|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
προφανως ο χωρος σου ειναι πολυ καλά μονωμενος και πρεπει να βοηθαει και ο προσανατολισμος του δωματιου. εαν καταφερνεις να εχεις σταθερα 26 βαθμους χωρις συνεταιρο την δεη, τοτε και το ενυδρειο δεν θα ξεπερασει τους 28 και εισαι αρχοντας!.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι είναι βορινό και αυτό βοηθάει αρκετά. Όμως έχει σκεφτεί κανείς πόσα watt καίνε 4 θερμοστάτες το χειμώνα; (για τους κατέχοντες αρκετά ενυδρεία) περίπου όσο και ένα κλιματιστικό το καλοκαίρι (τουλάχιστον το δικό μου καταναλώνει 900 watt/ώρα) και οι θερμοστάτες μου καταναλώνουν 1Χ300w + 1X200w + 2X100w = 700w! Οι θερμοστάτες δουλεύουν περίπου για 7 μήνες, ενώ το κλιματιστικό το πολύ για 3. Με αυτό θέλω να πω πως η διαφορά στο κόστος τελικά δεν είναι και τόσο τραγική.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρηκα αυτον εδω στα 15 ε,γερμανικος,
http://www.leitenberger.de/mess_e/rtc-01.htm αλλα φοβαμε το ''πουρο'' ειναι απο αλουμινιο και να μη βγαζει τιποτα μεσα στο νερο.Τι λετε ?
|
||||
|
||||
![]()
οταν ξεκινουσα αυτο το ποστ να πω την αληθεια πιστευα πως ο μονος λόγος να μη χρησιμοποιηθει τελικα το μπουκάλι θα ήταν αισθητικός και το πολυ πολυ η περιπτωση της απουσίας μου απο το σπίτι για πολλές ώρες....
πλέων και γω προσανατολίζομαι στη λύση του κλιματιστικου. Είναι ακριβως απεναντι απο το ενυδρειο και έχοντας σαν δεδομένο οτι για 30-40 μέρες καιει σχεδον συνεχεια, και οτι μένω στον πρώτο οροφο το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικο. στις ζέστες που πέρασαν είδα θερμοκρασία 27 βαθμών ελπιζω το καλοκαιρι που έρχετε να μη δω πάνω απο 28. Οι ανεμιστήρες είναι όντως η καλύτερη λύση. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είδα σε κατάλογο προσφορών των Plus κάτι ψυγειάκια δωδεκάβολτα για camping κλπ. στην τιμή των 29 ευρώ.
Σκεφτόμουνα την λύση να ανοίξω 2 τρύπες στο ψυγειάκι και να βάλω λάστιχο να κάνει κύκλους σαν σπιραλ όπου θα περνάει το νερό του ενυδρείου με την βοήθεια από έναν μικρό κυκλοφορητή. Πως σας φαίνεται σαν πατέντα? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς δεν...
και για να το εξηγήσω απλά σκέψου ότι το ψυγειάκι αυτό κρατάει δροσερά μερικά λίτρα (το πολύ 5) ενώ το ενυδρείο σου είναι πολύ περισσότερα....Αν κάνεις τον κόπο να βάλεις κάτω...και τις εξισώσεις τότε είναι που θα βεβαιωθείς. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να δουλέψει αλλά με μικρά ενυδρεία.
Να πω και εγώ για τα κλιματιστικά. Τι να πω δηλαδή τον οβολόν μου θα δώσω, ο Liolios τα είπε όλα. Το κλιματιστικό για να είναι οικονομική η χρήση του δεν το αναβοσβήνουμε κατά βούληση, αλλά επιλέγουμε μία σταθερή θερμοκρασία και το αφήνουμε στην ησυχία του. Το καλό είναι ότι σε περίπτωση που ανέβει η θερμοκρασία του χώρου κατά 1 βαθμό θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο να δουλέψει το κομπρεσέρ του και να την κατεβάσει, σε σχέση με το να έχει να κάνει το ίδιο με 5-6 βαθμούς διαφοράς που θα δαπανήσει μεγάλο έργο και με σημαντικό κόστος. Στην πράξη ναι είναι οικονομικό, μάρτυρας μου οι λογαριασμοί που είναι στα ίδια επίπεδα με τον χειμώνα. Πρόσφατα ενεργοποίησα και το νυχτερινό ρεύμα όπότε σίγουρα θα υπάρξει και κάποια, μικρή πιστεύω, μείωση. ΥΓ Εκτός των άλλων και το δωμάτιο απόλαυση για εμένα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μια που το πιάσετε το θέμα και για όσους δεν το έχουν δει έχει εδώ μια κατασκευή :
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/5tee/psyksi.htm |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο νερό (Reverse Osmosis) | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 16-06-03 10:57 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ( ΗCl) η" ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ??? | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 10-12-02 19:20 |