Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #11  
Παλιά 02-02-09, 11:26
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mariannos Εμφάνιση μηνυμάτων
Για σας και παλι. Περιμένα αύτες τις αντιδράσεις από το Forum. Φυσικά αύτα διάβασα αυτά είπα [περιόδικο ψαρεμα τεύχος Νο-129 και σελίδα 86]. Φύσικα το άρθρό απότελείται από τέσσερεις σελίδες, και σκίτσα από τον εγκέφαλο και την σποντιλική στύλη ανθρώπου και ψάριου, και παραπόλες αποδείξεις γι αυτό το θέμα. Σίγουρα καμία μελέτη δεν είναι 100% απολύτη, όμως πολλοί εδώ μέσα θεοποίουν τα ψάρια και τα βάζουν ένα με τον άνθρωπο, και ας είναι αρκετά κάτω στην αλύσιδα της αξελίξεις των είδων. Οπως και να έχει, προσωπικά εμενα με σύμφέρει αυτή η θεωρεια, γιατί εκτός το ότι μου αρέσει να τα βλέπω μέσα στον ενυδρείο, θέλω και να τα νιώθω στην άκρη της μισινέζας μου ή να τα βλέπω να σπαρταράνε στην βέργα του ψαροτούφεκου μου. Και σε τελική ανάλυση ποτέ δεν θα μαθούμε την αλήθεια, γιατί? ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΑΡΙΑ αλλά ανθρώποι.

Φιλικά,

Μαριάννος
Φίλε,
Προσπάθεια μας δεν είναι σίγουρα να κάνουμε τους δικηγόρους των ψαριών, δεν τα εξισώνουμε με το ανθρώπινο είδος και ούτε απαιτούμε την απαγόρευση της αλιείας. Τα ψάρια είναι και αυτά μέρος της πυραμίδας των οικοσυστημάτων όπου ζουν άρα αναλώσημα. Έχεις το απόλυτο δικαίωμα να φας ψάρια. Εξάλλου, παρά να έχεις ένα ψάρι σε ενυδρείο με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης και δεν ξέρω τι άλλο, καλύτερα θα ήταν να του κάνεις *"ευθανασία" και *"να το φας", παρά να το βασανίζεις σε καθημερινό επίπεδο ώσπου να αποδημήσει εις Κύριον. Αυτό ισχύει για όλα τα ζώα που φιλοξενούμε κάτω από τη δική μας στέγη.

Αυτό που κάνουμε εδώ και σε κάθε ανάλογο φόρουμ, είναι να διεξαγάγουμε ένα εποικοδομητικό διάλογο εκφράζοντας απόψεις με τεκμήρια, ώστε να παίρνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα από τα διάφορα ερωτήματα που μας βασανίζουν.

Πολύ απλά όπως έχω αναφέρει και πριν, η έρευνα αυτή είναι για εμένα προσωπικά αναληθείς και μάλιστα εντελώς!!!

Πάμπολλες έρευνες έχουν γίνει γι' αυτό το θέμα, με την συντριπτική πλεοψηφία τους να υποστηρίζουν το αντίθετο από το συμπέρασμα αυτής του περιοδικού. Απλά να αναφέρω ένα μικρό απόσπασμα στη σελίδα: http://www.fishinghurts.com/fishfeelpain.asp
ότι: "While it may seem obvious that fish are able to feel pain, like every other animal, some people still think of fish as swimming vegetables". Πιστεύεις ότι όντως μιλάμε για λαχανικά που κολυμπούν?

Μπορείτε όλοι εύκολα να σερφάρετε στο διαδίκτυο με τις λέξεις κλειδιά "fish pain" ώστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας το ποσοστό των επιστημόνων που υποστηρίζουν την άποψη του περιοδικού.

*...που λέγει ο λόγος, μην παρεξηγηθώ!
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ψαρια.! MIkex24 Γλυκό νερό - Γενικά 5 26-01-09 19:54
ΨΑΡΙΑ MEGADOM Γλυκό νερό - Γενικά 4 21-07-08 13:39
ΨΑΡΙΑ kwnstantina Αρχάριοι γλυκού νερού 24 20-02-08 00:29
Ψαρια rockxk Αρχάριοι γλυκού νερού 11 05-02-07 15:40

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:41.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,31413 seconds with 13 queries