|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Τα πραγματα πανε πολυ καλα
![]() Οι τεσσερις εχουν ποια ηρεμισει παρα πολυ και εχουν σταματησει να με φοβουνται οταν με βλεπουν ακομη και οταν κινουμαι!!! Ο τρομαγμενος ειναι ακομα στην γωνια του αλλα πολυ ποιο θαρετος και σταματησε να κοιταει το τζαμι αλλα προς τα μεσα. Παραλληλα οταν πηγαινω για ταισμα ερχετε κι αυτος κατευθειαν ενω πριν ετρωγε αλλα προσεχε να μην απομακρινετε απο την γωνια του. Το κακο ειναι πως χαθηκαν τα μωρα των Κριβενσις. Προσεξα παρα πολυ μην παω κοντα το λαστιχο στην αλλαγη νερου αλλα ενω ειμαι σιγουρος οτι δεν τα τραβηξα εχω δυο μερες να τα δω και τα krib σταματησαν να ειναι επιθετικα με τα αλλα ψαρια. Παντως λεω να τα δωσω (αν και μου αρεσουνε πολυ και ενθουσιαστικα οταν γεννησαν) αφου ειχα ανχωθει πως θα επιανα ολα τα μικρα μεσα στα φυτα χωρις να ανησυχήσω τους δισκους παλι.... Καρδια μου ειπε ο χασαπης θα ειναι γυρω στα 2 κιλα. Αν θελει κανεις να την μοιραστουμε ας μου πει να του την δωσω γιατι θα την πεταξω την μιση (θα πρεπει να τα πεταξω ολα απο την καταψυξη και να εχω μονο το φαγητο για τους δισκους ![]() Θα την καθαρισει απο νευρα κτλ. και με ρωτησε αν θελω να την κανει σαν κυμα! Να την κανει ή ειναι καλυτερο να την κανω εγω στο μπλεντερ? Καλο μεσημερι σε ολους, Δημητρης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν στην κανει κιμα πες του να την περασει 2 και 3 φορες και δεν θα εχεις κανενα προβλημα την καταβροχθιζουν.Χαιρομαι που ολα πηγαν τελικα καλα εστω και με 5 απο τους 6.Την καρδια την καταβροχθιζουν αλλα μην τους βαζεις πανω απο 2 φορες την βδομαδα γιατι βρωμιζει το νερο.Ευχομαι να παμε ολα καλα απο εδω και περα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ο λόγος για τον οποίο εκφράζονται επιφυλάξεις από δισκόφιλους στο τάισμα με καρδιά είναι ότι πρόκειται για τροφή πολύ πλούσια σε ζωικές πρωτείνες κάτι που μπορεί να φαίνεται ευεγετικό είδικά στα πρώτα στάδια της ζωής του δίσκου αφού μεγαλώνει γρηγορότερα αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό του ψαριού. Γεμίζει το δίσκο με λίπος και επίσης με δάφορες άλλες βλαβερές ουσίες όπως τοξίνες που μέσω της τροφής περνάνε στα ψάρια και αφού δε μπορούν να τις αφομοιώσουν σιγά σιγά συσσωρεύονται στον οργανισμό τους. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι προτιμότερο να ταίζουμε τους δίσκους μας με περισσότερο ''φιλικές'' για αυτούς τροφές και απλά που και που 2-3 φορές τη βδομάδα να τους δίνουμε και λίγη καρδιά για λιχουδιά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σαφως και βαζω ζελατινη στην καρδια και γενικα σε ολο το μειγμα και οντως δεν διαλυεται αλλα οπως και να εχει το νερο δεν επιβαρυνεται και βρωμιζει οπως οταν ταιζεις ξηρα τροφη (flakes ή pellets) αυτο μου εδειξε η δικια μου εμπειρια ειδικα αν μεινει και κανα νευρο (απο την καρδια) που δεν εχει αλεθει καλα σαφως δεν το τρωνε και αν δεν το δεις να το απομακρυνεις τοτε....Για αυτο προτεινω την καρδια σαν διατροφη στους δισκους αλλα με μετρο.Οταν αρχιζα να ταιζω καρδια ειδα τρομακτικη αυξηση του μεγεθους των δισκων και μεγαλυτερη ζωηραδα και στα χρωματα και στην κινηση.Αυτα απο εμενα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ απλα τα πραματα υπαρχουν στο εμποριο πολυ καλες τροφες για τα δισκακια μας οπου συνδυαζονται πολυ ωραια.........ταιζουμε και δυο φορες καρδουλα τη βδομαδα και τελος ......μεγαλη επιτυχια ειχε αυτη που εκανα περσυ στα ψαρια μου....ψαξε και θα την βρεις....ετσι και ευχαριστημενα τα ψαρια και λιγοτερο φορτωμενο το ενυδρειο ......
|
|
|||
|
|||
![]()
Να σας ενημερωσω οτι οι δισκοι πανε πολυ καλα!!! Ειχατε απολυτο δικιο για την αρχηκη συμπεριφορα τους
![]() ![]() Εχουν προσαρμοστει αφου ποια εχουν βγαλει τον αρχηγο υπαρχηγο τους κτλ. και τωρα ποια ειναι κοπαδακι και τρωνε οτι πεσει μεσα στο ενυδρειο με μεγαλη λαιμαργια!!! Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. Συντομα (να μεγαλωσουν λιγο ακομα τα φυτα) και φωτογραφιες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αντε μπραβο....τετοια να διαβαζουμε..,τετοια...!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Κωστα υπάρχουν πολλές τροφες φιλικές στον δισκοφιλο χρήστη.....όπως ζωντανη αρτεμια (καλύτερα καλοκαίρι γιατι χειμωνα ειναι ταλαιπωρια) ειτε ζωντανη δάφνια......είτε κομματι ψαριού(γλώσσας) αλεσμένο.......και πολλά άλλα
Συμφωνω απόλυτα με τον Παναγιώτη για την καρδιά βοδινου.....ειναι μια ιδέα των εκτροφέων για να μεγαλώνει πολυ γρήγορα ο μικρός δίσκος αλλα μακροπρόθεσμα δημιουργεί προβλήματα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ω ναι!
|
|
||||
|
||||
![]()
μεγαλη επιτυχια ειχε μιγμα που εχω φτιαξει με χαβιαρι που εχω παρει απο την κοιλια ψαριου που ειχα πιασει σε μια εξορμηση μου.....γενικα ομως εχει λιγο καιρο οπου αυτου του ειδος διατροφη την εχω δωσει τη μορφη κερασματος στους δισκους το πολυ 2 φορες την βδομαδα.....επειδη ολοι μας αγαπαμε τα ψαρακια μας και ολοι μας λιγο η πολυ τα εχουμε κατα καιρους παραταισει θελοντας το καλο τους... γιαυτο και προσεχω τελευταια το ταισμα αυτου του ειδος προσπαθωντας να συγκρατω αυτη την αγαπη μου για αυτα...ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω.....παντως χαιρομαι πολυ για το φιλο μας εδω που τα πραματα αρχισαν να μπαινουν σε μια σειρα καλη συνεχεια.....
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
οκ.ευχαριστω
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αληθεια τα δισκακια πως τα πανε ειρηνικα?ολα καλα?εφτιαξες καμια τροφη και με τι ασποτελεσματα? δωσε μας νεοτερα απο το δισκοενυδρειο σου
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα σε ολους.
Το δισκακια ειναι μια χαρα ![]() Σκεφτομαι να προσθεσω 1 ή 2 ακομη και εκει καπου να κλεισω απο δισκους για αυτα τα λιτρα..... αλλα περιμενω να βρω δυο που θα με εντυπωσιασουν πραγματικα... Φαγητο ακομη δεν εφτιαξα γιατι με ενα κιλο καρδια θα γεμιζα ολη μου την καταψυξη και ετσι ειπα προς το παρον να τους δινω ετοιμη... (2 φορες την εβδομαδα γιατι τις αλλες μερες τους δινω απο διαφορες αλλες) Το ΣΚ θα κανω ενα καλο κλαδεματακι και μετα θα ανεβασω τις photos ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μμμμ,για να δουμε τι θα δουμε.....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιος καθαρίζει μετά τις κουζίνες? :Ρ
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ ομορφο το ενυδρειο σου φιλε Μitsos.. με πολυ ωραια φυτα και δισκους .....φυσικα
![]() Καλη συνεχεια |
|
||||
|
||||
![]()
Κουκλι
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο δημητρη πολυ ομορφο το εκανες ....... ειδες πως ολα στρωσανε σιγα σιγα .....καλη συνεχεια....
|
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη καλή χρονιά!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Το ενυδρείο είναι πολύ ωραίο, το ίδιο και τα ψάρια. Πρόσεχε τώρα την άλγη. Πρόταση μου: Μην βάλεις άλλους δίσκους... Κάτι ξέρω ![]() Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]()
τι εννοεις να προσεχει με την αλγη...????τι να η να μην κανει...??
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχως για καποιο λογο δεν μπορω να δω τις φωτογραφιες.Αν μπορει καποιος να τις κατεβασει και να μου τις στειλει θα με βοηθουσε πολυ και θα ηθελα να τις δω.Τωρα γιατι δεν μπορω να τις δω δεν καταλααβαινω το γιατι??
Ευχαριστω προκαταβολικα |
|
||||
|
||||
![]()
Κατι εχεις βαλει στο pc σου και δεν παιζει το photobucket..
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Και μία αισθητική πρόταση: θα προτιμούσα τα κόκκινα φυτά να μην είναι τοποθετημένα κοντά στις ριζές καθώς χάνεται η αντίθεση που μπορούν να προσφέρουν μέσα στο ενυδρείο. Θα προτιμούσα τόσο οι ρίζες όσο και τα κόκκινα φυτά να είναι μεταξύ πράσινων φυτών. Θεόφιλος |
|
|||
|
|||
![]()
σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας.......
και αρνητικα σχολια ή προτασεις ειναι ευπροσδεκτα... ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
150 λιτρα για δισκους? | dracula7 | Δίσκοι | 12 | 22-11-05 00:57 |
Νεο τανκ με δισκους | inser | Δίσκοι | 23 | 22-03-05 20:53 |
φυτα για δισκους! | nhreas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 10-01-04 18:53 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
φωτιστικο για νεο ενυδρειο με ΔΙΣΚΟΥΣ | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-12-02 04:14 |