|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ηλία έχει γίνει πανέμορφο το ενυδρείο σου!! Όχι οτι δεν ήταν δηλαδή αλλά τώρα μεγαλώσαν κ τα φυτά κ έδειξε περισσότερο!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξε μπασμόοο, χε χε εμένα κοροίδευες άντε να σε δω τώρα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια Ηλια, gratz!
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε τετοιες περιπτωσεις τι μπορει να πει κανεις.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ενα μικρο update.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- ![]() ![]() ------------------------- Αλεξανδρε οι επομενες ειναι για σενα.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη imichal : 07-12-08 στις 19:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν και φυτεμένο ( την ξέρεις την αλλεργεία μου ) είναι πολύ ωραίο .
Τα ψαράκια είναι σε καλή κατάσταση . Εσένα λέγαμε να ταίσεις παραπάνω γιατί δεν θυμάμαι αν ναι έχεις κάνει καλή δουλειά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
υπεροχα πραγματα!!!...ολα τα ζωντανα σου πανεμορφα....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο, ψαράκι μου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος Ηλια.
Δοκιμασες να αλλαξεις το μαυρο φοντο και να παρατηρησεις αν φυγει το πιπερισμα στα ψαρια? Εκτος κι αν το επιθυμεις.
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί να επιθυμεί φίλε Σπύρο peppering; :P
Έχω διαβάσει ότι παίζει ρόλο και ο φωτισμός του ενυδρείου στην εμφάνιση του φαινομένου.. Edit: Έκανα μια mini έρευνα στο διαδίκτυο για το peppering των δίσκων. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε ένα γονίδιο που φέρουν οι δίσκοι pidgeon blood. Οι μαύρες κηλίδες πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα σε περιόδους αναπαραγωγής ή stress. Οι δίσκοι που "πιπεριάζουν" δεν φέρουν τις κλασικές μπάρες για να υποδηλώσουν το stress τους. Κάτι άλλο που διάβασα είναι ότι πολλές φορές σε φυτεμένα ενυδρεία με μαύρο φόντο, εμφανίζουν τα σημάδια αυτά για να καμουφάριστούν. Για να μειωθεί το peppering αναφέρονται τα εξής: 1)Ανοιχτόχρωμο-λευκό φόντο 2)Χαμήλωμα του pH 3)Βελτίωση συνθηκών νερού-ποιότητα διατροφής-αλλαγές νερού. 4)Έντονο φως. 5)Μεγάλωμα σε ενυδρεία με άδειο βυθό(bare bottom) |
|
||||
|
||||
![]()
Απο ολα τα παραπάνω που έγραψες Χαρίλαε το μονο που μου έλειπε ηταν το τελευταίο (γυμνός βυθός) αλλά και πάλι παρουσίασαν το πιπέρισμα και με πολλούς δισκάδες που έχω μιλήσει και εδω και Γερμανία πιστεύουν οτι είναι καθαρα θεμα που προέκυψε απο τις επιλεκτικες αναπαραγωγες για να βγουν τα είδη των Pigeon,εχω δει ενυδρεία γυμνα με ελάχιστο φως και γυμνά εντελως και οι δίσκοι να είναι εντελώς καραγιοζιδες και άλλα φυτεμένα με πιο εντονο φως και μαυρη αφίσσα και τα ψάρια να είναι τέλεια απλώς γιατι τα έφερε απο έξω διαλέγμένα μεγάλα και καλοπληρωμένα οπως αυτά:
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλά τα λες Σταύρο, όλες αυτές οι διαδικασίες που ανέφερα είναι για να αποτρέψουμε, εν μέρει, το "κακό" γονίδιο να εκφραστεί..
Ένας καλός γερμανικός δίσκος είναι πολύ πιθανό να μην εμφανίσει αυτό το φαινόμενο παρά σε ελάχιστο βαθμό όπως είπες και εσύ. Το ερώτημά μου είναι: αφού δεν εμφανίζει peppering, πως εκδηλώνει το stress του; |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε πιπεριες διαβαζαμε για το πιπερισμα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
να τις δούμε ,αλλά το στρες πιστεύω πως εκδηλώνεται και με την στάση του σώματος ,το κρύψιμο του ,το φαί του γενικά πιστεύω πως ένα στρεσσαρισμένο ψάρι μας δειχνει πολλά και διάφορα σημάδια. |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ. Thanks Σταύρο.
Εγώ χρωματικά αναφερόμουν βέβαια.. με κάλυψες πλήρως πάντως. Επομένως φίλε imichal κάνε τα πειράματά σου και πες μας. Πάντως δεν έχει και πολύ πιπέρι εδώ που τα λέμε.. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι πολύ ωραίο και τα ψάρια σε πολύ καλύτερη κατάσταση,απο την προηγούμενη φορα ,εγω πάντος αποχώρισα πλέον απο το κλάμπ των δισκάδων αρκετα ήταν 7 χρονάκια ,τωρα θα παλέψω με τα θηρία των 2,5 εκ..
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο σου φιλε μου ειναι υπεροχο!Απο οτι φαινεται ειχαν δικιο οσοι σου ελεγαν στην αρχη να μη βαλεις αλλα φυτα!ΜΠΡΑΒΟ και ευχομαι να φτασω κι εγω σε μια τετοια κατασταση!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο ειναι για μενα μια τριχα πριν την ολοκληρωση.
Το στησιμο φαινεται να ειναι ελαφρα φυτεμενο με μπολικα ξυλα. Πολυ ομορφο αλλα .... εχει πολυ φως λογω Τ5. Προσπαθεις να το αντιμετωπισεις με leucocephala αλλα δεν μου αρεσει οπως γεμιζει την επιφανεια το φυτο. Μηπως να δοκιμαζες κατι αλλο?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
6 πιρανχα σε 400 λιτρα | antonis t83 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 24 | 17-05-08 19:02 |
Σκεψεις για δισκους..... | imichal | Δίσκοι | 8 | 05-05-08 10:57 |
400 λιτρα.Παρουσιαση | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 34 | 29-09-06 18:24 |
R/O για δισκους | Carebean pirate | Δίσκοι | 39 | 28-06-06 09:06 |
150 λιτρα για δισκους? | dracula7 | Δίσκοι | 12 | 22-11-05 00:57 |