομορφοοο! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- [QUOTE=Krisos;466924] Πρεπει να ειναι silver butterfly koi
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 26-07-10 στις 12:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ να αναφέρω ότι τα butterfly koi και τα ghost koi θεωρούνται υβρίδια από τους γκουρού των ψαριών αυτών...
Είναι βέβαια γνωστό ότι στους διάφορους κύκλους των λιμνόφιλων, δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά ή διατήρηση ή διάδωση αυτών των δύο ποικιλιών/υβριδίων. Προσωπικά θα σας έλεγα να τα αποφύγετε αν μπορείτε και να περιοριστείτε στις γνωστές σε όλους ποικιλίες, που και πολλές είναι, αλλά και ανάλογα πολύ όμορφες... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το silver butterfly koi (που δεν ξέρω αν είναι αυτή η ονομασία του) δεν βρίσκεται τυχαία στην λίμνη μου. Έχει ιστορία. Μεταφέρθηκε από Αθήνα στης αποσκευές μου. Ζούσε σε ενυδρείο 200 λίτρων. Το ψάρι αυτό δεν μεγάλωσε καθόλου παρόλο που το έχω 2 χρόνια.
Είμαι και εγώ κάθετα αντίθετος στα (τεχνητά) ψάρια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννο, από την στιγμή που θα πραγματοποιείς ελεγχόμενες γέννες, μπορείς να το κρατήσεις στην κυρίως δεξαμένη σου, γιατί έτσι και αλιώς τα μικρούλια ψαράκια έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν σε εκείνο το περιβάλλον.
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννο τα ψαρια σου φαινοντε διαλεγμενα ενα ενα
φοβερο συνολο!!! ενα κουβαδακι απ το ξεδιαλεγμα ![]() να βαλω και εγω μια φωτο αν και τα κοι εδω ειναι 3-4 θα επανελθω ομως με καινουριες φωτο εχω και εγω 2 butterfly ghost τα οποια ειναι εντυπωσιακα αν δε σε ενδιφερει η διασταυρωση γιατι οχι ειναι πανεμορφα στα χρωματα και πτερυγια και ταυτοχρονα ασχημοφατσες ![]() ------------------------- και μια και μιλαμεγια butterfly koi να και ενα με ωραια ......χρωματα !!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη themosb : 03-10-10 στις 23:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Υπεροχα ολα τους
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μα ειναι ολα το ομορφα
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτογραφιες | Mary-z | Malawi | 1 | 24-12-08 18:24 |
φωτογραφιες ερωτηση | σταυρος γ | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 1 | 24-08-08 09:59 |
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ | msigouros | Φωτογραφίες μελών | 8 | 07-04-07 20:43 |