|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου τακη...ειχα τρεξιματα βρε τακη αστα..θα ηθελα απο την εξωτερικη πλευρα να βαλω ενα φυτο που να κρεμαει για να καλυψει το φιλτρο και απο την εσωτερκη κατι θαμνωδες ισως.εχεις κανα βιντεακι πως φιαχνω αυτη την γλαστρα?
|
||||
|
||||
![]()
Για δες μήπως πάρεις καμια ιδέα από τις δικές μου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91831 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86354
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστς τακη το δευτερο βοηθησε αρκετα
|
||||
|
||||
![]()
μετα απο εναν βαρυ χειμωνα αποφασισα επιτελους να φιαξω τον περιβλοντα χωρο της λιμνης ειναι αρκετα δυσκολο αφου το εδαφος ειναι πολυ επικλινες. προσπαθησα να φιαξω επιπεδα,κατι καταφερα, και φυτεψα κυριως διμορφοθηκες αλλα κακαποια αλλα φυτα.οταν φουντωσοθν ελπιζω να φαινονται καλυτερα..και μερικεσ φωτογραφιες απο τα ψαρια ετσι να μην ξεχνιομαστε
|
||||
|
||||
![]()
Να τα χαίρεσαι Γιάννη !!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος Γιάννη!!
![]() Θέλεις λίγα φυτά που να απλώνουν να κρατάνε και το χώμα καλύτερα/να εμποδίζουν την διάβρωση
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια...Αρτεμις το γκαζον ειναι μεγαλη συζητηση ειναι πολυ μεγαλοσ ο κηπος...Κωστα εβαλα διμορφοθηκες που ειναι ερπουσες απο οτι μου ειπε και αγορασα και σημερα καποια αλλα που θα φυτεψω μολις το επιτρεψει ο χρονος μου..
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου γιαννη ,με τοσο μεγαλο κηπο σιγουρα καποια στιγμη θα μπεις στον πειρασμο να μεγαλωσεις και τη λιμνη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο σε πειρασμο για δευτερη λιμνη ειμαι χαχαχαχαχα
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας παιδια ειπα να κανω ενα update..H λιμνουλα τα παει εξαιρετικα εχει καθαρισει εντελως εδω και καποιους μηνες και πριν μια εβδομαδα ανακαλυψα και 2 μωρα χρυσοψαρα..
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου Γιάνναρε! να σου ζήσουν!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου ρε τζονι...μια ερωτηση την τροφη κινσι την ξερεις?αξιζει?
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου βρε Γιάννη,
να σου ζήσουν βρε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
na sai kala takiiii
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο οντως!!
τροφη,φτιαξε δικη σου καλυτερα και δινε εναλλαξ με αυτη του εμποριου! εκει να δεις αναπτυξη!
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ!!αυτο δεν ξερω να το κανω!!
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν απειρες "συνταγες" και σιγουρα πιο καταλληλοι απο εμενα για να σου προτεινουν (takis,tsala κλπ)
εγω προσωπικα, ταιζω συχνα γαυρο (φιλετο). ή το εχω ετοιμο στην καταψηξη και απλως το ξεπαγωνω, ή αποτελει μερος μιας πιο συνθετης καλυτερης συνταγης: καροτο,σπανακι,μαρουλι,σκορδακι,λαχανο,μπροκολο. καποια απο αυτα (σε καθε συνταγη κανεις αλλαγες) τα ζεματιζεις και τα βαζεις στο μουλτι μαζι με ωμο γαυρο (φιλετο - δηλ καθαρισμενο και χωρις κοκκαλο). στην συνεχεια απλωνεις το μειγμα σε μια σακουλιτσα και τα βαζεις καταψηξη. καθε τοσο κοβεις ενα "κομματι" το ξεπαγωνεις και το προσφερεις! εναλαξ δινεις κατι απο τα παραπανω (πχ σπανακι) φρεσκο, ελαφρως ζεματισμενο. αυτο τουλαχιστον κανω εγω! ![]() επισης μπορεις να δινεις (ειδικα για τα μικρα) καλα βρασμενο αυγο. κροκο κυριως (εγω δινω και ασπραδι)! εχε υπ'οψην σου οτι ολα τα παραπανω επιβαρυνουν το νερο,οποτε θες ισχυρη βιολογια και συχνες αλλαγες! και καλα ξεμπερδ... καλη συνεχεια ηθελα να πω!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
και μετα σπαμε το κεφαλι μας για το απιστευτο commet σου!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ελα βρε που δεν ξερεις λεει χαχαχαχα ευχαριστω παιδια πολυ θα το δοκιμασω!!
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου γιαννη
Να σου πω για το φιλτρο Προσωπικα εγω ετοιμο φιλτρο χρησιμοποιησα οταν πρωτοξεκινησα να ασχολουμε και ειχα λιγα λιτρα Οσο εξελισομουνα ομως παρατηρουσα οτι τα ετοιμα φιλτρα ειναι και ακριβα και ανεπαρκη για μια καλη ξαθαρη και γερη σε βιολογια λιμνη Ετσι εδω και 15 χρονια ποτ ασχολουμε εχω αλλαξει γυρω στα 4 φιλτρα Ενα ετοιμο και 3 φτιαχτα Το τελευταιο το εφτιαξα πριν 2 μηνες και με εχει ικανοποιησει αρκετα και σε κοστος ξατασκευης και σε ποιοτητα και σε απλοτητα Τωρα απο κει και περα μιας και βαζεις χρυσοψαρα σε 2000 κιτρα περιπου νομοζω το φιλτρο που σκεφτεσαι το ετοιμο ειναι μια χαρα Απο κει και περα ομως σε διαβεβαιω πως σε ενα χρονο θα γλυκαθεις και θα θες koi αντι για χρυσοψαρα και περισσοτερα λιτρα Τοτε ειναι που θα αλλαξεις και φιλτεο για κατι πιο περιτεχνο Κρατα λοιπον τωρα αυτο που εχεις και οταν γλυκαθειςοΏ½οΏ½ θα καταληξεις σε φτιαχρη λυση Προσωπικα να ενα απο τα φιλτρα που φτιαξα για 4000 λιτρα προσφατα και εχει βγει αρκετα καλο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 10-08-17 στις 11:19 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία η λίμνη σου και ο κήπος σου
![]() Υ.Γ Σόρυ άμα χαλάω το θέμα ας το μεταφέρει κάποιος moderator αν είναι άσχετο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα Γιωργο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα κατάλαβα Αρτεμισία. Ρε με αυτά που βλέπω εδώ μέσα με φυτιλιάζεται και μου φαίνεται θα αρχίσει να φεύγει όλος ο προϋπολογισμός σε ενυδρεία και λίμνες!!! χαχαχαχαχα..
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο τώρα εγω αν σου πώ πόσο ξεκούραστες είναι οι λίμνες και με σχετικά λογικό προυπολογισμό, τι σκέφτεσαι ???
![]() ![]() ![]() Δεν μιλάω για Κόι εκεί πάμε σε άλλο budget αλλά για χρυσόψαρα είναι πολύ απλά τα πράγματα και με λίγη προσωπική δουλειά γίνεται σούπερ ![]() Εδω θα είμαι να βοηθήσω αν το αποφασίσεις και δεν θα βγεί πάνω απο ένα ενυδρείο 300 λίτρων σε τιμή. Αν έχεις χώρο και το θές , με καλείς your fairy ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας παιδια.. η λιμνουλα τα παει τελεια βεβαια εχουν πρασινισει τα τοιχωματα αλλα το νερο ειναι καθαρο και τα ψαρια εχουν γινει τερατακια.. θα ηθελα να αλλαξω την αντλια μου και απο 3.000 λιτρα να παω στα 5-6000 αν εχετε καμια προταση θα το εκτιμουσα
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Γιαννακο μου ! 😊 χαθηκαμε !
Σου υποσχομαι θα ψαξω απο βδομαδα 😊 Χαίρομαι πάντως που ολα πανε καλά και που χαίρεσαι την λιμνη σου !
|
||||
|
||||
![]()
Αρτεμουλα <3 σε ευχαριστω πολυ.. μπορει να χανομαστε αλλα δεν λησμονιομαστε εμεις
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ είμαι στην αναζήτηση μιας μεγαλύτερης αντλίας αυτήν την στιγμή και μάλλον καταλήγω σε αυτή.
https://www.ebay.de/itm/AquaForte-O-...AdZVUSLJ3rvA-A EUR 70.45 + Postage: EUR 16.90 DHL Paket Teichpumpe AquaForte O-6500 65 watt Fοrderleistung: 6500 ltr/h max. Forderhοhe: 3,5 m Ein/Ausgang: 1 1/2" Kabellαnge: 10 m Υ.Γ.1. Τα credit πάνε στην Artemisia που έχει προτείνει αυτή την μάρκα σε κάποιον άλλον εδώ στο φόρουμ. Ελπίζω να σου (μας) προτύνει κάτι καλύτερο ![]() Υ.Γ.2. Ίσως χρειαστούμε μεγαλύτερη έξοδο στα φίλτρα. Εσύ που έχεις επίπεδο πλευρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις bulkhead. Εγώ που έχω βαρέλια και είναι καμπυλωτά σκέπτομαι να βάλω 2" uniseal, και ψάχνω για καλή τιμή... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καταστρεψα τον κηπο μου για να τον ομορφυνω | GIORGOSKARA | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 77 | 06-07-13 17:48 |
ενυδρειο στον κηπο! | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 12-12-12 17:37 |
Ειδατε στον ALPHA για την λιμνη??? | tonisgr | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 4 | 24-04-09 22:50 |
σχεδιο για την νεα μου λιμνη-κηπο help αν μπορειτε | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 13-05-08 17:05 |