Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Fish Only

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #19  
Παλιά 14-05-17, 22:28
Hudds Ο χρήστης Hudds δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-02-2017
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 58
Προεπιλογή

Καλη αρχή!

Καταρχάς οι διαστάσεις σου δίνουν όγκο κοντα στα 500λ

Όπως σου είπε και ο voas κοίταξε να φτιάξεις σαμπ εξαρχής για να μην εχεις πισογυρίσματα... Θα σε βολέψει και πρακτικά, και για να εχεις επιλογές για εξοπλισμο, και αισθητικά, και θα σου δώσει και επιπλέον λιτρα.

Πολλοί ξεκινάμε για fish only αλλα πολυ σύντομα αρχίζουμε να βάζουμε κοράλλια, οποτε έχε το και αυτο υπόψη στον σχεδιασμό σου

Επίσης έχε υπόψη σου οτι στα FO μιας και είσαι πιο χαλαρός με την ιχθυοφορτιση (ποςοτητα, μέγεθος και είδος ψαριών) και κατα συνέπεια με την ποςοτητα Και το είδος τροφής για το τάισμα τους, εχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις στην εξαγωγή των θρεπτικών, άρα χρειάζεσαι μεγαλύτερο σκιμερ και καποια αλλη μέθοδος εξαγωγής (π.χ. Refugium, biopellets, ζεολιθο, αντιφωσφορο κτλ) εκτος απο τον βραχο και των αραγωνίτη που θα εχεις για βιολογική φίλτρανση.

Στην αρχική σου ερώτηση, IMO το mce600 δεν θα σε καλύψει στα 500λ (+σαμπ) οποτε κοίταξε για σκιμερ που έχει "αναγραφόμενα" τουλάχιστον τα διπλάσια λιτρα. Οποτε πας υποχρεωτικά σε λογική in-sump. Στο σαμπ θα εχεις και οτι επιπλέον εξοπλισμο χρειαςτεις για τα παραπάνω.

Για τον βραχο πρόσεξε να ειναι ποροδης και καθαρός και να μην έρχεται απο ενυδρειο με πολλά θρεπτικά. Αν σε παίρνει οικονομικά για φρέσκο απο εισαγωγή ειναι η καλύτερη λύση, αλλιώς δες και την εναλλακτική για νεκρό και τον ζωντανευεις.
Τα κιλά ειναι σχετικα... Υπάρχουν και πιο συμπαγής βράχοι και πιο "τρυπιοι" ή/και με περισσότερους πόρους στο εσωτερικό τους... Δες ποσό χρειάζεσαι για να φτιάξεις τα νησάκια σου, αεράτα και με σπηλιές. Τα θελεις ετσι και για να μην μαζεύουν βρώμα και για να έχουν καταφύγιο τα ψαρακια σου.

Ολα τα παραπάνω που σου γράφω ειναι σημαντικά για να μην γεμίσεις αλγες που δεν φεύγουν με τιποτα... Και τα ψαρακια ναι μεν την παλεύουν με "τσιμπημένα" νιτρικά και φωσφορικα, αλλα δεν ειναι το καλύτερο τους και σιγουρα δεν την παλεύουν με αρκετά υψηλές τιμες.

Το μοντέλο των κυκλοφορητών που σου έγραψε ο Νίκος ειναι "αναγραφόμενης" ροής 15.000 λιτρα την ωρα και με 2 είσαι καλυμμένος.

Απο φωτισμο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στα FO. (Θα εχεις οταν αρχίσεις να βάζεις κοράλια )

Στο θαλασσινό εκτος απο πολυ διάβασμα χρειάζεσαι σωστό προγραμματισμό και σωστές αγορές, πρώτον για να μην απογοητευτεις (επειδή δεν θα εχεις το επιθυμητό αποτελεςμα) και δεύτερον για να μην πετάς λεφτά αγοράζοντας εξοπλισμο που δεν ειναι κατάλληλος και θελει σύντομα αλλαγή. Ξέχασα, χρειάζεται και αρκετη υπομονή
__________________
Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
400αρι tropheous poet Tanganyika 45 22-08-13 09:53
400αρι malawi poet Malawi 5 24-09-12 11:47
Στησιμο απο την αρχη 400αρι rio Dekanat Γλυκό νερό - Γενικά 19 17-12-08 17:26

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:04.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,08288 seconds with 13 queries