|
||||
|
||||
![]()
Τα Φώτα σας παρακαλώ .
Έβαλα το Σάββατο στο ενυδρείο μου 8 corys και ένα πλακοστομο . Σήμερα παρατηρώ ότι τουλάχιστον 2 cory’s ξύνονται και ο πλακοστομος . Αλλά περίεργα συμπτώματα δεν έχω και ούτε κάποιο σημάδι . Τι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο . Μπορεί να ξύνονται χωρίς να υπάρχει ασθένεια ;;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξύσιμο είναι κλασσικό σύμπτωμα του Ick/Ich.
Για ρίξε μία ματιά μην έχουν τίποτα σημάδια από άσπρους κόκους (σαν άχνη ζάχαρη) στο σώμα και στα πτερύγια τους. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχουν για αυτό και έχω γράψει παραπάνω ότι δεν έχουν κανένα σύμπτωμα . Από το μεσημέρι τα κοιτάω αλλά δεν έχω δει τίποτα περίεργο επάνω στα ψαριά . Επιπλέον το περίεργο είναι ότι δεν ξύνονται συχνά αλλά π.χ. ένα από τα cory’s ξύθηκε 2-3 φορές και τέλος μέχρι στιγμής . |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ τότε δεν είναι τίποτα το περίεργο.
Το κάνουν τα ψαράκια καμμιά φορά αυτό τους αρέσεις, όπως και σε εμάς άλλωστε ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όχι τίποτα άλλο θα αναγκαστώ να το ξηλώσω εάν είναι ασθένεια . Σε ευχαριστώ παντός φίλε halva θα περιμένω μερικές μέρες και ελπίζω να πανε όλα καλά |
|
||||
|
||||
![]()
Παιζει και η περιπτωση να ειναι καποιο εξωπαρασιτο βεβαια, αλλα συνηθως, αν οι συνθηκες του νερου ειναι καλες, δεν δημιουργει προβλημα στα ψαρια, περα απο καποια ξησιματα.
Θα φανει αυτο τις επομενες μερες. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω και εσενα Τακη .
Παράθεση:
Τι κανω στην περισπτωση αυτη . Απο συνθηκες ειμαι μια χαρα με εξερεση την σκληροτητα . N02 = 0 N03 = 5 mg\L PH = 7.5 KH = 4 GH = 10 |
|
||||
|
||||
![]()
Συνηθως με καλες συνθηκες και καλη τροφη (και αποφυγη στρες) τετοια εξωπαρασιτα δεν δημιουργουν προβλημα στα ψαρια.
Παρακολουθησε τα ομως γιατι μπορει να ειναι κανενα ικ, και να φανει μετα απο μερικες μερες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βέβαια έκανα 2 βλακιες που μπορεί να τα στρέσαραν , 1: είχα μαζί τους ένα λαμπεο για κάποιες ώρες το οποίο άμεσα μετακόμισε ( και το οποίο χαρίζω στης αγγελίες αλλά κανείς δεν παίρνει ) και 2: την επόμενη μέρα από την ημέρα που τα έφερα έκανα την προγραμματισμένη μου αλλαγή νερού . Άστα έχω καταντήσει ρουφιάνος μόνιμα σε μια γωνία και να παρατηρώ το ενυδρείο . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giorgos : 14-12-06 στις 00:13 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξύνονται!!! | tsdimitrios | Malawi | 20 | 07-10-06 21:13 |
Γιατί είναι αδύνατοι? | basillis | Δίσκοι | 13 | 20-12-05 16:18 |
Τα ψάρια ξύνονται στην άμμο | torm | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 05-05-05 09:40 |
Γιατί τραβάνε το φυτό? | Νίκος | Δίσκοι | 25 | 30-07-04 01:47 |