|
||||
|
||||
![]()
Πήγα σήμερα στα Jumbo με την αδερφή μου και είδα κάτι λάμπες οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι Τ5 στα 13βατ, φως ημέρας. Να επιχειρήσω να κάνω ένα DIY με 2 τέτοιες (26 βατ σε 60 λίτρα) ή λέτε να είναι εντελώς απάτη? Μου φάνηκαν υπερβολικά φθηνές... Τι τιμές έχουν συνήθως οι Τ5 σε αυτά τα βατ?(μιλάω μόνο για λάμπα, όχι μπαλάστ και τα λοιπά)
|
|
||||
|
||||
![]()
οι μη-ενυδρειακες λαμπες ειναι φτηνες..ολα τα φυτεμενα μου (συμπεριλαμβανομενου και των υψηλων απαιτησεων) τα κρατω με μη ενυδρειακες λαμπες....και ολα πανε μια χαρα...
ισως με ενυδρειακες να πηγαιναν ακομη καλυτερα....αλλα δεδομενου οτι αλλαζονται συχνα το κοστος θα ηταν πολυ μεγαλο.... οι Τ5 που εχω κοστισαν 1μιση-2 ευρω η μια...
|
||||
|
||||
![]()
Ok. Τότε θα ψάξω τι θα κοστίσει (και σε ευρώ, και σε εργασία) και ίσως βγάλω την PC και βάλω 2 τέτοιες.
|
|
||||
|
||||
![]()
πρακτικερ 2,80Ε τ4 30W 72cm
|
||||
|
||||
![]()
Ειδικά σε βιοτοπικά ενυδρεία πιστεύω ότι είναι κοροιδία να αγοράζει κάποιος ενυδρειακές λάμπες
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η μέση τιμή της συγκεκριμένης σε επώνυμες τύπου Philips, Osram στοιχίζουν 1,5 ευρώ περίπου! Τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχουν οι του Jumbo είναι χαμηλότερη φωτεινότητα και χαμηλότερη διάρκεια ζωής. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Απλά μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι γενικά οι Τ5 είναι αρκετά ακριβές. Τώρα για την 72cm δεν με παίρνει γιατί το μήκος του ενυδρείου μου είναι 58!
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά έχω το rio125 αυτό παίρνει λάμπες 2 t5 28W ξέρετε αν υπάρχουν στο εμπόριο T5 ίδιον διαστάσεων με λιγότερα watt? ήθελα να αντικαταστήσω την μια με χαμηλότερα watt ώστε να μειώσω τον φωτισμό του ενυδρείου
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
...τα juwel εχουν δικο τους μηκος/watt. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου κατα καιρους βγαζει στα λιντλ προσφορες με λαμπες τ5 μαζι με την βασει και τον διακοπτη για οικιακη χρηση........ μπορεις να δεις και σε αλλα καταστηματα σχετικα με λαμπες..... και να βρεις ολο το συστημα γυρο στα 10 με 20 ευρωπουλα αποτε δεν αξιζει να κανεις πατεντες......
η λαμπα απο τα τζαμπο ειναι οκ....... αλλα δεν εχει βαση
|
||||
|
||||
![]()
ολη η φιλολογια για τις λαμπες αναπτυχθηκε απο τις υπερβολικες μεχρι αηδιας τιμες των πετσοπαδικων
εγω πηρα γνωστη ενυδρειακη λαμπα σημερα απο ηλεκτρολογικο υλικο με 5 Ε εβαλα 2 τετοιες και μια ημερας του ενος ευρω και θα μου κρατησουν ενα χρονο επισης δυο ανακλαστηρες 1,20 μ απο 4 ευρω τον καθενα συνολο 5+5+4+4=18Ε πηγενοντας σε σελιδα γνωστου ελληνικου ενυδρειακου καταστηματος βλεπω ανακλαστηρες ιδιοι απο 18ευρω λαμπες ακριβως ιδια μαρκα και τυπος 30 ευρω η μια οι ενυδρειακες συνολο 30+30+18+18=96Ευρω ρε παιδια ελεος δηλαδη και εμεις εχουμε μαγαζια και για να ζησουμε πρεπει κατι να βγαλουμε αλλα αυτο ειναι κλεψιμο (αν πας στο μαγαζι τα εχει ακριβοτερα) |
|
|||
|
|||
![]()
Seleuko αν θες πες μου από πιο κατάστημα τα πήρες (ειδικότερα για τους ανακλαστήρες)γιατί ενδιαφέρομαι..Και μπάλαστ πήρες?
Αν δε θες να το δημοσιεύσεις εδώ στείλε μου pm.. YΓ Ανακλαστήρες μπορούν να μπουν στο overtank φωτισμό του quicko? |
|
|||
|
|||
![]()
...στο ΗΛΕΚΤΡΟΡΑΜΑ βρισκει κανεις τις Sylvania....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι απο εκει τα πηρα
http://www.electrorama.com.gr/ στα συν οτι εκοψα και τιμολογιο επειδη εχω μαγαζι και γλυτωνω και το φπα που δυσκολα θα το εβαζα αν επερνα απο ενυδρειακο καταστημα στα μειον οτι δεν ειχε στεγανα ακροφυσια. Βασικα μου ειπε οτι μπορει να εχει αλλα δεν θυμαται !!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Μην τρελαθούμε και τελείως! οκ κάποιες λάμπες όπως π.χ. τις sylvania τις βρίσκεις και στα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού και είναι ίδιες με αυτές που αγοράζεις από το Pet το οποίο να σημειώσω ότι τις αγοράζει πολύ πιο ακριβότερα από το κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού. Από εκεί και πέρα το θέμα φωτισμός watt - φάσμα κλπ κλπ κλπ.....κάντε ένα search οι νεώτεροι στο forum και θα βρείτε απασχόληση για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
...να ρωτήσω με τη σειρά μου κάτι σχετικά με τις λάμπες..
πολλοί πέρνουν τις λάμπες και απο οπουδήποτε αλλου και γλιτώνουν το..φέσι των "ενυδρειομάγαζων". Σε ηλεκτρολογικά υλικά λοιπόν μπορείς άραγε να βρείς λάμπες σε συκγεκριμένους βαθμούς κελβιν που έχω δεί σε άλλη συζήτηση οτι προτειμούν πολλοί χομπίστες απο ενυδρειομάγαζα κυρίως για τα φυτά τους??? |
|
|||
|
|||
![]()
-Sylvania gro-lux, Osram Fluora τις βρισκεις παντου και σε μη ενυδρειακα μαγαζια και μαλιστα πολυ φθηνοτερα.
Επισης τις πιο πανω μαρκες σε daylight, και παντα σε συνδυασμο με τις πιο πανω gro-lux ή fluora, τις εχω χρησιμοποιησει-ειώ χρονια και τωρα ακομη σε ενυδρεια μου ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
γιατί αυτη που εχουν τα pet shop απο που της παίρνουν?με ιδικοί παραγγελία απο το εργοστάσιο? και αν δεν την έχει την λάμπα που θέλεις την παραγγέλνεις στο κατάστημα με τα ηλεκτρολογικά και στην φέρνει... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λάμπα | poliko_selas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 28-06-08 12:41 |
Λάμπα | poliko_selas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 27-06-08 12:41 |
Επιπλο με 29 ευρώ!?!? | theofilos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 11-05-08 12:16 |
Λάμπα | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 25-06-07 00:11 |