![]() |
#1 |
πολυ υψηλο ph!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα παιδες!
Μου δωσανε προσφατα ενα νεο ενυδρειο 110 λιτρων! Το εχω στρωσει εδω και 3 εβδομαδες περιπου εκανε το κυκλο του,προς το παρον εχω μεσα κατι μωρα γκαπυ, καμια 30ρα ρεντ τσερυ και 3-4 χελενα. Επειδη βαρεθηκα τα γκαπυ με τις γεννες τους(4 χρονια σ ενα 50ρι εχω ξεπερασει τον ορο πολυτεκνος!!!)θελω να αλλαξω ψαροσυνθεση.. Αποφασισα να βαλω τιγρακια,βρηκα σ ενα πετ εδω και μ αρεσουν πολυ..παρεπιπτοντως σκεφτομαι και μια 10ρια νεον αν βρω βεβαια.... Το θεμα ειναι οτι απ οτι διαβασα θελουν σχετικα μαλακο νερο 6-7,5 ph. Το δικο μου ειναι πολυ σκληρο... Οι μετρησεις της βρυσης ειναι: ph:7.4 kh:17 Gh: εδω ειναι το παραξενο,η δεν το κανω σωστα η το νερο ειναι σκετο αλατι...δν αλαζει χρωμα με τπτ,εβαλα 40-50 σταγονες και τπτ!!! Οι μετρησεις του ενυδρειου μου τωρα ειναι: Ph:8,2 Kh:11 Gh: οπως πανω...τερμα μαλλον? Ειναι ελαφρυ φυτεμενο με 5-6 βαλισνεριες μια μικρη ανουμπια, ενα εχινοδωρο και καμποση moss. Εχω ενα ξυλο το οποιο εχω βρασει καλα και 2-3 μεγαζες πετρες μη ασβεστολιθικες! Λοιπον το θεμα μου ειναι..θελω να ριξω το ph χωρις ν αγορασω Α/Ο, προφανως ειναι μονοδρομος η τυρφη ετσι? Και αν ναι σε βαρελι απ οτι καταλαβαινω ειναι το καλυτερο ετσι? Μπορει καποιος να μου προτεινει καποια τυρφη να μν ειναι κ πανακριβη? Πρεπει να κανω παραπανω αλλαγες για να διατηρω το ph? Προς το παρον αποφασισα το 1/3 καθε εβδομαδα Αν βαλω τυρφη σε φιλτρο σε βαρελι πρεπει καθε φορα να πεταω την τρυφη?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υψηλο ph | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 01-02-11 18:06 |
πολυ bba ρε παιδια!!! | dimis_george | Γλυκό νερό - Γενικά | 42 | 27-10-10 20:23 |
υψηλο ph-δεσμευση σιδηρου | aggelospap | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 03-05-10 04:17 |
Πολυ ξύλο! | Nik25 | Δίσκοι | 4 | 17-02-08 22:27 |
ΥΨΗΛΟ ΝΟ2 . ΒΟΗΘΕΙΑ | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-01-07 15:15 |