|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
-Το ξέρω - υπάρχει βέβαια ο (χριστέ μου) αποκεφαλισμός για τον οποίο διάβασα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Όσο για το αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη ή όχι, πολύ δύσκολο να το κρίνω, τουλάχιστον με τη μικρή μου εμπειρία. Αλλά όλες αυτές τις μέρες έχει περιέλθει σε καταστάσεις που θα έκρινα μή αναστρέψιμη, κι όμως...
-Όχι, ρίχνω ακριβώς όσο χρειάζεται, άντε να πέσει και μία σταγόνα παραπάνω. Αλλά αλήθεια, κάνει κακό το να πέσει περισότερο; -Τις μετρήσεις τις κάνω με ένα από αυτά τα kits με τις λωρίδες σαν πεχαμετρικού χαρτιού. Το ξέρω ότι δεν είναι ό,τι ακριβέστερο, αλλά δεν ξέρω τί καλύτερο να κάνω στο σπίτι. Από την άλλη, αν και δεν είναι 100% ακριβές δεν νομίζω να έδειχνε άψογα αποτελέσματα ενώ είναι χάλια το νερό - κοινώς, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ανακριβή... Αυτό που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή είναι το 5-in-1 της Tropical (pH/KH/GH/NO2/NO3). -Λειτουργούσα το ενσωματωμένο φίλτρο του ενυδρείου με υαλοβάμβακα και άνθρακα. Το μικρούλι έχει μόνο σφουγγαράκι. -Λοιπόν... Είχα τεχνητά. Κάπου 3 μέρες πριν αρρωστήσει του φέραμε αληθινά και σκεφτήκαμε ότι ίσως κουβαλούσανε μικροοργανισμούς και κόλλησε, όμως το κρίνω κάπως απίθανο δεδομένου του καταστήματος που τα πήρα. Πάντως, με το που αρρώστησε τα αφαιρέσαμε αμέσως (εκτός από τα σαλλιγαράκια που ήρθανε με αυτά)... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το προβλημα εχω διαβασει (και εδω θα ηθελα επιβεβαιωση και απο αλλους) θα υπηρχε αν το υπερδοσολογημενο αντιχλωριο ειχε και συστατικα για την προστασια και απαναδημιουργια της βλεννης που καλυπτει το σωμα του ψαριου. Τοτε θα δημιουργουνταν μεγαλη ποσοτητα, με αντιθετα αποτελεσματα. Παράθεση:
Παράθεση:
![]() - Κανενα καταστημα ή ιδιωτης δεν ειναι υπερανω ασθενειας (καθως η ασθενεια μπορει να εκδηλωθει και 3 και 4 εβδομαδες μετα. Γι'αυτο υπαρχει η απολυμανση για τα φυτα, οπως και η καραντινα που υπαρχει για τα ψαρια που μπαινουν σε κοινωνικα ενυδρεια. Για τα φυτα : 1 μερος απλη πρασινη χλωρινη (χωρις αρωματα κλπ) και 20 μερη νερο. Τα αφηνεις 2-3 λεπτα (αναλογα και το φυτο, τα πολυ λεπτα φυτα 1 λεπτο αρκει) και μετα τα αφηνεις σε νερο με πενταπλη δοση αντιχλωριο για μιση ωρα. (αυτο σκοτωνει και τα σαλιγγαρακια) - Τι βυθο εχεις? εχεις και υποστρωμα? ποσο καιρο λειτουργουσε? του εκανες ποτε καθαρισμο? με ποιο τροπο? εβαλες λιπασματα-ταμπλετες κλπ? - Εγινε αναταραξη του βυθου κατα τη φυτευση? ειδες φυσαλιδες "αερα" να βγαινουν απο μεσα του? Μυρισε σαν χαλασμενο αυγο? - Εγιναν εργασιες που κρατησαν πολυ ή εγιναν αποτομες κινησεις κλπ κατα την φυτευση?
|
||||
|
||||
![]()
Υπομονή φίλε μου....
Ξεκίνα την θεραπεια με το αλατάκι και ας ελπίσουμε οτι θα παει καλύτερα. Εμένα παντως το αλάτι με έχει σώσει άπειρες φορές..... |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gryzor : 29-07-08 στις 10:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() 1. Δεν ξερω ποσο εχουν παει οι τιμες τωρα, γιατι εχουν τρελλαθει καποια μαγαζια και καλο ειναι να ρωτησεις μερικα πριν. Εγω τα ειχα παρει ολα το Νοεμβρη του 2007, Για τον ελεγχο των τιμων του κυκλου του αζωτου: Ammonia Test Kit Nitrate Test Kit Nitrite Test Kit για τις σκληροτητες: GH & KH Test Kit Το τεστ της οξυτητας του νερου (pH) δεν βρισκω το λινκ να στο δωσω. Εχει μονο high range pH που δεν σε ενδιαφερει. Τεσπα τα πηρα ολα γυρω στα 65€ ΟΜΩΣ ![]() υπαρχει το μαστερ κιτ που το βρηκα στο ebay 28 λιρες (αγγλιας) = 35€ με τα μεταφορικα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://cgi.ebay.de/API-FRESHWATER-MA...hippingPayment Θα χρειαστεις να παρεις ξεχωριστα μονο τα τεστ σκληροτητας που δεν εχει το κιτ. ΚΑΙ υπαρχουν και ξεχωριστα ολα τα τεστ 2. Αν ηταν υαλοβαμβακας μπαι μπαι ψαρακι. Αν ειναι ανθυγιειυνος για μας, φαντασου ποσο ειναι για την ευθραστη ζωουλα του ψαριου. Ενας φιλος που ασχολειται 30 χρονια και εχουν δει πολλα τα ματια του, (ακομα και γω που ειδα υαλοβαμβακα απο απορροφητηρα σε φιλτρο), επιμενει για να σταματησει η ονομασια του συνθετικου βαμβακιου σε "υαλοβαμβακα" για να μη τονομιζεις εσυ και αλλοι νεοι στο χομπυ και γινει καποιο "λαθος", αλλα...... στου κουφου την πορτα..... 3. Δεν στρεσαριστηκε λοιπον απο τις εργασιες, κατι αλλο εφταιξε. 4. Το απιονισμενο δεν εχει τιποτα μεσα, ουτε χλωριο ουτε χλωραμινες ουτε ομως και ιχνοστοιχεια πο χρειαζονται στα ψαρια γι'αυτο δεν το παρακανουμε στη μιξη. Ενα 30% απιονισμενο ειναι αρκετο για το μικρο ενυδρειο του μονομαχου. (σε μεγαλα ενυδρεια υπαρχουν αλλες λυσεις με συσκευες αντιστροφης οσμωσης, ρυτινες κλπ) Στα λιγα λιτρα του δικου σου ενυδρειου τα μπετονακια των 4 λιτρων απο το lidl ειναι αρκετα να σε καλυψουν.
|
||||
|
||||
![]()
Ο εβδομαδιαιως καθαρισμος βυθου στρεσαρει το ψαρι,δεν χρειαζεται τοσο
τακτικα.
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με τον υαλοβάμβακα: το ξέρω ότι είναι γενικώς ανθυγιεινός, πχ σε εισπνοή, αλλά δεν ξέρω αν για το σκοπό του φίλτρου νερού θα ήταν τόσο επικίνδυνο - αλλά δεν θα το ριψοκινδυνεύσω
![]() Σ'ευχαριστώ (και πάλι) για τα links. Τα βρήκα κι εγώ στη σελίδα της APi. Στην Αυστραλία είναι αρκετά φτηνά, στην Ευρώπη τα χτυπάνε... πάντως χτύπησα ένα στα €35. Ελπίζω να προλάβω να το χρησιμοποιήσω... Πιθανολογώ ότι στρεσαρίστηκε από τη ψηλή θερμοκρασία η οποία, όπως είπα σε κάποιο ποστ, είχε ξεφύγει (δεν ξέραμε καν ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία). Ίσως αυτό σε συνδιασμό με φυτά-φορείς... Πλέον κρατάμε τη θερμοκρασία χαμηλά και το νερό είναι όσο καθαρό μπορούμε. Τον αλατίσαμε ελαφρώς (με τη δοσολογία της ΑΡi είναι μόνο μία κουταλιά στα 19L...). Ο ψαρούλης φαίνεται όντως καλύτερα από πλευράς μολύνσεων, αλλά είναι πολύ καταπονημένος ο καημενούλης... Και χωρίς όρεξη. Υπάρχουν βιταμίνες που θα μπορούσαμε να ρίξουμε στο νερό για όσο δεν τρώει; Μήπως να ρίξουμε και λίγη ζαχαρούλα με το αλατάκι; ![]() ------------------------- Παράθεση:
Σχετικά με το στρες: κατά πόσο είναι όντως τόσο ευαίσθητα τα ψαράκια; Θέλω να πω, όταν καθαρίζω το βυθό δεν τον βλέπω να ενοχλείται ιδιαίτερα - πολλές φορές έρχεται και κοιτάει από κοντά αντί να κρυφτεί... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gryzor : 30-07-08 στις 12:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν εννουσα να μη βαζεις το υλικο που πουλανε στα μαγαζια ως ενυδρειακο "υαλοβαμβακα". Απλα λεω οτι δεν ειναι υαλοβαμβακας. Κατα παραφραση το ονομαζουν υαλοβαμβακα και ετυχε καποιοι νεοι στο χομπυ παραλιγο να χρησιμοποιησουν πραγματικο υαλοβαμβακα λογω αυτου του λαθους απο τους εμπειροτερους να το ονομαζουν ετσι. Καθε φιλτρο εχει τα δικα του ανταλλακτικα υλικα (σφουγγαρακια, βιολογικα υλικα, συνθετικο βαμβακι κλπ). Μπορεις να παιρνεις αυτα για αντικατασταση. Αν και το μονο που θελει αντικατασταση ειναι το συνθετικο βαμβακι, τα αλλα μονο αν διαλυθουν ![]() Μπορεις να χρησιμοποιεις και σε σακουλα συνθετικο βαμβακι που κανει πολυ καλη δουλεια και ειναι παμφθηνο (εχω μια σακουλα 1 χρονο με 2€) Θελει πριν τη τοποθετηση καλο ξεπλυμα και στιψιμο να φυγουν τα "ψιλα" και δεν θελει πολυ παρα μονο μια ψιλη στρωση. http://www.sera.de/index.php?id=479&L=1 Παράθεση:
![]() οσο για τα τεστ, το σετ πηρες νομιζω. Θα χρειαστει οπως σου ειπα να παρεις ξεχωριστα τα τεστ σκληροτητας (gH και kH) Παράθεση:
http://www.aquacave.com/kent-zoe-fre...-4-oz-145.html http://www.sera.de/index.php?id=358&L=1 _
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Θ |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς δεν πάει καλά...
Του αρχίσαμε νέα θεραπεία για βακτήρια και, σε συνδιασμό με το αλάτι στην αρχή φάνηκε να πηγαίνει καλύτερα. Μετά όμως άρχισε να χάνει το χρώμα του, και σήμερα είναι στην κατάσταση που βλέπετε...Ανεβαίνει πολύ συχνά στην επιφάνεια για αέρα και μάλλον αντιδράει περισσότερο σε εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς δεν...τον βλέπω να τα καταφέρνει.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
15 μέρες μετά τον γάμο?? ήρθαν και τα πρώτα αυγά (Σκαλαρια) | KOKORAS | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 39 | 22-12-07 02:30 |
Εδώ και 4 μέρες.... | Hypostomus | Greek Aquarist's Boards | 2 | 02-06-06 09:54 |
Εγκυος Γκαπίνα!!!!! εδώ και 2 μήνες | PascM | Ζωοτόκα | 7 | 10-01-06 23:36 |
Γεννανε καθε 7 μέρες. | Νίκος | Δίσκοι | 23 | 10-09-04 21:48 |