|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα παιδια και παλι!!για να μην ανοιγω θεμα γιατι αυτο που θα αναφερω ισως σχετιζεται αμεσα με το παρων ..εχουμε το εξης:
Απο εχθες παρατηρω πανω στα τζαμια σαλιγγαρια !!ειναι αρκετα..και πολυ μικρα!!τα βλεπω ψηλα στα τζαμια περιμετρικα του ενυδρειου .. Φυτα ειχα βαλει κατι ανουμπιες οι οποιες δεν υπαρχουν πλεον (τις εβγαλα) οπου πριν τις βαλω τις ειχα απολυμανει με χλωρινη σε αναλογη δοσολογια. Διαβασα σχετικα με τα σαλιγγαρια ..και τις θετικες τους επιδρασεις αλλα 1.δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειδος ειναι (εβγαλα την καλυτερη φωτο που μπορουσα μηπως καταλαβετε εσεις) 2.με ανυσηχει το οτι ειναι ψηλα στα τζαμια .. 3.τελευταιες μετρησεις χθες Αμμωνια 0 Νιτρωδη 0 Νιτρικα 10
|
||||
|
||||
![]()
photo
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά είσαι έτοιμος...........πολύ λίγα νιτρικά όμως,έκανες αλλαγή πριν την μέτρηση;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα και ..ειναι στρωμενο , η μετρηση αυτη ειναι πριν την καθιερωμενη 5 ημερη αλλαγη ..40% .. Απλα εμφανιστηκαν αυτα τα σαλιγγαρια ..που εχω και στην φωτο και δεν ξερω γιατι ..αυτη ειναι η απορια μου!!!
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκάρια είναι physa fontinalis και μάλλον είχαν αυγα οι ανούμπιες σου . Δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά αν δεν σου αρεσουν αφαίρεσέ τα με το χέρι. Οι κιχλίδες μάλλον θα τα φάνε
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ναι διαβασα οτι δεν ειναι κατι ανυσηχιτικο ...βεβαια η ανουμπια εχει βγει εδω και 20 μερες και μου κανει εντυπωση οτι τωρα εμφανιστηκαν ..προφανως ηταν αυγα ... το αλλο που με ανησυχει ειναι αυτο που διαβασα: Ένα συγκεκριμένο είδος μάλιστα και κοινός λαθρεπιβάτης το Physa Fontinalis μας βφωνάζειβ όταν το ενυδρείο μας έχει έλλειψη οξυγόνου ή κακής ποιότητα νερό εγκαταλείποντας τα φυτά, ξύλα και άλλα διακοσμητικά του ενυδρείου σκαρφαλώνοντας ομαδικά στα ψηλότερα σημεία του ενυδρείου συνήθως στα τζάμια κοντά στην επιφάνεια. γιατι αρκετα και εγω τα βλεπω να σκαλφαλωνουν κοντα στην επιφανεια οποτε λεω τι γινεται ? (κακη ποιοτητα νερου ?? καθε 5 μερες αλλαζω 40 % απο προφιλτρα που δεσμευουν το χλωριο κλπ και προσθετω και λιγο prime για να ειμαι σιγουρος οπως επισης και οξυγονο εχω αναταραξη στην επιφανεια + κυκλοφορητη) επισης ειναι πανω στις πετρες ..που λεω οκ να φανε και λιγο αλγη που εχω γεμισει .. Τελος οι κιχλιδες .. δεν τα ακουμπανε προς το παρων .. ειναι μικρα τα saulosi μαλλον μηπως γ αυτο ? περιπου 2 cm
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απόλυτο αυτό που λένε για τα σαλιγκάρια όταν πάνε επιφάνεια , πάνε έτσι κι αλλιώς . Επειδή μου έχει τύχει να πάθω ζημιά σε χώρο που κρατούσα μόνο σαλιγκάρια θα είναι πολύ αργά όταν καταλάβεις ότι όλα φυγαν εκτός νερού για κάποιο "ασχημο" λόγο . Η ζημιά θα έχει γίνει δηλαδη και συνήθως ο λόγος ειναι η αμμωνία στο νερό .
Μάλλον δεν τα έχουν φάει γιατι είναι μικρά , όπως λές . Απο κιχλίδες όμως δεν ξέρω τίποτα για να σου πώ την αλήθεια ![]() Να είσαι καλά και καλως ήρθες στο χόμπι !!
|
||||
|
||||
![]()
Άμα μεγαλώσουν να είσαι σίγουρος ότι θα τα γευτούν!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Αντε να δουμε μηπως μπορεσω και λειψω λιγο απο το σπιτι πανω απο 9-10 ωρες που τωρα που ειναι μωρα ειμαι απο πανω τους ![]() ![]() ![]() να γινουν λιγο αυτονομα βρε αδερφε !!! ![]() ![]()
Μην αφήσεις ποτέ τις αναμνήσεις να είναι καλύτερες από τα όνειρά σου... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tanganyika : 29-10-17 στις 17:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μυρωδια | avgeris | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 09-02-16 22:30 |
Φιδακι για κουνουπια, μυρωδια και ψαρια.. | stratigos24 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 13-06-14 13:00 |
αναταραξη νερου - τροφη και μυρωδια | Vangelis21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 21-10-12 10:38 |
μυρωδια στο χωρο | demka27 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 8 | 02-01-11 01:42 |
Ασχημη μυρωδια!!! | babis100nx | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 10-12-10 13:01 |