|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πως τον έπιασες;;;;;;;;;;;;;;;;; Ο δικός μου είναι πολύ πονηρός κι ακόμα παίζει κρυφτούλι μαζί μου! Πρέπει να αδειάσω την λίμνη .... έχω και γόνο ... δεν ξέρω τι θα κάνω!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Natrix natrix τελικά και μάλιστα του υποείδους persa. Είδες που δεν ήταν ροζ τελικά? Ελπίζω να το έπιασες με ασφαλή τρόπο (ασφαλή για το φίδι) γιατί βλέπω το σώμα του κάπως περίεργα...
Που το έχεις τώρα? |
|
|||
|
|||
![]()
Απο την ουρα τον επιασα, ειχε κρυφτει κατω απο πετρα και αυτη προεξειχε, δεν επαθε τιποτα.. Είχε όμως σημάδι απο τραυματισμο στο σωμα του (ελειπαν και φολιδες) και ειχε κομμενο (και επουλωμενο) το άκρο της ουρας του. Προφανώς καποιο ζώο να τον είχε αρπάξει παλιότερα; Τι κυνηγούς μπορουν να εχουν τα φιδια σε ενα περιφραγμενο οικοπεδο; Κανενα πουλι (κουκουβάγια) ίσως;
Τον εχω σε ενα ειδικο δοχειο (τεραριουμ) -που κουβαλω παντα στο αμαξι-, και σε λιγο πηγαινω να τον αμολησω γιατι πολυ στρεσαριστηκε.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλύτερα βάλτο σε μία μαξιλαροθήκη και σε έναν σάκο για να νιώθει καλύτερα.
Εχθρούς μπορεί να έχει αρκετούς. 1ος ο άνθρωπος, μετά πουλιά, γάτες, σκατζόχοιρους, άλλα φίδια, νεροχελώνες κτλ άντε καλό αμόλημα |
|
|||
|
|||
![]()
Αφού λοιπόν του έδωσα δρόμο (με το που ακουμπησα το πλαστικο κουτι στα χορτα τρελλαθηκε, ανοιγωντας το καπακι εξαφανίστηκε εν ριπη οφθαλμου), η λίμνη έγινε πάλι ασφαλής για τα ψάρια μου. Απο όσο μπόρεσα να δώ, οι μόνες απώλειες που είχα ήταν τα τέσσερα "αργοκίνητα" ψάρια μου, όλα διακοσμητικά φινταιλς χρυσόψαρα και οράντα. Σε πεισμα όλων οσων μου ελεγαν το αντιθετο είχαν υπομείνει χειμωνες με παγο στη λιμνη χωρις απώλειες. Η ταχύτητά τους όμως τους στοίχισε τελικά..
Θα ήταν φρόνιμο να ξαναβάλω τέτοια ψάρια στη λίμνη μου τέτοιαν εποχή, ή να περιμένω του χρόνου την άνοιξη; Πρέπει να δω τί θα κάνω και με τους φετινούς γόνους μου, είδα ήδη τέσσερις που ξεκίνησαν να κοκκινίζουν, δεν μπορεσα να δω αν εχει πιο μικρα, μαύρα ακομα.. ¶ρα είμαι σε αριθμό στα ίδια και δεν ξέρω αν θα τα αντέξει η λίμνη να βάλω νεα οράντα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|