Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 23-03-07, 04:53
Το avatar του χρήστη GhostShip
GhostShip Ο χρήστης GhostShip δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην GhostShip
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heiko27 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως και εγώ έχω κάτι αντίστοιχο .
Το ενυδρείο που έχω ειναι 130 λίτρα με 2 μεγαλούτσικες τρύπες στο καπάκι ( παλιά είχε skimer ) .
Κάθε απόγευμα που γυρνάω οι καναπέδες μου έχουν μια μικρή αίσθηση υγρασίας

Λετε να ειναι απο το ενυδρειο ;
Δε νομίζω, αν είναι από το ενυδρείο γιατί μόνο κάθε απόγευμα να υπάρχει αυτή η αίσθηση υγρασίας και όχι συνέχεια?

Σίγουρα η θερμοκρασία του ενυδρείου μεταδίδεται στον εξωτερικό χώρο, όταν αυτός είναι πιο ψυχρός από το ίδιο ή και το αντίθετο, αλλά και γενικότερα... Η θερμοκρασία μεταδίδεται στο περιβάλλον, περνάει μέσα από τα σώματα κλπ, οπότε σίγουρα τα ενυδρεία είναι πηγές θερμότητας. Τα ενυδρεία με καπάκι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, η εξάτμιση του νερού εγκλοβίζεται στην εσωτερική επιφάνεια του καπακιού, υγροποιείτε και επιστρέφει(ξαναστάζει) στο νερό, πάντα βέβαια ένα μέρος βγαίνει, αλλά είναι πολύ μικρότερο στο σύνολο. Όσοι είχατε ενυδρεία με καπάκι και χωρίς, θα έχετε δει πως τα ενυδρεία χωρίς καπάκι χρειάζονται συχνότερα πρόσθεση νερού. Ας μη φτάσουμε στην υπερβολή όμως, η υγρασία που βγαίνει από ένα ενυδρείο είναι πολύ μικρή για να αποτελέσει πρόβλημα στο χώρο, πόσο μάλλον στον άνθρωπο! Όσο για το από τι υλικά είναι φτιαγμένο και την ηλικία του σπιτιού δε νομίζω πως έχει καμία σχέση, αυτό που σχετίζεται είναι η εσωτερική θέρμανση του χώρου, ένα σπίτι μεγάλης ηλικίας εμφανίζει σημάδια υγρασίας λόγω του οτι έχει δεχθεί χιλιάδες αλλαγές θερμοκρασίας και καταπονήσεις από το καιρό και όχι από ένα ενυδρείο, προς Θεού...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από msigouros
Η σωστή ερώτηση είναι αν τα ενυδρεία επειρεάζουν την εσωτερική υγρασία του χώρου που τα φιλοξενουν.
Οχι σε βαθμό που να σου δημιουργουν πρόβλημα.
Θα συμφωνήσω με το Μιχάλη, αυτή είναι πράγματι η σωστή ερώτηση και η απάντηση, είναι όχι...! Εδώ τα ενυδρειομάγαζα και δεν έχουνε πρόβλημα, θα έχουμε πρόβλημα στο σπίτι? Δε νομίζω πως τίθεται θέμα.

Φιλικά

http://www.zoofilia.gr/newsletters/stopviolence.html

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GhostShip : 23-03-07 στις 05:01
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές