|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα
Θέλω να απευθήνω ερώτηση σε όποιον γνωρίζει τρόπους κλαδέματος των φυτών H.polysperma rosanervig (ροζ) και Vallisneria americana natans (οχι η gigardea). Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων όποιον απαντήσει. ΥΓ.Πρώτη μου φορά θα κλαδεψω φυτό γι'αυτό αν γίνεται να είστε αναλυτικοί |
|
||||
|
||||
![]()
Γενική απάντηση δεν μπορείς να δώσεις, ίσως το να πεις "αφαίρεσε ότι περιττό" αλλά πάλι δεν είναι σωστό...
Μια photo θα βοηθούσε και στο να εξηγήσουμε αλλά και να δούμε σε τι κατάσταση είναι. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έχω κι εγώ την ίδια απορία για την vallisneria. Της δικής μου τα φύλλα έχουν μακρύνει πολύ και σκεπάζουν σχεδόν το 1/4 της επιφάνειας του ενυδρείου, με αποτέλεσμα να σκιάζει τα άλλα φυτά. Γίνετε να τα κόψω στο ύψος της επιφάνειας του νερού;
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
καλύτερα να κόβεις το φύλλο λίγο πιο πάνω από την βάση παρά στη μέση γιατί το πιο πιθανό είναι το υπόλοιπο κομμάτι να σαπίσει (vallisneria). Όσο για το πολύσπερμα όπου και να το κόψεις δεν υπάρχει πρόβλημα, θα ξαναπετάξει βλαστό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με Hygrophila polysperma | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 18-01-07 16:17 |
Αναγνώριση φυτού...(Hygrophila polysperma?) | gemini_str | Αναγνωρίσεις φυτών | 7 | 19-07-04 09:34 |
Hygrophila polysperma | Δημητριαδης δημητρης | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 18-02-04 01:27 |
EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ ΚΑΙ "ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ" ΦΥΤΩΝ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 16:59 |
Κλάδεμα Hygrophila polysperma - Hemianthus micranthemoides | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 16:43 |