|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια καλως σας βρηκα.Ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα αν μπορειτε να μου λυσετε μερικες αποριες.Εχω εναν γλυκιτατο μονομαχο.Ειναι αρσενικος και το ονομα του ειναι Χορχε στα ισπανικα.Τον εχω εδω και ενα μηνα.Ειναι ζωηρουλης.Ειναι κατακοκκινος.Μολις τον ειδα τον ερωτευτηκα.Τον εχω σε μια γυαλα μακροστενη και πλαστικη 4 λιτρων.Υπαρχει καποιο προβλημα μ'αυτο?Τον ταιζω μια φορα την ημερα(τροφη για μονομαχους).Λιγα φυλλαρακια για να μην λερωνεται και το νερο.Αλλαζω το νερο μια φορα την εβδομαδα(οχι ολο,αλλα το μισο) και καθε φορα που κανω την αλλαγη βαζω και φαρμακακι για το χλωριο.Εχω βαλει χαλικακι και κανενα φυτο.Ομως μετα την δευτερη η' τριτη μερα το νερο βγαζει φυσαλιδες στην επιφανεια?Να ανησυχω?Και κατι τελευταιο!Τωρα που ερχεται χειμωνας να βαλω θερμοστατη?Θα βρω για αυτη τη γυαλα?
Ευχαριστω πολυ.Περιμενω απαντηση για να μου λυσετε τις αποριες!! Mariah! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για τις φυσαλιδες?Τι να κανω?Ειναι κατι κακο?
|
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε με προσοχη παρακατω τα παντα για το ψαρακι σου.....
καλο βραδακι απο το θειο κλαζακι... ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/betta.htm |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι μονομάχοι φτιάχνουν φωλιά απο φυσαλίδες. Αυτό παράλληλα είναι και ένδειξη καλής υγείας. Καλορίζικος ο καινούργιος σου φίλος ! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην καλως ορισες στην παρεα μας
![]() οι φυσαλιδες που βγαζει ο μονομαχος σου ειναι φωλια,ενδειξη οτι ειναι υγιης και ευτυχισμενος ![]() τωρα που πιανουν τα κρυα καλο θα ηταν να βαλεις μικρο θερμοστατη με τη θερμοκρασιαστους 24-27. επισης καλυτερο θα ηταν να παρεις αποξηραμενο κοκκινο σκουληκι και να του δινεις 3-4 την ημερα,πραγματικατα λατρευουν!! τελος,καλο θαηταν να κανεις πιο συχνες αλλαγες νερου.δηλαδη καθε 3 μερες αλλαγες σχεδον ολου.
|
||||
|
||||
![]()
Και να συμπληρώσω (αφού σε καλωσορίσω και εγώ
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς όρισες και από εμένα.
Πολύ σωστά σου τα είπαν οι προηγούμενοι. Το μόνο που έχω εγώ να προσθέσω είναι ότι τα λίτρα σου είναι τα ελάχιστα αποδεκτά. ¶ν κάποια στιγμή μπορείς, πάρε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για τον μονομάχο σου. ΥΓ: Αν δεν κάνω λάθος το Χόρχε=Γιώργος στα Ισπανικά συνεπώς είμαστε συνονόματοι με τον μονομάχο σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά τα λέει η Αργυρώ. Το χλώριο στο νερό είναι ελεύθερο ιόν και όχι οργανική ένωση, οπότε η εξουδετέρωσή του γίνεται αμέσως.
Tένια 300λτ Thorichthys ellioti, pimelodus pictus 240λτ corydoras panda, otocinclus sp. 60 λτ καραντίνα 200λτ ?Wenn alle zustimmen, dann stimmt etwas nicht. (=Όταν όλοι συμφωνούν, τότε κάτι δεν πάει καλά) |
|
||||
|
||||
![]()
Γίνεται σχεδόν αμέσως όταν υπάρχει ανακάτεμα του νερού, ώστε να μπορεί το χημικό να δεσμέυσει όλα τα ιόντα του χλωρίου. Στο ενυδρείο του μονομάχου δεν ανακατεύεται το νερό από κάποιο φίλτρο ή αεραντλία, οπότε αργεί πιο πολύ και δεν είναι πολύ καλό για το ψάρι. Και εκτός από το χλώριο υπάρχουν και οι χλωραμίνες και άλλες βλαβερές ουσίες τις οποίες -υποτίθεται- ότι δεσμέυουν τα διάφορα σκευάσματα... Το ιδανικό είναι, κατά τη γνώμη μου, να αφήνουμε το νερό κάποιες ώρες πριν το βάλουμε στο ενυδρείο μας.
Πάντως πολλοί βάζουν κατευθείαν νερό της βρύσης στο ενυδρείο και προσθέτουν εκέι το αντιχλώριο χωρίς προβλήματα, αλλά αυτό δεν είναι και το καλύτερο... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Maverick : 23-10-06 στις 12:48 |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πρόσθεσε και κανένα φυτάκι ... ανούμπια, κερατόφυλλο κλπ
τους αρέσει πολύ !!!! καλή συνέχεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το φαρμακάκι είναι της εταιρείας Tropical! Δεν το ξαναδιαβάζεις να μας πεις και τι είναι? Μια χαρά είναι η τροφή που σου δώσανε! Αν κάνεις βέβαια μια αναζήτηση στο φόρουμ θα δεις και άλλα είδη τροφής για να αλάζεις και λίγο το διαιτολογιό του.
|
||||
|
||||
![]()
οι ανουμπιες ειναι αληθινα φυτα και τα βρισκεις ευκολα
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Eυχαριστω! Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
συνηθως κανουν αν δουν αλλον αρσενικο η θηλυκια.υπαρχουν βεβαια και καποιοι που κανουν σε ο,τι πλησιασει τη γυαλα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
οι μονομαχοι κανουν συνηθως flare σε αλλους μονομαχους μπορει να κανουν γεννικα σε οτιδιποτε εναι εξω ή μεσα στο ενυδρειο χεχε http://www.greekaquarist.com/vb/show...ighlight=flare
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
όταν λες μικρό, πόσο μικρό ακριβώς? Πόσα watt έγραφε η συσκευασία ότι είναι? Δε νομίζω να καίγεται ο μονομάχος σου, αλλά για καλό και για κακό, βάλε μέσα κανένα θερμόμετρο να βλέπεις τι γίνεται. Το λαμπάκι του θερμοστάτη σβήνει μετά από κάποια ώρα? Απλά κάνει flare επειδή ο θερμοστάτης είναι κάτι καινούριο, ή επειδή γυαλίζει και βλέπει τον εαυτό του πάνω του... |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα 50 watt του θερμοστάτη σου βέβαια, απλά είναι μεγάλος για τα λίτρα του ενυδρείου σου όμως όταν με το καλό αγοράσεις μεγαλύτερο ενυδρείο θα έχεις ήδη τον θερμοστάτη! Καλό είναι να αγοράσεις και ένα θερμόμετρο διότι οι θερμοστάτες έχουν αποκλίσεις με αποτέλεσμα το 26 να είναι είτε 24 ή ακόμη και 28.
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ, θα ήταν καλύτερα να είχες 25άρη γιατί οι μεγάλοι θερμοστάτες σε λίγα λίτρα μπορεί να ανεβάσουν πιο πολύ τη θερμοκρασία, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Πάρε πάντως ένα θερμόμετρο και παρακολούθησε για 1-2 μέρες τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείς ότι ολα είναι εντάξει...
|
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω κι εγω να παρεις ενα μικρο θερμομετρακι καλου-κακου.ρυθμιζοντας τη θερμοκρασια,ο θερμοστατης σταματαει εκει,απλα οσο πιο πολλα ειναι τα Watt,τοσο πιο ευκολα φτανει σε αυτα τη θερμοκρασια και με λιγοτερη "προσπαθεια"
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ζητειται Μονομαχος μοντελο,για την Εκθεση Ζωοτεχνια. | mikenuke | Bettas | 13 | 17-06-08 11:55 |
Μονομαχος με dropsy | notos | Bettas | 41 | 01-11-06 12:50 |
Επιθετικος Μονομαχος ? ? ? | Rayden | Bettas | 8 | 12-01-05 15:01 |
Μονομαχος σε βαζο?? | silver | Bettas | 11 | 06-11-04 00:02 |
Αρρωστος Μονομαχος... | Lary80 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 09-10-04 16:38 |