|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶μα δεν διευκρινίσει γιατί τα θέλει ο τζαμάς μπορεί να μην δώσει την απαραίτητη σχολαστική προσοχή στο κόψιμο και στο τέλος να υπάρχουν απόκλισης στης άκριες … Για να μην αδικούμαι και τους επαγγελματίες θα σας πω την δική μου εμπειρία … Για ενυδρείο 100x50x50 έπαιρνα τιμές για 10αρια τζάμια … Αρχικά έβρισκα κάτι 200 αριά ευρώ … Κάπου είχα βρει και 150 … Τελικά βρήκα έναν που ενώ του είπα ότι είναι για ενυδρείο μου είπε 70 … Μαζί με κάτι κόντρες μετά έφτασε τα 80 … Τα παρήγγειλα … και όταν τα πείρα σπίτι και άρχισα να τα κολλάω …διαπίστωσα ότι σε μερικά κομμάτια υπήρχαν απόκλισης της μίας από τις άλλη πλευρά ακόμα και 8 χιλιοστά … Τελικά αναγκάστηκα και χρησιμοποίησα αλουμηνόγωνίες για να δώσω σταθερότητα … «όσο και αν μερικοί σοφοί εδώ μέσα θα διαφωνήσουν με αυτό …» Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής … Όταν κάποιος θέλει ένα τζάμι για γενική χρήση π.χ. για ένα παράθυρο … ή για να μπει πάνω από ένα τραπεζάκι κτλ κτλ … η απόκλιση του 0,8 ή 0,5 εκατοστών στα 50 ή 60 δεν είναι τραγική … Όταν μιλάμε για ενυδρείο όμος παίζει πολύ ρόλο … Περιττό να πω βέβαια ότι όσο ποιο μεγάλα τα τζάμια τόσο ποιο εύκολο είναι να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις ή πόσο ποιο δύσκολο είναι να μην υπάρχουν … Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι οι διαφορά στις τιμές έχουν να κάνουν με αυτό … Το πόσο σχολαστικό και επίπονο είναι το κόψιμο των τζαμιών … Τουλάχιστον άμα είναι σωστός επαγγελματίας και του έχεις τονίσει ότι τα θές για ενυδρείο … άμα κάτι δεν πάει καλά στο κόψιμο ενός τζαμιού μπορείς να του το πάς πίσω και να του απαιτήσεις νέο … |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον φιλε μου αν και πρωταρης στον χωρο,θα επιχειρησω να σου απαντησω μιας και πριν λιγους μηνες εφτιαξα μονος μου ενα ενυδρειο ακριβως οσο οι διαστασεις σου.Λοιπον ειναι παρα πολυ απλο και οικονομικοτερο απο το ετοιμο.Η βαση εγινε απο κοιλοδοκο 4αρα και ντυθηκε απο mdf.Απο κατω υπαρχει ανεση χωρου για το σαμπ,το οποιο ουσιαστικα ειναι ενα εξωτερικο φιλτρο πολλαπλων λειτουργιων που το φτιαχνουμαι μονοι μας και εχει διαφορα διαμερισματα.(Φωτο 1).Μεσα εφτιαξα και ενα πυργο υπερχειλησης με αποχετευση στον πατο του για να αδειαζει στο σαμπ με ασφαλεια.Η αντλια 1600 λιτ/ωρα για μενα ειναι μικρη αν η σταθμη σου ειναι τοσο ψιλα.Την πατησα και ο ιδιος .2500αρα τουλαχιστο πιστευω εγω.Οσο για τα τζαμια καλυτερα να πας οχι σε τζαμα αλλα σε εργοστασιο επεξεργασιας υαλοπινακων.Τα δικα μου για ενυδρειο 1.50Χ50Χ70 τα αγορασα 75 Ευρω!!!!.Ψαξτο λιγο.
Η βαση μαζι με τις κοιλοδοκους απο σιεδερα και τα ξυλα της μου βγηκε λιγο τσουχτερα στα 700 ευρω αλλα εγινε επιπλο για σαλονι.Οσο για το καπακι εκανα την καλυτερη λυση για μενα.Κρεμαστο φωτιστικο απο το ταβανι μου με 2 λαμπες 1.50 μετρου Τ8(Αν δεν σου φτανουν βαζεις 2 τετοια φωτιστικα) τελειως διακριτικο και ομορφο.Τιμη φωτιστικου χωρις λαμπες 50 Ευρω απο μαγαζι για φωτιστικα.Μην ζητησεις φωτιστικο για ενυφρειο θα σε κ*λ*πιασουνε!Οσο για τα υπολοιπα εξοδα υπολογισε καμια 100 ευρα για σιλικονες και υλικα φιλτρου α...και καμια 150αρα μια καλη αντλια.Δηλαδη με μια χιλιαρα εφτιαξα ενα ενυδρειο επιπλο για το σαλονι μου. Τωρα οσο για τις κολλησεις γινοντα σχεδον παιχνιδι ,γιατι τα τζαμια λογω βαρους καθονται τελεια.Προσοχη στο γωνιασμα...Ααααα παρε και κανα 2 ατομα να σε βοηθησουν ειναι αποαραιτητο...Καλη αρχη.Η δικια μου εμπειρια πιστευω να βοηθησε..Υ.Γ στις φωτο φενετε η θεση του σαμπ καθως και το φωτιστικο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 05-09-06 στις 15:38 |
|
||||
|
||||
![]()
Οι προσφορες που πηρα τελικα απο 4 τζαμαδες με απογοητευσαν 510,545,540 και 570 ευρωπουλα. Ενας μαλιστα μου προτεινε να βαλω πιο λεπτα τζαμια. (10mm)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Η τιμη στο e-bay ειναι 790 ευρω . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νικο ωραιο το sump σου, πρωτη φορα καταλαβα επιτεους τι εστι sub
αν και με εχουν τρομαξει οι τζαμαδες, θα το ψαξω-λιγο-ακομα.
|
||||
|
||||
![]()
570 ευρω??????????????????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Παντως αλλη ικανοποιηση το DIY.Γιατι δεν κοιτας για το Rio 400?.Kαλο και φτηνο αν και η βαση του ειναι λιγο αστα να πανε(απο αποψη σχεδιασμου-χρωμα.προσωπικη μου γνωμη).Παντως το πως μπορεις να πειραματιστεις και να "παιξεις" με το DIY δεν μπορεις τοσο με το ετοιμο πιστευω,γιατι το DIY το κανεις στα μετρα σου αναλογα με το χωρο σου ,το τι φιλτρα θες κλπ...Ολα αυτα γνωμη μου παντα.Καλη συνεχεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω γιαυτο ξεκινησα να το φτιαξω εγω, για τους λογους που αναφερεις. Ομως επαθα ενα ψιλοεγκεφαλικο με τις τιμες. Θυμασαι που ειναι το εργοστασιο που αγορασες εσυ τα τζαμια ? Κανα τηλεφωνο ? Δεν παραιτουμε ακομα . Απλα ψαχνομαι.
Προτιμω το vision 450 γιατι ειναι λιγο μεγαλυτερο, και ειναι και με το κυρτο τζαμι που μου αρεσει λιγο περισσοτερο. Μπας και θυμασαι που το ειδες? Σε ποιο μαγαζι?
|
||||
|
||||
![]()
Σε κάποια παλιά ποστ εδώ μέσα, εχώ διαβάσει για κάποι εργοστάσιο στο ρέντη.
Κάποιος από τους διαχειριστές νομίζω το έλεγε. Κάνε μια αναζήτηση για να δεις ποιος το είχε πει και μετά ρώτα τον ![]() το βρήκα http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11590 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Zorba_The_Freak : 05-09-06 στις 21:25 |
|
||||
|
||||
![]()
Εyxaristω Zormpa !! το πρωι θα τους κρουσω τον κωδωνα !!!
|
||||
|
||||
![]()
ΡΙΟ 400 με το έπιπλο 660€ σε μαύρο ή καφέ
http://www.aquaristic.net/shop/shop....c4353.62862637 Για το Vision 450 η τιμή είναι 800€. http://www.aquaristic.net/shop/shop....c4353.62862637 Υπολόγισε και άλλα 150€ τα μεταφορικά βέβαια, πρέπει να τους ρωτήσεις με mail για το ακριβές ποσό. Μπορείς να πάρεις από Γερμανία και όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό οπότε τελικά δεν θα βγει υπερβολικό το νούμερο αν και θα ξεπεράσεις τα 1000€. Συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό εσωτερικό φίλτρο, θερμοστάτης 200W και 2 λάμπες των 36W με το καπάκι (300W και 4*36 για το Vision 450). http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=8 http://www.juwel-aquarium.de/en/vision.htm Κάπως έτσι είχε έρθει και το δικό μου Vision 180 όταν απογοητεύτηκα από τις τιμές που άκουγα στα εδώ μαγαζιά. Η δικιά μου παραγγελία είχε φτάσει την μία σελίδα. Αν και άργησαν σχεδόν 1 μήνα να έρθουν ήταν όλα σε άψογη κατάσταση και στην καλύτερη τιμή με πραγματικά λίγο ψάξιμο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DJK : 05-09-06 στις 23:01 |
|
||||
|
||||
![]()
Για 158 x 52 x 70 έδωσα 380 €.
Ψάχτο λίγο ακόμα. Θα βρείς πιστεύω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απο εναν τζαμά στο Γουδί.
Αν σε ενδιαφέρει σου δίνω τηλ να τον πάρεις να τον ρωτήσεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έχω την εντύπωση ότι σαν επαγγελματικό τηλέφωνο δεν πρέπει να είναι και απόρρητο. Οπότε μάλλον καλό θα του κάνεις να το δημοσιοποιήσεις παρά κακό … |
|
||||
|
||||
![]()
στο e-bay το vision 450 κανει 690 ευρω συν 60 μεταφορικα.
μαλλον απιαστη τιμη για ελλαδα. ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι με εδνδιαφερει να μου πεις τηλεφωνο τζαμα !!! (γουδι)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
νοου προμπλεμ. 210 7474863. Ο τύπος φτιάχνει ενυδρεία - βάσεις και παντώς τύπου κατασκευές τέλος πάντων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ παιδες, δυστυχως τα παρατησα. Μετα απο πιστευω αρκετη σκεψη και ερευνα, κατεληξα στο συμπερασμα πως δε με συμφερει να φτιαξω το ενυδρειο μονος μου. Η τελικη διαφορα στην τιμη, αφορα μολις ενα κερδος των 100-150 ευρω το πολυ, και ετσι επελεξα-και εδωσα ηδη προκαταβολη στις Υδατινες ιστοριες για το juwel vision 450 . Αυτααααα...
Σας ευχαριστω ολους που κανατε τον κοπο να ασχολιθειτε με τις αποριες μου, βοηθησατε ουσιαστικα. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Θα τα ξαναπουμε με νεες !!!
|
||||
|
||||
![]()
Έκανες πολύ καλή επιλογή !!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα περιμένουμε κ τις πρώτες σου φοτο μώλις το στήσεις!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πήρες με τη βάση του ?? Ανδρέας |
|
||||
|
||||
![]()
Το πηρα χωρις τη βαση του, εχω την παλια απο το 500αρι που ειχα σαν παιδι ,υ οποια θα ξαναβγει απο το υπογειο μετα απο 18 χρονια!
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο
![]() ![]() ![]() Πόσο πήγε το μαλλί?? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυριο που θα μου το φερουνε σπιτι θα σας πω !
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, το ψηλοεπαθα ! χεχε !
![]() Αλλα το εστησα επιτελους. Πηγε κοντα 1400 μαζι με υποστρωμα,μαυρη λαβα, ζωντανα φυτα, διακοσμητικα,φαρμακα,αντλια μαρατηον 1850λτ/ωρα, και διαφορα αλλα, χωρις τη βαση του.
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και εγω ηθελα να κανω αυτο το ενυδριο ρωτησα σε τζαμα το 12αρι εχει 300ευρω το 10 170. οσπου απο εναν φιλο εδω διαβασα οτι στο καρφουρ εχει 120αρι ενυδριο με 119 ευρω μαζι με βαση το πηρα και με βολεψε πολυ. |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλο πραγμα το 120ρι, αλλο το 300ρι και αλλο ενυδρειο με κυρτή επιφάνεια.
Ισχυει γενικα το οτι πληρωνεις περνεις, χωρις αυτο να σημαινει οτι το ενυδρείο του carrefour ειναι κακή επιλογή για λιγα λίτρα. Με μερικες σημαντικές αλλαγές, (φωτισμος, φιλτρο, κυκλοφορητης) κανει για διαφορα πραγματα... |
|
||||
|
||||
![]()
netblues δεν διαφωνω αλλα πραγματικα ειναι μανουλα για αρχαριους και επειδη ειναι στενο βοηθαει σε σπιτια που δεν εχουν πολλη χωρο
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμος πάχους τζαμιών για την κατασκευη ενυδρειου. | joker | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-02-09 23:24 |
κατασκευη νεου ενυδρειου... (plywood tank) | sharkman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 11-07-05 17:10 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
Κατασκευη DIY CO2 | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 16:56 |
ΧΑΙΡΕΤΕ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 16:50 |