1ον. Αν διαβάσεις αυτό που λέει ο caverman, θα δεις ότι οι ροδόστομοι θα "στριμωχτούν" στο ενυδρείο.. Είναι πολύ καλοί κολυμβητές, και θέλουν μεγάλο μήκος ενυδρείου (το δικό σου λογικά θα έχει περίπου 60cm).. Θα τους δεις δηλαδή να κολυμπάνε απ'άκρη σ'άκρη.. Με το που θα "παίρνουν φόρα" από το ένα τζάμι, θα "φρενάρουν" για να μήν πέσουν στο απέναντι..
2ον. Καλύτερα να μή μπλέξεις 2 διαφορετικά κοπαδάκια.. Καλύτερα, δηλαδή, να προτιμήσεις μερικά κόρυ.. Τόσο οι καρδινάλιοι όσο και τα νέον, δεν είναι τόσο δεμένα σαν κοπάδι, και αν είναι σε μικρό αριθμό (π.χ. 5), δε θα λειτουργούν σα σμήνος.. Αλλού θα πηγαίνει ο ένας, κι αλλού ο άλλος.. ¶ρα θα θέλεις μεγάλο αριθμό, πράγμα που δεν το επιτρέπουν τα λίτρα σου..
3ον. Ο caverman αναφέρεται στις συνθήκες νερού εννοώντας ότι τα ψαράκια αυτά θέλουνε μαλακό νερό και όξινο pH και ρωτάει πώς θα πετύχεις αυτές τις τιμές.. Θα χρειαστείς αν όχι Α/Ο, σίγουρα τύρφη και στο ενυδρείο, και κατά την προετοιμασία του νερού..
και 4ον. Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει τι σημαίνει "βιολογία"? Από τη μία έχεις τα βακτήρια στο φίλτρο (και σε κάθε άλλη επιφάνεια βέβαια του ενυδρείου, αλλά κυρίως στο φίλτρο) τα οποία μετατρέπουν τη NH4 σε NO2 και τα NO2 σε NO3.. Τα φυτά αυτό που βασικά κάνουν (ειδικά όταν είναι ταχείας ανάπτυξης) είναι να καταναλώνουν τα ΝΟ3, τα οποία χρησιμοποιούν για την ανάπτυξή τους (γεγονός που προυποθέτει ότι έχουν ό,τι άλλο τους χρειάζεται για να αναπτυχθούν).. Και δευτερευόντως, μπορεί να καταναλώνουν και μέρος της αμμωνίας και των νιτρωδών που βρίσκονται στο ενυδρείο, σημαντικά μικρότερες όμως ποσότητες από αυτές που αποσυντίθενται από τη "βιολογία" (δλδ τα βακτήρια) του φίλτρου σου.. Οπότε δε μπορείς να βασίζεσαι στα φυτά για τη βιολογική φίλτρανση του ενυδρείου..
|