Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #8  
Παλιά 27-10-13, 07:46
g81gr Ο χρήστης g81gr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-09-2012
Περιοχή: heraclion crete
Μηνύματα: 601
Προεπιλογή

Καλημέρα πρωτ' απ όλα και καλή αρχή, άντε να δούμε και φώτος!!! Αν είναι να πας για λεντ, η λεντοταινία θα σου κοστίσει πολύ και δε θα έχεις απόδοση, συν ότι θα σου πιάσει τον τόπο...Αν υποθέσουμε ότι θες να βάλεις μέτρια φυτά χρειάζεσαι 0,5βατ ανά λίτρο δηλαδή 200 βατ λάμπες φθορίου!!! Αν βάλεις λέντ πας περίπου στα 160 βατ, άρα θα χρειαστείς 11,5 μέτρα (που θα βάλεις τόση λεντοταινία???)λεντοταινία 14,4 βατ το μέτρο συν το τροφοδοτικό,(πάρε υπολογιστή 500βατ και πιστεύω ότι δε θα έχεις θέμα) και τέλος θα χρειαστείς και ψύκτρα γιατί αυτή η ταινία δουλεύετε με ψύκτρα αλλιώς χάνει την απόδοσή της και καίγεται. Προσωπικά μου φαίνεται δύσκολη κατασκευή και πολύ πιθανή για κατάρευση. π.χ. αν καεί ένα μέτρο από την ταινία πως θα την αντικαταστήσεις???

Σου προτίνω αν ξέρεις από κολλήσεις έχεις κολλητίρι και κάποια εμπειρία να φτιάξεις εσύ ένα φωτιστικό. Δες εδώ ένα που έφτιαξα για το θαλασσινό μου, http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74919
Μπορείς να φτιάξεις και εσύ 2 τέτοια και θα είσαι πολύ καλά με το ενυδρείο σου. Πιστεύω βέβαια ότι τα 10000κ είναι τουλάχιστον αυτά που θα βάλεις γιατί με το βάθος του ενυδρείου σου, τα 6500κ και κάτω δε θα φτάνουν στο βυθό οπότε φυτά βυθού όπως ελοχάρις, ή κρυπτοκορύνες και εχινόδοροι, δε θα έχουν ανάπτυξη (στο λέω από εμπειρία ενυδρείου φίλου μόνο με 10000κ και πάνω έβλεπε ανάπτυξη).

Τελειώνοντας να σου πω ότι τα λεντ είναι ακόμα λίγο ανώριμα σαν τεχνολογία. Πιο εύκολη λύση είναι η λάμπα φθορίου. Προσωπικά δε θα έβαζα λεντοταινία (έχω στο δεύτερο) δεν έχει την απόδοση που περιμένεις. Το φως της επειδή παράγεται από πολλές μικρής απόδοσης πηγές, δεν το νιώθεις να φτάνει στο βυθό (και εσύ θα κάνεις βαθύ ενυδρείο) και ο βυθός σου θα έχει αρκετά χαμηλή ένταση φωτός με την ταινία.
__________________


Πωλούνται κλαδέματα!!! A this, last yearr!!!
Τώρα πωλούνται Apple snails!!!
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
new malawi 400lt makis_st Malawi 24 17-10-12 20:02
Νέο Malawi 400lt obgynss Malawi 9 03-05-12 13:26
Ψαροσυνθεση για Malawi 400lt Ektorakos Malawi 8 04-10-11 09:11
Νεο reef 400lt kostas19821 Θαλασσινό νερό - Γενικά 16 12-08-11 15:56
help με 400lt kostas_pana Θαλασσινό νερό - Γενικά 20 09-06-11 23:18

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:29.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,07367 seconds with 13 queries