Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 14-01-08, 07:48
Το avatar του χρήστη noe
noe Ο χρήστης noe δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Από φωτισμό πως τα πας? τι λάμπες και ποσα βαττ? πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Τι υπόστρωμα έχεις? τι θερμοκρασία έχεις? επίσης χρειαζόμαστε και μετρήσεις για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Βέβαια είναι αρχή ακόμα και δεν φταίει ο φωτισμός (ΑΚΟΜΑ!!),

Τα φυτά παθένουν ένα σοκ από την αλλαγή του περιβάλοντος και στην αρχη μαραζώνουν όσπου να προσαρμοστούν. Μάλλον αυτό συμβαίνει τώρα και στα δικά σου.

Αφού μπήκες στον κόσμο των φυτών, σίγουρα θα χρειαστείς λίπασμα στο μέλον, προτείνω το seachem flourish για αρχή, αργότερα ίσως χρειαστείς και κάποια πρόσθετα.

Τα φυτά χρειάζοντε CO2, γιαυτό βάλε το φίλτρο σου ποιο χαμηλά ώστε να μην ταράζει την επιφάνεια του νερού και βάλε CO2. 3 τρόπους έχω να προτέινω για το CO2, 1.για μικρά ενυδρεία το μείγμα μαγιας ζάχαρης (ψάξε στο φορουμ για DIY CO2), 2.για μεγάλα ενυδρεία μπουκάλα CO2 υψηλής πίεσης με όλα τα παρελκόμενα, 3. seachem excel (υγρό λίπασμα ειναι) για ενυδρεία μεγαλύτερα από 100λίτρα δεν συμφέρει.

Επίσης τα φυτά χρειάζοντε θρεπτικά συστατικά που προέρχοντε από περιττόματα ψαριών και αφάγωτες τροφές, αλήθεια ψάρια έχεις? Αν όχι ξεκίνα από τώρα να ρίχνεις λίπασμα. Αλλά χρειάζοντε και υπόστρωμα με θρεπτικά συστατικά
γιαυτό έχω 3 λύσεις να προτείνω, 1. ενυδρειακό χώμα/φυλλόχωμα/υπόστρωμα που μπένει στον πάτο-κατω από το χαλίκι, 2.χαλίκι/υπόστρωμα που είναι εμποτισμένο με θρεπτικά για φυτεμένα ενυδρεία, 3. κρατάς το χαλίκι όπως είναι και απλά βάζεις τεμπλέτες λίπανσης κοντα στις ρίζες.

Για όλα όσα προανέφερα μπορείς να βρεις πληροφορίες μέσα στο φορουμ, έχουν συζητηθεί και αναλυθεί όλα και αν διαβάσεις θα βρείς τον σωστό δρόμο.
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές