|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που βρέχει και βγαίνουν τα σαλιγκάρια τα μαζευεις όχι τα πολυ μεγάλα (καράβολους) αλλά τα μικρομεσαία (σαλιάκιοι).
Τα βάζεις σε ένα καλάθι το οποίο το σκεπάζεις με μια πετσέτα ώστε να μην τα κυνηγάς παντου και τα ταίζεις αλευρι και τα καθαρίζεις για καμια εβδομαδα να γλυκάνει το κρέας τους. Όταν έρθει η στιγμή του μαγειρέματος τα σαλιγκάρια τα βάζεις σε ενα τρυπητό-σουρωτήρι τα πλένεις και βλέπεις ποια είναι ζωντανα και πια ψόφια. Τα ζωντανά να βάζεις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζεις. Κατόπιν με ένα μαχαιράκι τους κόβεις τον "ποπο" Μετά τα μαγειρευεις με ντομάτα η με ότι θέλεις. Ετσι τα μαγειρευω εγώ. Κάπου λοιπόν διάβασα ότι μπορεις να ταίσεις σαλιγκάρι μετά το βράσιμο και το καθαρισμα του "ποπού" και αφου φυσικά το βγάλεις από το κέλυφος. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πιο πολύ αλλά και να μην είπα καμια μπαρούφα, αλλά ειμαι σιγουρος ότι κάπου το διαβασα στο φόρουμ.
__________________
φιλικά, Γιώργος 120lt Fishes:: 2xBlue Gourami | 12xHarlequin |4xPakistan Loach (YoYo) | 3xHillstream Loach | 1xAncistrus| Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa | Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drakoulis : 10-10-06 στις 13:55 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|