|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σπύρογραφοι και σφουγγάρια πρέπει να είναι αυτά!
|
|
|||
|
|||
![]()
Σφουγγάρι λοιπόν ωραία! Ευχαριστώ!
|
|
||||
|
||||
![]()
αν και πιστευω πως ο Σακης εχει δικιο μου φαινεται οτι σαν να σχηματιζονται οι μωρφες απο σαλιφκαρακια. οποτε μιας και δεν ξερω το μεγεθος και τον τροπο οοτοκιας των τουρμπο μηπος ειναι αυγα πρην εκολαφθουν?
αν και παλι ξαναλεω το σφουγκαρι ειναι ποιο σωστη υποθεση! |
|
||||
|
||||
![]()
Χρόνια πολλά ¶ρη!
Οτι σου είπαν και τα αγορια πιο πάνω,τι νεα απο τον ύφαλο; Ανέβασες ένταση το φωτιστικο τελικά; |
|
|||
|
|||
![]()
Χρόνια πολλά Νίκο!
Εχθες έκανα την πρώτη κίνηση και ανέβασα 5% ενταση . Σκέφτομαι να ανεβάζω 5% τον μήνα. Θα ρίξω σιγά σιγά και την φωτοπεριοδο από τις 12 στις 11 ώρες και βλέπουμε. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το κυανο. την προηγούμενη βδομάδα δεν έκανα αλλαγή νερού λόγο δουλειάς και το ενυδρείο ήταν πεντακάθαρο. Μετά έκανα αλλαγή και βγήκε πάλι λίγο κυανό στον αραγωνιτη. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εγώ ή αν είναι τυχαίο. Παρήγγειλα και ένα ηλεκτρονικό τεστ φωσφορικων της hanna που είχα βάλει στο πρόγραμμα καιρό γιατί με τα υγρά δεν βγάζεις άκρη. Οπότε θα έρθει με το καλό και βλέπουμε. Σε γενικές γραμμές το ενυδρείο πάει σούπερ και αν ήμουν διαφορετικός άνθρωπος δεν θα πείραζα τίποτα.! Απλά σκαλίζω και ψαχνω γενικά περισσότερο για να μαθαίνω και να βλέπω τις διαφορές στο σύστημα μου ώστε να αποκτώ εμπειρίες! Στα δικά μου τα μάτια φαίνεται κουκλί το ενυδρείο και το χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι! ------------------------- Επίσης σκέφτομαι σοβαρά να προσθέσω 2 fire shrimp ποια η γνώμη σας παιδιά? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη revolution1925 : 18-04-17 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 24-04-17 στις 22:34 |
|
|||
|
|||
![]()
Είπα να ρίξω την φωτοπεριοδο 1ωρα για να περιορίσω το κυανο.
Το φωτιστικό το δουλεύω μέχρι 45% max μέχρι στιγμής είπα να το ανεβάσω σιγά σιγά γιατί έχω την εντύπωση ότι τα κοράλλια χάσανε λίγο χρώμα! Στις αλλαγές δεν σιφωναρω τον αραγωνιτη είναι πολύ ψιλος και χάνω πολύ αραγωνιτη. Επίσης η επιφάνεια του αραγωνιτη που μπορώ να φτάσω είναι σχεδόν το 30-40% χωρίς να κουνήσω βράχους οπότε είναι και δύσκολο όλο αυτό. Πήρα το ultra low διάβασα ότι δίνει καλύτερες μετρήσεις! Ξαναλέω το ενυδρειακι πάει πολύ καλά! Όλα αυτά που λέω και που κάνω είναι λεπτομέρειες. Τα κοράλλια πάνε πολύ καλά βλέπω ανάπτυξη και ωραία χρώματα! Απλά παντα ψάχνω για το καλύτερο! Έτσι είναι το χόμπι άλλωστε!! |
|
||||
|
||||
![]()
¶ρη τάισε λιγο τα κοραλλακια σου θα τα βοηθήσεις ετσι,έπειτα δεν ειναι απαιτητικά στο φως οπως τα sps!
¶σε το κυανό να εκτονωθεί και να κανει τον κύκλο του,μπορει και να ευθύνεται η πολύ λεπτή κοκκομετρια για την επιμονή του,στον βράχο εχεις καθόλου; Μια χαρά παει φιλαρακι το ρεεφακι σου και οπως το λες,οι λεπτομέρειες κανουν την διαφορα,ολοι μας μεσα απο τις προσωπικές μας εμπειρίες μπορουμε να κατανοούμε καλυτερα το χόμπι μας! Καλη συνεχεια.... |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ταΐζω Νίκο αλλά πολύ ελαφρά. 1 φορά την βδομάδα περίπου!
Κυανό δεν έχω στον βράχο καθόλου είναι πεντακάθαρος.. Στον αραγωνιτη έχω αλλά μην φανταστείς πολύ ίσα που φαίνεται σε κάποια σημεία πιο σκούρος ο αραγωνιτης. Δεν είμαι καν σίγουρος πλέον αν είναι κυανό αυτό η ελαφριά διατομικη. Μπορεί να λέω και βλακειες. Όταν κλείνουν τα φώτα δεν υπάρχει τίποτα ο αραγωνιτης είναι πεντακάθαρος. Ανάβουν τα φώτα και σιγά σιγά εμφανίζεται! |
|
||||
|
||||
![]()
Πως πάει το κυανό Αρη? Υποχώρησε?
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα! Μετά από αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=96934
¶λλαξα αναγκαστικά το στήσιμο των βράχων οπότε με αυτήν την αλλαγή ακόμα ψάχνω την καλύτερη θέση για τον κυκλοφοριτη.! Ακόμα βγαίνει σε κάποια σημεία που μάλλον η ροή είναι πιο λίγη αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το εξαλείψω μόνο με την ροή. Είναι μικρό το ενυδρειακι και συγκεκριμένες θέσεις που μπορεί να μπει ο κυκλοφορητής χωρίς να σηκώνει αραγωνιτη η χωρίς να χτυπάει κατευθείαν τα κοράλλια. Ακόμα το ψάχνω.! Δεν ήταν και πότε σοβαρό πρόβλημα το κυανο στο ενυδρείο, σε ένα το πολύ δύο σημεία έβγαινε και όχι σε μεγάλο βαθμό, παρόλα αυτά είναι άσχημο στο μάτι! Κρατάω ιδανικές συνθήκες, παρήγγειλα και ένα φωτόμετρο για να μετράω φωσφορικά με ακρίβεια, ταΐζω πολύ λίγο έτσι και αλλιώς οπότε πιστεύω με υπομονή κάτι θα γίνει και θα εξαφανιστεί και αυτό το λίγο. Γενικά μετά απ το σκουλικι και τις αλλαγές το ενυδρείο ακόμα παίρνει τα πάνω του! Πια είναι η ανώτερη θερμοκρασία να κρατάμε τα reef το καλοκαίρι παιδιά? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλό είναι να κρατάμε τον ύφαλο γύρω στους 26 βαθμούς με ανώτερη θερμοκρασία όχι πάνω από 28. Γενικότερα όσο ανεβαίνουμε σε θερμοκρασία βλέπουμε μια στασιμότητα στην ανάπτυξη των κοραλλιών. Ιδανική θερμοκρασία είναι 26- 27.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία ευχαριστώ!
Και κάτι άλλο ρε παιδιά έχω πάρει απ όταν ξεκίνησα μια αυτόματη αναπλήρωση από water waves με δυο φλοτερακια κιολας. Έχω κάνει την συνδεσμολογια δουλεύει μια χαρά αλλά δεν την έχω εγκαταστήσει στο ενυδρείο ακόμα. Μπορώ να την εμπιστευτώ την συγκεκριμένη η να πάω σε κάτι πιο επώνυμο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
η πιο αξιόπιστη ακόμα και από της ενυδρειακες.....
κάθε 3-4 χρόνια προληπτικά αλλαγή.... |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία παιδιά ευχαριστώ.!
Κάτι άλλο ήρθε χθες το φωτόμετρο της hanna διάβασα τις οδηγίες και δεν έβγαλα και πολύ άκρη. Λοιπόν οι οδηγίες λένε ανοίγεις το μηχάνημα, βάζεις 10ml στο μπουκαλάκι, το βάζεις μέσα και ξαναπατάς το κουμπί. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μετά λέει να βγάλεις το μπουκαλάκι να βάλεις την σκόνη μέσα και να ανακατέψεις καλά για 3 λεπτά. Το μηχανάκι κλείνει μόνο του όμως στο δίλεπτο! Μέχρι να βγάλω το μπουκαλάκι να βάλω την σκόνη να το σκουπισω καλα κλείνει το Μηχάνημα.! Μία μέτρηση που πρόλαβα να κάνω έκανα το εξής. Γέμισα και τα δύο μπουκαλάκια έριξα την σκόνη και την διάλυσα στο ένα. Έβαλα πρώτα το σκέτο νερό στο μηχάνημα και μετά έβαλα το μπουκαλάκι με την σκόνη. Πήρα μέτρηση μηδέν οπότε φαντάζομαι ότι δεν παίζει αυτή η λύση. Εσείς πως την κάνετε την δουλειά ρε παιδιά? |
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα Αρη!
πατάς το κουμπί,ανοίγει το φωτόμετρο και σου λέει να τοποθετήσεις μέσα το πρώτο δοχείο με νερό έως την ένδειξη! κλείνεις το καπάκι και πατάς μια φορά το κουμπί και σου λέει να τοποθετήσεις το δεύτερο δοχείο με το αντιδραστηριο που θα έχεις ρίξει μέσα του ανακατευοντας το καλά έτσι ώστε να είναι τελείως διαυγές! κλείνεις το καπάκι και πατάς το κουμπί έτσι ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση! πρέπει το φωτόμετρο να είναι σταθερό στο τραπέζι και να μην μετακινηθεί,οπως και τα δοχεία να είναι πεντακάθαρα εξωτερικά! |
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε στην μέτρηση δουλεύουμε και τα δύο μπουκαλάκια το ένα με νερό σκέτο και το άλλο με νερό και διαλυμένη σκόνη έτσι?
Έτσι το έκανα χθες και μου έβγαλε μηδέν αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έκανα βιαστικά. Θα ξαναδοκιμάσω σήμερα. Και το αποτέλεσμα που θα πάρω Νίκο το πολλαπλασιάζω με το 3066 και μετά το διαιρώ με το 1000 για να βρω τα φωσφορικά έτσι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπορείς να κατεβάσεις αν θελεις το πινακακι απο το σαιτ της hanna για μην παιδεύεσαι! |
|
|||
|
|||
![]()
Οοοκ ευχαριστώ Νίκο θα το ξαναμετρησω με προσοχή και επανέρχομαι!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.!
Φρέσκες μετρησεις.! ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 26, 4 PH 8, 1 ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1026 ΑΜΟΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΩΔΗ NO2 0 ΝΙΤΡΙΚΑ NO3 0 ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca 420 ΜΑΓΝΗΣΙΟ Mg 1410 ανθρακικη σκληροτητα KH 8,0 ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ PO4 11 μου έδωσε το φωτόμετρο και με βάση ενός πίνακα που βρήκα τα φωσφορικά είναι 0,034 σωστά? Οποτε πάμε καλά και από φωσφορικά έτσι παιδιά? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο μια χαρά οι μετρησεις σου ειναι σούπερ!
Εναρμονισμένα Κχ mg ca,μπας και εχεις βάλει κρυφά ριακτορα ασβεστίου και δεν μας το λες; ![]() Σωστή ειναι η αντιστοίχιση που εκανες,αλλα εισαι οριακά στα φυσιολογικά πλαίσια τους! |
|
|||
|
|||
![]() ![]() πως μπορώ να τα μειώσω και άλλο Νίκο εκτός απ τον αντιφωσφορο που δουλεύω ηδη? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλές οι μέτρησης τα φωσφορικά ένα κλικ αν και για μη προβιοτικα μου φαίνεται καλούτσικο.
αν θες να τα ρίξεις λίγο αντιφοσφωρο η αλλαγές νερού . καλή συνέχεια !!! |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ωραια!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
¶ρη το τόσο μπλε φως δεν νομίζω πως βοηθάει!
πολύ υγείες τα κοράλλια σου . |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά κάνω ότι καλύτερο μπορώ.!
Σάκη τα φώτα ξεκινάνε με άσπρα μαζί απλά εκείνες τις ώρες δεν είμαι σπίτι να τα βγάλω φώτο. Επίσης δεν είναι τόσο μπλε έτσι φαίνεται απ τις φώτο του κινητού.! Γενικά βλέπω ωραία χρώματα και δεν θέλω να πειράξω πολλά με τα φώτα. βλέποντας και κάνοντας! Να πω ότι από την στιγμή που βγήκε το σκουλικι από μέσα, το ενυδρείο φαίνεται να περνει τα πάνω του! Τα κοράλλια τα βλέπω πιο 'ανετα' πλέον. Ακόμα και κοράλλια που δεν τα ενοχλούσε το σκουλικι γιατί ήταν σε άλλη άκρη του ενυδρείου τα βλέπω πιο καλά! Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω η αν είναι μεγάλη βλακεια, αλλά υπάρχει περίπτωση τα κοράλλια να ''επικοινωνούν '' μεταξύ τους με κάποιο τρόπο? |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κυβος 50χ50χ60 | george79 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 07-07-16 11:37 |
DIY κυβος για μονομάχο | alkis13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 50 | 04-07-09 14:03 |