|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Χαιρετώ όλα τα μέλη, αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας προσπάθειας. Μιας και γράφω στο θέμα για Ασθένειες - Θεραπείες θα μπω κατευθείαν στο θέμα:
Πριν μια εβδομάδα έβαλα σε λειτουργία το νέο 80λιτρο ενυδρείο μου γλυκού νερού. Μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας άδειο, αποφάσισα να δοκιμάσω τους πρώτους μου κάτοικους. Δύο αγγελόψαρα μικρού μεγέθους. Η προσαρμογή τους φαίνεται να έγινε σχετικά γρήγορα αφού μετά απ' την πρώτη ημέρα έδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όμως την τρίτη ημέρα όπου το ένα αγγελόψυχο εμφάνισε ροζ-κόκκινη επίστρωση στη ρίζα των πλαϊνών πτερυγίων του και λίγο παραπάνω. Δε μοιάζει με πληγή. Η συμπεριφορά του έχει γίνει κάπως περιέργη μιας και συνήθως κάθετε ακίνητο στις άκρες του ενυδρείου ή κάνει νευρικές κινήσεις... Προσπάθησα να διαγνώσω την κατάσταση από διάφορες πηγές που έχετε μέσα στο φόρουμ, αλλά και στο υπόλοιπο διαδίκτυο, αλλά δε μπόρεσα να προσδιορίσω σαφώς την κατάσταση του. Έκανα μια αλλαγή του 50% του νερού χθες και πρόσθεσα και λίγο ήπιο αντιβακτηριδιακό... Μπορεί κάπως να με βοηθήσει να καταλάβω με τι έχω να κάνω; |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν λες άδειο? Χωρίς μπόλι χωρίς στρώσιμο χωρίς τπτ το άφησες έτσι μέσα με νερό και έβαλες ψάρια? Αν ναι τότε το πιο πιιθανό είναι οι κοκκινίλες να έιναι από την αμμωνία που σίγουρα θα έχεις μέσα στο νερό σου. Τεστ έχεις να κάνει να το ελέγξεις ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν έχω κάνει τεστ αμμωνίας, θα πρέπει μάλλον να προμηθευτώ ένα. Αν είναι θέμα λοιπόν της αμμωνίας, μπορώ να σώσω το ψαράκι; Μήπως πρέπει να κάνω και δεύτερη αλλαγή νερού; Υπάρχει περίπτωση να μολυνθούν τα ερεθισμένα μέρη του ψαρακίου; |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πρέπει να ξεκοκαλήσεις το σάιτ http://www.tsamisaquarium.gr . Μέχρι να καταλάβεις αρκετά πράγματα, μπορείς με γενναίες αλλαγές νερού να βοηθήσεις το ψάρι σου να μην πάθει τα χειρότερα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λαχανικά στη διατροφη των ψαριων | peace | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 30-10-07 14:27 |
Δηλωση συμμετοχης στη ημερησια εκδρομη στη ΔΡΑΜΑ | mikenuke | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 45 | 02-06-07 13:42 |
Κόκκινη άλγη ??? | Lsourtzo | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 28 | 13-04-07 16:36 |
Κόκκινη γραμμή σε φύλλο | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 09-03-07 11:58 |
Ρίζα SUMATRA | aLaNi | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 02-03-07 15:19 |