|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εφοσον εβαλες αυτο το υποστρωμα πριν μολις δυο μερες, πρεπει να περιμενεις να δεις τι θα γινει. Τα περισσοτερα φυτα που εχεις τραβανε κυριως απο τις ριζες.
Θεωρητικως, εαν το υποστρωμα παρεχει ολα αυτα, σιγουρα κατι θα διαφευγει και στο νερο. Αλλα αυτο θα φανει στην πορεια. Ισως το φως σου να ειναι λιγο. Εφοσον εχεις excel, συνεχιζε να ριχνεις. Το excel εχει και αλγοκτονες ιδιοτητες. Η αναπτυξη των φυτων θα σου πει για τη συνεχεια. Παντως ειναι πιθανον να εχεις μια εκρηξη αλγης, καθοτι τα θρεπτικα σιγουρα εχουν αυξηθει αποτομα. (αλλα να μην το γρουσουζευουμε κιολλας..) |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα παρακολουθήσω την ανάπτηξη των φυτών.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά, όπως σας είπα παραπάνω, πριν κανα 10 μερες εβαλα φιλοχωμα, απο πάνω εριξα 6cm αμμοχαλικο και μετα φυτεψα τα φυτά μου.
Έλειψα για μία βδομάδα, και δεν έκανα την εβδομαδιαία αλλαγή νερού, όταν γύρησα και παρατήρησα το ενυδρειο, διαπίστωσα ότι το νερό έχει κιτρινίσει ελαφρώς, πρώτη φορά μου συμβένει αυτό. Πού αφείλεται? Μήπως επιδή πρόσφατα έβαλα το χώμα, μου χρωματησε το νερό? Ή μήπως είναι καποια μορφή "αιωρούμενης" κιτρινοκαφέ άλγης/φυτοπλανκτόν? (δεδομένου ότι τώρα με το χώμα αυξήθηκαν και το θρεπτικά συστατικά) Ή μήπως κάποιο πρόβλημα με το φίλτρο? |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν το νερο μεινει καιρό συχνα κιτρινιζει. Φυσικο και αναμενομενο.
Σιγουρα το φρεσκο υποστρωμα εχει βοηθησει.. Απο αλγες πως πας? |
|
||||
|
||||
![]()
από άλγες δεν εχω πρόβλημα, σχεδόν καθόλου άλγη,
έχω ερκετά φυτά ταχείας ανάπτυξης και πιστευω ότι ειναι καλοι ανταγωνιστές της άλγης και την περιορίζουν αρκετά, επίσης ο φωτισμός μου είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Η αλήθεια είναι ότι έλειψα μερικες μερες και γι αυτό δεν άλλαξα νερό για 12 ολόκληρες μερες. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε μερικές αλλαγές νερού πρόσθεσε άνθρακα ή κάποιο απορροφητικό υλικό όπως purigen και θα επανέλθει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιμνη-Τα φωτα σας please | Makis M | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 06-06-07 08:22 |
Παρακαλω τα φωτα σας | panousojet | Δίσκοι | 5 | 23-11-06 14:58 |
μια ερωτηση σχετικα με τα corydoras | mikele | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 28-09-06 17:14 |
Τα φωτα σας παρακαλω! | stratosgeo | Ζωοτόκα | 18 | 05-02-05 18:53 |
Παρακαλω τα φωτα σας | hejo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-09-04 18:04 |