![]() |
|
Περι ζουμιών και σύνθεσης
![]() Αξιολόγηση:
![]() μολις τελείωσα το στήσιμο του ενυδρείου μου 120λιτρα τανγκανίκα.Λέω να ρίξω τανγκανίκα μπάφερ τησ σιτσεμ γιανα ανεβάσω το πεχα λιγο ακομα και να το παω 9.Στα 120λιτρα ποσο να βάλω;Να εμπιστευτώ την δοσολογία ή αν την εμπιστευτώ θα εχω φουλ αλκαλικό νερό;Ακομα οσο αναφορά τη σύνθεση θα αποτελείτε απο 1 αρσενικό και 3 θυληκά μούλτι και απο 1 ζευγος τζουλιντόχρομις ορνάτους(τα βρήκα και θα πάρω σήμερα 3 ωστε να βγάλω ζευγάρι).Εχω μεχρι στιγμής 20κελύφη και αρκετά κιλά πέτρας.Θα βάλω αλλα 20-30 κελύφη στο αμεσο μέλλον.Οσο για την σύνθεση είναι καλή;Δεν θα είναι για μόνιμα αφου σε 5-6 μήνες θα προχωρήσω σε αγορά αλλου ενυδρείου μεγαλύτερου να τα φυλοξενήσει που μαλλον θα είναι το ριο180.Θα ανεβάσω και φώτο.Βοήθεια!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΝΑ ΕΡΘΩ ΕΓΩ? ![]() ![]() ![]() ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υ.γ:Πλάκα κάνω!!! Απλα αλλιώς θα αντιμετωπίσει εμένα και αλλιώς εναν απο εσάς!!! ------------------------- Παράθεση:
πως θα καταφέρω να τα βγάλω;
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 18-11-08 στις 19:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Και σε αυτο θα κανουμε το ιδιο κολπο. Θα πουμε στα ψαρια να παραδοθουν ανευ ορων και αν δεν το κανουν τα πλακωνουμε στις κλοτσιες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Στα ενυδρεια οτιδηποτε (ψαρια, τροφες, φαρμακα, χημικα κλπ), μπαινει ευκολοτατα, βγαινει δυσκολοτατα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα τα πιάσω αύριο.Αν δεν τα δεχθει το κατάστημα συμφώνησα με το παιδί(κυρ-Αντώνη)να ερθει και να τους δείξει την δύναμή του
![]() Πλακα πλάκα αν δεν τα δεχθεί τι κάνωμαι? ------------------------- [quote=alexinio;305563]NH3 4? oχι 0 εχω αλλα νόμιζα οτι η αμμωνια λεγετε αλλιώς no3/4
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 18-11-08 στις 20:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Παίρνεις πρώτα ένα τηλέφωνο, και τους το λες, και τους λες ότι θέλεις να τα γυρίσεις πίσω..
Το πιο πιθανό είναι ότι θα τα δεχτεί, αλλά δε θα μπορεί να σου δώσει πίσω χρήματα.. Θα σου πει να πάρεις κάτι άλλο (όπως όταν αλλάζεις πουκάμισα και πουλόβερ).. Από κει και πέρα, αποφασίζεις αν θέλεις να αγοράσεις από εκεί τα multi, ή αν θέλεις να πάρεις κάτι άλλο (εξοπλισμούς κ.τ.λ.), και αν δεν θέλεις, ζητάς μήπως μπορεί να σου αφήσει πιστωτικό υπόλοιπο για κάποια άλλη φορά..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]()
Πριν παρεις αλλο ειδος δεν το τσεκαρεις με φωτος να μη σου πουλησει παλι οτι ναναι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε τον τηλέφωνο ενημέρωσε τον για το τι σου έδωσε και ότι άλλο ήθελες. Στην τελική πες τον πατέρα σου να μιλήσει μαζί του αν αρχίσει να σου τα μασάει.
Αφού έχεις αποφασίσει τι θες να κάνεις μην αφήνεις του πωλητές να σε παρασέρνουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Χαρίλαε.Θα παίξω το πιο δυνατο χαρτί μου.Την μητέρα μου.Αποδιξη εχω κρατήσει.Με μερικές φωτοτυπιούλες του είδους πο μου έδωσε θα τον πίσω.Πιστεύω.Θα πάρω 4 ορνάτους για να βγάλω ζεύγος και θα μου περισσέψουν λευτά (10ευρώ).Επειδή την Παρασκευή θα πάρω τα μούλτι απο τον greg λέτε να μην βάλω μεχρι τότε ψάρια;Η αφου θα είναι μικρά δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσω αμμωνία;
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι να πάρεις τα multi την Παρασκευή, μή βάλεις τίποτα στο ενδιάμεσο, γιατί θα καταλήξεις από το πουθενά με κάμποσα ψαράκια, και το απότομο "φόρτωμα" με ψάρια θα πρέπει να αποφεύγεται..
Επίσης, προσπάθησε να τα επιστρέψεις πριν βάλεις μέσα τα multi.. Ίσως δυσκολευτείς να τα "ψαρέψεις", οπότε προσπάθησε να τα πιάσεις πριν μπούνε μέσα τα multi, για να μήν κάνεις το ενυδρείο άνω κάτω, και στρεσάρεις τσάμπα και τα multi που ούτως ή άλλως θα είναι ταλαιπωρημένα από το ταξίδι.. Και αν δε χρειάζεσαι να πάρεις άλλα πράγματα άμεσα από το πετ-σοπ, πες του να σου κρατήσει πιστωτικό υπόλοιπο και να πας να ψωνίσεις αργότερα..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν μιλάμε τα παιδιά ήταν εξπέρ!!!Ειδικα ο ενας οση ωρα του εξηγούσα κούναγε το κεφάλι του.Τα πήραν πισω ευτυχώς.Πήρα 4 ορνάτους με την ελπίδα να βγάλω ζεύγος.Μεχρι στιγμης εχω αναγνωρισει 2 αρσενικά.
Αργότερα θα ανοίξω το φως(πρέπει να πάρω και εναν χρονοδιακόπτη)και θα τα ταίσω.Χθες εκανα καλή προσαρμογή(40λεπτά).Θα αρχίσω σε λίγες μέρες παρουσιαση!Τωρα ψάχνω να βρω βαλισνερία
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εισαι σιγουρος οτι ειναι J. ornatus, δεν βαζεις καμμια φωτο, γιατι τα εξπερ παιδια ειναι φωστηρες? |
|
||||
|
||||
![]()
Τα εξπερ παιδιά του μαγαζιού;Τι λεμε τώρα αν δεν ήξερα τιποτα απο ενυδρεία θα μου είχαν δώσει 5κιλα φροντόζες.
Αρσενικά νομίζω επειδή είναι πιο επιθετικά και πιο μεγαλόσωμα.Φωτο θα μπει σύντομα.Μακάρι να υπήρχε ενας επαγγελματίας(εστω ενας) σε ολη την Ελλάδα.Τουλάχιστον μου άλλαξε τα ψάρια
|
|||
|
|||
![]()
Το οτι ειναι πιο μεγαλοσωμα και πιο επιθετικα δεν λεει κατι, εκτος αν ειναι σε τελικο μεγεθος και πολυ καιρο σε ενα ενυδρειο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και με φωτογραφική μηχανή(μολις 4.1 megapixels) αλλα και πρόχειρες πιστεύω πως είναι καλές
![]() και η αγαπημένη μου: ![]() αλλη μια εκπληκτική: ![]() Υ.Γ:Δεχομαι παρατηρήσεις για το στήσιμο του ενυδρείου.Θα βάλω μπόλικες βαλισνερίες ωστε να καλύψω και τις εισόδους του φίλτρου και μερικές σαν φυσικό χώρισμα των 2 περιοχών(πέτρας,σαλιγγαριών) Υ.Γ(2):Μπορώ να βάλω υπογραφή στις φωτογραφίες μου;
|
|||
|
|||
![]()
Εμενα για νεαρα J. marlieri μου κανουν, συγχαρητηρια στους εξπερ. και γινεται αρκετα μεγαλο, ανετα 12 εκ.
Πολυ συχνα τα θηλυκα julidochromis γινονται πιο μεγαλα απο τα αρσενικα, γιαυτο μη βιαζεσαι να λες οτι ξεχωρισες αρσενικα θηλυκα, οταν (κι αν) ζευγαρωσουν θα δεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Westie συγχαρητήτια για την επιλογή να το στήσεις tanganyka.
Ευτυχώς καταστάλλαξες για τα καλά κάπου. Τα ψάρια πολύ όμορφα μακάρι να σου βγει ζευγάρι και να τα πάνε καλά με τα μούλτι. Θες όμως πολλά πολλά σαλιγκάρια. Τα διπλάσια από αυτά που έχεις βάλει.Βάλε επίσης και κάτι για να χωίσεις περιοχές. Καλή συνέχεια!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Κατα την γνώμη μου το σετ-απ δεν είναι καθόλου ολοκληρομένο.
Πρεπει να βαλω αλλα 30-40 κελύφη και αρκετές βαλισνερίες αλλα και πολυ δουλειά ακόμη.Ίδη τουλάχιστον 30λεπτά την ημέρα ασχολούμαι ψάχνοντας πληροφορίες βλέποντας βιοτοπικά ενυδρεία,διαβάζοντας άρθρα,κάνοντας μετρήσεις.Μεχρι και την φωτογραφική μηχανή εμαθα που δεν ήξερα τίποτα και ιδη μαζεύω λευτά για να πάρω καμμια καλή.Προσπαθώ να εχω ενα ωραίο ενυδρείο ενα ωραίο σύνολο και θα τα καταφέρω ...
|
||||
|
||||
![]()
καλη συνεχεια σπυρο!!! επτελους οι σκεψεις σου και τα γραπτα σου παιρνουν σαρκα και οστα...εστω κι αν φτανουν σε μας σαν φωτογραφιες..να ακους τους κιχλιδαδες του φορουμ και ολα θα πανε καλα!!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο Westie, πολυ ομορφο το ενυδρειο και ωραια ψαρακια ! Να σου ζησουν !
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το θεμα ειναι να εχεις ενα σωστο ενυδρειο που σου αρεσει και να χαιρεσαι τα ψαρια σου και τις τυχον γεννες σου... καλη συνεχεια!!! ειναι πολυ ομορφο!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε Σπύρο!
![]() Τι πιο ευχάριστο από το να ανοίγεις το GAB Δευτέρα μεσημέρι, και να βλέπεις ότι το ενυδρείο εξελίσσεται τόσο ωραία! Και είμαι σίγουρος πως στο σωστό δρόμο που έχεις μπει, σιγά σιγά θα γίνει ακόμη καλύτερο! ![]() Υ.Γ.1. Τελικά τα ψαράκια αυτά θα τα κρατήσεις? Κάνουν? Ή πάνε για αλλαγή κι αυτά? Υ.Γ.2. Γέμισε με λίγο περισσότερο νερό, να φτάσει η στάθμη μέχρι πάνω, εκεί που ξεκινάει το καπάκι.. Υ.Γ.3. Βγάλε κι εκείνα τα φυτά που ούτως ή άλλως έχουν μαραθεί.. Υ.Γ.4. Πολύ ωραία νομίζω στήθηκαν οι πέτρες.. Δεν ξέρω αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ακόμη, πάντως, κάνε ό,τι είναι και άφησέ τες, για να πιάσουν άλγη και να γίνει ακόμη πιο φυσικό το αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια!
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή σύνθεσης ενυδρείου | Σπύρος Μ | Γλυκό νερό - Γενικά | 69 | 29-03-08 11:38 |
Προτάσεις σύνθεσης ενυδρείου | spetzouras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 09-11-06 11:06 |
Περι σκαλαριών... | qstavrosq | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 22-11-05 00:07 |
Περι Φωτισμού | ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 16-11-05 08:11 |
περι Anubia | Tricky | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-10-05 22:04 |