|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
οι καρδιναλιοι φοβεροί και δεν πειράζουν τπτ .
Όσο για το ενυδρείο όραμαζει και δείχνει περισσότερο! |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο οι καρδινάλιοι τρώνε ζωντανή μονο!
Κατα τα αλλα το ενυδρείο σου ωριμάζει και ομορφαίνει! Μπράβο φιλαρακι μου! |
|
||||
|
||||
![]()
Το foxface έχει 3μερες που έφυγε. Έκανα αμάν μέχρι να το πιάσω το άτιμο.
Αλλα δεν το ήξερα αυτό με τους καρδινάλιους. Όλοι τρώνε ζωντανή; ή μπορεί να φάνε και φυλλαράκια; δύσκολο να έχω κάτι τέτοιο. Εγω φυλλαράκια έχω μόνο και κάποιες κατεψυγμένες. Αν είναι να βάλω κάτι άλλο από ψάρι .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
'Οσες φορές τα δοκίμασα μόνο αμφίποδα κωπήποδα έτρωγαν, ο Σάκης είχε κάνει και αναπαραγωγή, κάτσε να σου πει καλύτερα! |
|
||||
|
||||
![]()
σημερα εκανα μετρησεις
kh 8 , ca 450, mg 1380, NO3 ενω ειχα παντα μηδεν σημερα μετρισα αρκετα θα ελεγα καπου στο 20 εδιξε το salifert φοσφορικα με φωτομετρο 0,03ppm το ph ηταν πεσμενο κατω απο 8 εκανα μια αλλαγη νερου 50λιτρα και εβαλα στο σαμπ μια πετρα με αεραντλια . θα βοηθησει αυτο στο ανεβασμα του ph? τι αλλο μπορω να κανω για να ανεβει το ph;
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί έχει πτώση του Ph τι άλλαξες;
οι υπόλοιπες μέτρησης είναι κομπλέ. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν άλλαξα κάτι Σάκη. Co2 είμαι 33 φυσαλίδες το λεπτό. Κάποια στιγμή δεν θα έπεφτε το ph λόγω του co2;
|
|||
|
|||
![]()
Οσο περισοτερο co2 στο νερο σου τοσο πιο χαμηλα το ph.
Γιαυτο λεμε καλη οξυγόνωση ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas82 : 11-07-17 στις 06:22 |
|
||||
|
||||
![]()
Έβαλα την αεραντλία να δουλεύει σε 24αωρη λειτουργία. Πιστεύω να βοηθήσει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δούλεψε η αεραντλια τελικά; Δοκίμασες να τραβήξεις σωληνάκι αέρα απο το σκίμμερ έξω; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα χρωματα απο τα κοραλια εχουν καπως ξεθωριασει και τα lps δεν πανε καθολου καλα,δεν φουσκωνουν εκανα μετρησεις σημερα και ειναι ολα μια χαρα ![]() το μονο λαθος ειναι οτι 2 σαβατοκυριακα που ηταν κλειστο το αιρ κοντισιον και ειχαν καει καποια ανεμιστηρακια ανεβηκε η θερμοκρασια στο ενυδρειο 29,5 αλλα δε νομιζω να ειναι απο αυτό. Τώρα η θερμοκρασία είναι 27. ph 7.9 με 8 kh 9 mg 1380 ca460 no3 10-25 no2 0 tds ro 003ppm μονο φοσφωρικα δεν μετρησα
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα Γιωργαρα!
τι νέα φιλαρακι μου με τα θέματα που είχες? μπορεί η θερμοκρασία σε συνάρτηση με τα αυξημένα νιτρικά να δημιούργησαν το πρόβλημα, δες και λίγο τα φωσφορικά αν είναι! |
|
||||
|
||||
![]()
δεν πανε καλα τα κοραλια.ειδικα τα sps,νεκρωνουν απο κατω.
τα lps καποια ειναι ενταξει και καποια οπως οι καουλαστρεες σε μαυρο χαλι. πραγματικα δεν ξερω τι φταιει... ετοιμασα 50λιτρα νερου για αλλαγη αυριο και θα αλλαξω και ανθρακα με αντιφωσφορο
|
|||
|
|||
![]()
Θερμοκρασία το είπες και μόνος σου !
Φυσικά και το πχ λίγο παραπάνω θα ήταν καλύτερα! Τα νιτρικά δεν μας τα λες καλά είναι μεγάλη η διαφορά από δέκα μέχρι είκοσι πέντε. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο, τι νεα φιλε πως παει, καιρό εχουμε να μάθουμε νεα σου.....
Τι εγινε τελικά με το τελευταίο θεμα που ειχες, βρήκες τι έφταιγε τελικά; |
|
||||
|
||||
![]()
96δυστυχως δεν εχω βγαλει ακρη.
τα sps νεκρωνουν ολα το ενα πισω απ το αλλο. ομως και καποια lps δεν πανε καλα.οι καουλαστρεες ειναι χαλια και οι εφυλιες αρχιζουν και αυτες σιγα σιγα να μην ανοιγουν καλα. οι 2 ανεμωνες ειναι καλα,οπως και καποια ζοανθακια και μανιταρια. δεν ξερω τι να πω. οι παραμετροι ειναι καλοι.mg ,ca,kh no3 δεν μετρησα τωρα στα κοντα. σημερα εκανα αλλαγη νερου 50λιτρα. με εχει παρει λιγο απο κατω γιατι δεν ξερω τι φταιει
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο θα βρεθεί η λύση μην απογοητεύεσαι....
Ας παρουμε τα πράγματα απο την αρχη..... Κάνε μια Καλη επιθεώρηση στα δοχεία σου, δες εαν εχεις πουθενά χαλκό, σε τάπες, αντλίες βυθιζόμενες μην τυχών και εχει αρχίσει Οξείδωσή ή σκουριά... Μια Καλη συντήρηση στην όσμωση, με μετρησεις tds και no3 του δικτύου, αλλα και πριν και μετα την μεμβράνη... |
|
||||
|
||||
![]()
Η οσμοση μου έδινε tds 003.αλλαξα το DI και πηγε μηδέν. Οσο για τάπες από χαλκό δεν έχω κάτι τέτοιο. Όλα είναι πλαστικά.
Νο3 θα μετρήσω αύριο.
|
||||
|
||||
![]()
Αλατότητα πόσο έχεις;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
1025 μετρησα χτες
|
||||
|
||||
![]()
Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς είναι μια καλή εξήγηση για τις νεκρώσεις, έμεινε πολύ καιρό εκεί;
Βγαλε μια φωτογραφία γενική να φαίνεται και το φωτιστικό σου (τι είναι ; ) , άλγες έχεις;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
3λαμπες ¶τι έχω των 39 βατ. Μου κάνει εντύπωση που οι καουλαστρεες έχουν γίνει έτσι. Είναι ανθεκτικό κοραλι. Επισης κάποια ζώανθακια, μανιτάρια και οι 2 buble ανεμώνες είναι μια χαρά. Μάλιστα η πράσινη σπλιταρισε. Φώτο γενική θα βγαλω αύριο
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ σε θερμοκρασία το ρίχνω περισσότερο...
Σίγουρα τα άλλα ήταν λεπτομέρειες που συνενεσαν. |
|
||||
|
||||
![]()
Φωτογραφίες
Μετρησα Νο3 και είναι αρκετά ψηλά. Σχεδόν 50 στον χρωματικό πίνακα του salifert. Πως μπορώ να τα ρίξω; εκτός από αλλαγές νερού. Ανέβασα τη φωτοπεριοδο στη χαετο από 5 σε 8 ώρες. Επισης μέσα στο σαμπ έχω καμία 4 κιλά βράχο. Από πάντα τον είχα εκεί. Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό πηγή Νο3;
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο 50 είναι παρα πολύ. Θα χάσεις όλα σου τα κοράλλια. Πως αλλιώς να τα ρίξεις αν δεν κανείς αμέσως αλλαγή νερού τουλάχιστον το 50%;
Καλό σκιμαρισμα κ να δούμε την αιτία που έγινε αυτό. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγή έκανα 50 λίτρα.
Για αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξέρω Αν είναι να κάνω αλλά 50 λίτρα δεν θέμα Τα Νο3 Δεν είναι ακριβώς 50 πιο λίγα είναι
|
||||
|
||||
![]()
Πρέπει να θες περισσότερη κυκλοφορία , τον βράχο από το σαμπ αφαίρεσε τον , επιστροφή τι έχεις;τι λάμπες έχει το φωτιστικό και σε τι κατάσταση είναι;
Το κυρίως ενυδρειο πόσα λίτρα είναι; άνθρακα ποτέ άλλαξες τελευταία φορά;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επιστροφή έχω μια cicce 2400 λίτρα και χτες αγόρασα μια jebao 4000 η οποία θα μπει από εβδομάδα Οι λάμπες μου 3ΑΤΙ 39βατ έκλεισαν 1 χρόνο λειτουργίας. Οπότε θα πανε για αλλαγή Το ενυδρείο είναι καθαρά 200λιτρα και 80το σαμπ ¶νθρακα και αντιφωσφορο αλλάζω κάθε 1.5μηνα είναι σε ριακτορες τα υλικά
|
|||
|
|||
![]()
Βάλε άλλες δύο λάμπες ακόμα φιλαράκι!
Με 3 δύσκολα! Ανέβασε την χαετό και τα βακτήρια! Κάνε το σκιμμερ λίγο πιο wet ίσως βοηθήσει! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Reef 140 λίτρα! | kiddo | Reef | 0 | 03-04-15 20:52 |
250λίτρα reef + 220 λίτρα sump | Νίκος_Κρικ | Reef | 10 | 16-07-09 15:45 |
Pico Reef 15 Λίτρα | hitman | Nano Reef | 12 | 23-03-09 10:47 |