|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
περιπου 130 βαττ, 15 δολαρια τα δυο με δωρεαν αποστολη στην ελλαδα(ebay), τροφοδοτικο 12 βολτ 6 αμπερ τουλαχιστον, 100 λιτρα τα διαχειριζεται ανετα!! (υποψιν οτι πουλανε kit 50 βαττ για 55 gallon ενυδριο...!!!) CHRIS4204 το "Τ" στην ανοδο σημαινει ακριβως αυτο που ειπες, θα μπορουσε να μπει στην επιστροφη καθε συστηματος ειτε σαμπ ειται εξωτερικο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ.
Είδα και εγώ τα 55 watt στο ψυγειάκι του εμπορίου, αλλά επειδή βρήκα peltier μέχρι και 545 watt στο ebay και εκει πάμε σε πολλά αμπέρ θα ήθελα να ρωτήσω αν στο peltier δώσεις λιγότερα αμπέρ απλά θα αποδώσει λιγότερα watt; και εαν του δώσεις περισσότερα, θα τα τραβήξει όλα και θα καεί ή θα δουλέψει μια χαρά στο μέγιστο της απόδοσης. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]()
![]() ![]() ........... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis1976 : 24-02-09 στις 14:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν αγοράσουμε μεγαλύτερο peltier, μπορούμε να του δώσουμε λιγότερα αμπέρ και να ρυθμίσουμε την ψύξη; και για να γίνει κάτι τέτοιο θέλουμε ειδικό τροφοδοτικό;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
"Once calibrated to your desired target temp, the controller will sense the water temp in your tank & will slowly reduce the power to the probe as it approaches the target & will ultimatley shut it off when the target temp is achieved." Εσυ αναφερεσαι στο slowly reduce προφανως... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν δωσεις χαμηλοτερη ταση το peltier θα παραγει λιγοτερη ψυξη. Χρειαζεται για κατι τετοιο ενα ρυθμιζομενο switching τροφοδοτικο, για να μην εχεις και αλλες απωλειες σε θερμοτητα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορούμε και πως να μειώσουμε την απόδοση του peltier είναι η ερώτησή μου...
(σας μπέρδεψα λίγο ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ουσιαστικα αυτο κανει ο controller που εβαλα στο link
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει λογος να πας σε κατι τοσο μεγαλο.... μπορεις να το κανεις αλλα θα μπεις σε περιττα εξοδα, φυσικα ο καθενας οτι μπορει!! με τα περισσοτερα αμπερ δεν θα καει γιατι απλα δεν γινεται να του δωσεις παραπανω με την προυποθεση οτι κρατας την ταση στα 12 βολτ, για να ανεβασεις τα αμπερ πρεπει να ανεβασεις το φορτιο στο κυκλωμα. (παντως με το πελτιερ να κοστιζει τοσο λιγο δεν χρειαζεται να παρεις ενα το οποιο θα μπορεις να χρησιμοποιησεις και σε μεγαλυτερο ενυδριο στο μελλον!! Συν οτι μπορεις να βαλεις αν θελεις στο μελλον ενα δευτερο συστημα και να διπλασιασεις την αποδοση, δεν παει τιποτα χαμενο)
|
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνο και εγω οτι ειναι περιττό το μεγαλυτερο εγω δηλαδη για 60 λιτρα νομιζω οτι ειμαι υπερκαλυμενος με τα 130w , μολις προχωρησω σε ενα 300αρι που θελω θα φτιαξω αλλο μεγαλυτερο...
και επειδη εχω και σημαντικο προβλημα χωρου εξαιτιας του μικρου μεγεθους θελω να μου πεις 3r4ndo το κυλινδρικο που εφαπτεται στο peltier απο τι υλικο θα ειναι και ποσο μπορει να τροποποιθει ωστε να γινει ουσιαστικα ενα λαμακι που θα κρεμαει το συστημα οπως σου ειπα πιο πριν ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συστημα ψυξης | aspalax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-06-08 06:13 |
Yπολογισμος Ενυδριου με CAE | aginor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 01-05-08 20:07 |
Καπακι ενυδριου | gangrel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 27-03-07 12:24 |
Αγορα ενυδριου? | monomaxos_lover | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 12-01-07 12:11 |
Καθαρισμος Ενυδριου??? | monomaxos_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 12-01-07 08:04 |