|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πριν λιγες μερες οι τιμες εδειχναν οτι ειναι ετοιμο για ψαρια... τωρα η τιμες λενε οτι ακομα εχεις δρομο... δεν ξερω τι ειναι σωστο και τι λαθος απο αυτα που μας λες....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ρε westie το εχουμε ακουσει αυτο κι αλλες φορες... τωρα πως ειμαστε σιγουροι οτι αυτες οι μετρισεις ειναι σωστες... παντος αν κρινω με τις μερες και το στρωσιμο με αμμωνια λογικα πρεπει καπος ετσι να ειναι οι μετρισεις... θα ριχνεις αμμωνια αφου μετρας καθε μερα και θα μετρας καθε μερα ΝΟ2 και ΝΟ3... καλη συνεχεια!!!! παλι καλα που δεν εβαλες ψαρια ακομα... ειδες που σου ελεγα οτι δυσκολα εστρωσε τοσο γρηγορα...
|
||||
|
||||
![]()
αυτο δεν ειναι απαντηση!!!
τοσο καιρο κοντευουμε να παμε στο δαφνι... πως θα βοηθησουμε οταν δινεις συνεχεια λαθος μετρισεις?? ελπιζω τωρα να ειναι σωστες...
|
||||
|
||||
![]()
αντι να γεμιζετε σελιδες εδω δεν τον παιρνετε στο κινητο να του δωσετε οδηγιες?? σε δεκα λεπτα θα γλιτωσετε μια ζωη...σαν την αιμοδοσια ενα πραγμα!!!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() εγραψες! |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου westie.. Διάβασα το όλο μπέρδεμα με τα τεστάκια σου.. Από αυτά που διάβασα, είναι όντως μπέρδεμα τα τεστ της JBL, οπότε είσαι δικαιολογημένος ως προς τα λάθη.. Αδικαιολόγητος όμως που δε ρώτησες τόσο καιρό, και μας έδινες λάθος μετρήσεις!
Λοιπόν.. ¶κου πώς έχουνε τα πράγματα: - Ξεπλένεις καλά έναν δοσομετρικό σωλήνα.. - Βάζεις όσο νερό σου λέει ότι θέλει (5ml, ή 10ml, ανάλογα το τεστάκι) - Ρίχνεις μέσα ένα ένα τα αντιδραστήρια (reagent), και μετά από κάθε αντιδραστήριο ανακινείς το δοσομετρικό σωλήνα! Δηλαδή, ρίχνεις όσες σταγόνες πρέπει από το 1, ανακινείς, μετά ρίχνεις και από το 2, και ξανανακινείς.. Στον ίδιο δοσομετρικό σωλήνα, πάντα.. - Περιμένεις κανά λεπτό, να πάρει χρώμα και να γίνει το χρώμα ομοιόμορφο και το βάζεις στο πινακάκι με τα χρώματα και βλέπεις τι έχεις.. Το μπέρδεμα τώρα έχει ως εξής: Αυτός σου δίνει για κάθε τεστ 2 δοσομετρικούς σωλήνες.. Στον ένα βάζεις νερό ενυδρείου και τα αντιδραστήρια και στον άλλο σκέτο νερό ενυδρείου.. Αυτόν με το νερό και τα αντιδραστήρια (που έχει χρωματιστεί), τον βάζεις πάνω στα λευκά κυκλάκια.. Και τον άλλο που έχει μόνο νερό ενυδρείου, τον βάζεις πάνω στα χρωματιστά κυκλάκια.. Γιατί το κάνεις όλο αυτό? Γιατί μπορεί π.χ. να χρησιμοποιεί κάποιος τύρφη στο ενυδρείο του, ή να έχει ξύλα πολλά, και το νερό να μήν είναι διαφανές, αλλά να κιτρινίζει, ή να καφετίζει.. Και αυτό να μπερδεύει τη σύγκριση που κάνεις.. Οπότε, βάζεις ένα δοσομετρικό σωλήνα με νερό ενυδρείου πάνω στον πίνακα με τα χρώματα, ώστε να βλέπεις τα χρώματα μέσα από το "καφέ" νερό του ενυδρείου.. και δίπλα το δοσομετρικό σωλήνα με τα αντιδραστήρια, που και αυτός έχει το "καφέ" νερό του ενυδρείου και το χρώμα από τα αντιδραστήρια.. Στη δικιά σου όμως την περίπτωση, που το νερό είναι διαφανές-διαυγές, δε χρειάζεται καν να βάζεις 2ο δοσομετρικό σωλήνα με σκέτο νερό.. Με τον 1 μόνο κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου, και δε θα μπερδεύεσαι κι όλας.. Κατανοητά όλα αυτά? (please, διάβασε προσεκτικά, και πες μου τι δεν κατάλαβες).. 2ον.. Με τη σωστή διαδικασία, κάνε μετρήσεις ΝΗ4, ΝΟ2 και ΝΟ3 και πες μας τι έβγαλες.. Και όχι "στο full", αλλά ακριβείς τιμές.. (και πες επίσης και πότε έριξες τελευταία φορά αμμωνία και πόσο) ΠΡΟΣ Θανάση: Έχεις δίκιο για τα περί δαφνίου, αλλά ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλιώς δεν οδηγούμαστε πουθενά.. ΠΡΟΣ Πάνο: Προσωπικά, προτιμάω να είναι όλα καταγεγραμμένα γραπτώς.. Να ξέρουμε τι είπε ο καθένας και πότε το είπε.. Το κακό είναι ότι παρεμβαίνουνε πολλά αχρείαστα post, του τύπου "μας έχεις τρελάνει ρε westie", και χάνουμε τη μπάλα.. Όπως επίσης, κάποιοι ρωτάνε πράγματα που έχει γράψει ο westie παραπάνω.. Και η συζήτηση μπλέκεται ακόμα περισσότερο.. Νομίζω θα ήταν καλύτερα αν συμμετείχαν στη συζήτηση μόνο όσοι παρακολουθούν το θέμα από την αρχή..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου πραγματικα ειναι ψυχραιμος και ετοιμος να βοηθησω οπως κανω τοσο καιρο...
απλα κανουμε και λιγη πλακιτσα.!!!! αλλα πραγματικα με αυτες τις μετρισεις εμεις απο μακρυα ειναι δυσκολο να βοηθησουμε... πρεπει να περνουμε σωστες μετρισεις οχι καθε μερα και διαφορετικες... ευχομαι να πανε ολα καλα...
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν εχει κατεύει το no2 όπως και τα no3 απο χθεσινές μετρήσεις.Απο την πολλη αμμωνία και τοση μεγάλη μυρωδιά έχουν αυξηθεί οι επιδωσεις μου στο γυμναστήριο
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συμπεριλαμβανομενης της ορθογραφιας?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γράψε ακριβώς τις τιμές των μετρήσεων.. Πιθανότατα το ενυδρείο σου είναι στρωμένο και δε χρειάζεται πλέον να βάλεις μπόλι.. (αν ήταν να βάλεις, αυτό θα είχε νόημα στην αρχή, και όχι τώρα, μετά από τόσο καιρό).. Αυτό που κάνεις τώρα είναι να συντηρείς τη βιολογία σου προσθέτωντας αμμωνία..
Αν έχεις ΝΗ4=0 και ΝΟ2=0 τότε κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού και βάλε μέσα το ψάρι που λες, και αυτό θα συντηρήσει τη βιολογία μέχρι να έρθουν τα multi.. Με πολύ καλή προσαρμογή όμως, και όχι για πολύ καιρό, γιατί δε θα είναι και ότι καλύτερο γι'αυτό οι υψηλές σκληρότητες (λόγω αραγωνίτη και πετρών).. Αν δεν είναι 0 τα ΝΗ4 και ΝΟ2, τότε να περιμένεις να γίνουν (και να μή ρίξεις άλλη αμμωνία στο ενδιάμεσο), και τότε να κάνεις την αλλαγή νερού και να βάλεις το ψάρι.. Καλό κουράγιο με τα διαβάσματά σου εύχομαι! ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι στρωμένο αλλά πιστεύω πως θα έχει στρωσει στα μεσα της επομενης ευδομάδας.Μετρήσεις δεν θυμάμαι πάντως το no2 ειχε πέσει.Να βάλω μπολι και το ψάρι ωστε να μην στρώνω ενα χρονο γιατι οπως είπα μπορεί την τριτη-τετάρτη να στρώσει και εγω να μην μπορώ να κάνω μετρήσεις οποτε παλι απο την αρχή
|
||||
|
||||
![]()
Να μάθεις να κάνεις σωστές μετρήσεις.. Τελεία! Πρέπει να μάθεις να τις κάνεις.. Είναι απαραίτητο.. Αφού σου αρέσει το χόμπι, θα τα καταφέρεις να τα κάνεις όλα! Εγώ πιστεύω απόλυτα ότι μπορείς! Και αν δεν το πίστευα δε θα καθόμουν τόσο καιρό εδώ να βοηθάω..
Υ.Γ. Και οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσεις, στείλε μου π.μ. να έρθω εγώ να τις κάνουμε παρέα το Σ.Κ. (ή το επόμενο Σ.Κ.)!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στρωμενο δεν ειναι σιγουρα και καλα θα κανεις να βαλεις μπολι!!! ο χοντρος απο κατω στα λεει πολυ καλα!!!! αν δεν κανεις σωστες μετρισεις οτι και να λεμε εμεις πανε χαμενα!!!! πρεπει να μαθεις να κανεις σωστες μετρισεις, το χομπι για να το χαρεις πρεπει να μαθεις πρωτα να το συντηρης!!! καλη συνεχεια!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα θα μπολιάσω!!!Αφού μπολιάσω θα κάνω μετρήσεις και αν θα είναι καλές προσθέτω κατ'ευθείαν τον ψάρι.
------------------------- Λοιπόν βρήκα και ενα φιλτράκι που είχα που γυρίζει 350lt/h σπογγου οπου θα μπει ως βοηθητικό(θελω τα ενυδρεία μου να εχουν ενα φιλτρο συν ωστε αν συμβεί καμμια στραβή να μην χαθει ολη η βιολογία).Είναι το μοντέλο tico απ'οτι θυμάμαι.Να μπολιάσω σε αυτό;
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 01-11-08 στις 12:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
να μπολιασεις οτι εχεις μπας και κανουμε τιποτα!!!!! και ψαρι να μη βαλεις αμεσως... βιαζεσαι κι ολας... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Oχι θα βάλω πρότα μπόλι και αφου δω καλές μετρησεις θα μπει ο γυρινόχειλος(για 3-4μερες μεχρι να ερθουν τα ψαρια).Να μπολιάσω τελικά στο hydor tico αφου στο εξωτερικο κλείνω τα βανάκια αλλά φοβάμαι μην έχει μείνει αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού ωστε να πλυμμηρήσω.Αν ο καδος χωράει 3λιτρα θα χυθουν πιστευω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παρε μπολι και ριξε το στο ενυδρειο μεσα... προς την μερια που περνει το φιλτρο νερο... και θα παρει μονο του το μπολι...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ποιο ειναι αυτο??
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν μόλις μπόλιασα.Εβγαλα αρκετή μπίχλα και τώρα το ενυδρείο εχει αρκετή.Να μετρήσω τώρα και αν είναι καλές οι μετρήσεις να βάλω το γυρινόχειλο;
------------------------- Νεες μετρήσεις:no2:1,0-no3:80-nh3_4:0 με στικ:no3:<500-NO2:50 Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι στα ύψη το no2 αφού εχει περάσει σχεδόν ενας μήνας απο την αρχή του στρωσίματος
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 02-11-08 στις 17:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι μαλλον δεν μετρας σωστα!!!! και δεν ξερουμε τι γινετε... το δικο μου φιλτρο το εστρωσα με αμμωνια και εκανε 1,5 μηνα!!! εσυ απλα βιαζεσαι... στο ειπα απο την αρχη οτι θελει καπου τοσο για να στρωσει... αν οντως εβαλες μπολι ισως σε 2-3 μερες να ειναι ετοιμο...
|
||||
|
||||
![]()
να συμπληρωνεις αμμωνια για να συνεχιστει το στρωσιμο...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
TANGANYIKA | octania246 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 13-04-08 17:42 |
tanganyika | aaaooll | Tanganyika | 35 | 25-03-08 23:25 |
Tanganyika 2 | Z_X | Tanganyika | 22 | 27-10-07 11:20 |
TANGANYIKA | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 15-10-07 19:54 |
TANGANYIKA | Z_X | Tanganyika | 20 | 17-06-07 10:17 |