Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > ¶λλα ζώα

¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #7  
Παλιά 23-10-13, 23:20
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Ξεκινάμε λέγοντας ότι το ενυδρείο σου είναι απίστευτα μικρό, όπως και το φίλτρο, και δεν αρκούν με τίποτα για να καλύψουν τις ανάγκες της χελώνας.

Συγκεκριμένα για τις απορίες σου:
1) Ναι, ο θερμαντήρας σου πρέπει να είναι συνέχεια στο ρεύμα. Έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη και κρατάει σταθερή θερμοκρασία στο νερό. Βέβαια, αυτός που έχεις πρέπει να σου χωράει οριακά στο 11λιτρο και είναι πολύ δυνατός, οπότε πρόσεξε μη σου κολλήσει και βράσει το νερό καμιά μέρα.
2) Όπως είπα και παραπάνω είναι πολύ μικρό. Ίσως οριακά να μπορεί να κρατήσει αρκετή βιολογία, μόνο που αυτή τη στιγμή δεν τον έχεις με βιολογικό υλικό, οπότε δεν είναι και στρωμένο. Βγάλε ό,τι έχεις μέσα και βάλε κάποιο βιολογικό υλικό μικρών διαστάσεων (ελαφρόπετρα, Eheim Substrat pro, Sera Siporax mini, JBL Micromec, Hobby Absorbex micro, κλπ) και ζήτα μπόλι στις αγγελίες. Να διαβάσεις τα υπομνήματα στους αρχάριους.
3) Τη λάμπα τη βάζεις για την περίοδο που δημιουργείς μέρα. Εφόσον δεν υπάρχει φυσικό φως στο δωμάτιο ή μπορείς να καθορίσεις εσύ πότε θα υπάρχει φως τότε η λάμπα θα λειτουργεί για την περίοδο που εσύ θα ορίσεις ως μέρα. Εάν υπάρχει φυσικό φως τότε οι ώρες της ημέρας και άρα της λάμπας θα είναι όσο θα υπάρχει και το φυσικό φως. Δεν μπορεί να είναι μέρα και όταν έχει ήλιο και όταν ανάβεις εσύ τον "ήλιο". Φυσικά εφόσον έχεις μια απλή λάμπα φθορισμού και όχι ειδική UVB δεν κάνεις τίποτα, είναι απλά για να τη βλέπεις εσύ, δηλαδή άχρηστη για την υγεία της.
4) Το τζάμι κόβει την περισσότερη UVB ακτινοβολία, αλλά όπως φαίνεται ακόμα και αυτή που περνάει την έχει σώσει. Το να χτυπάει βέβαια ο ήλιος το ενυδρείο είναι κάτι γενικά ανεπιθύμητο, καθώς είναι απρόβλεπτες οι συνθήκες που μπορεί να δημιουργήσει. Βέβαια και χρειάζεσαι λάμπα UVB, μια και είναι και αυτή ερπετό και χωρίς αυτό το φάσμα της ακτινοβολίας δεν μπορεί να συνθέσει τη βιταμίνη D3 και μαλακώνουν τα κόκκαλα και το κέλυφός της. Η διαφορά σε σχέση με άλλα ερπετά είναι ότι χρειάζεται μικρότερη ποσότητα. Οπότε αυτό που χρειάζεσαι είναι μία λάμπα UVB 5%, στους 20 πόντους από το σημείο που λιάζεται (όπου και πρέπει να μπορεί να στεγνώνει τελείως και να έχει σταθερή θερμοκρασία είτε με κεραμική λάμπα είτε με πυρακτώσεως). Εάν πάρεις ισχυρότερη θα πρέπει να τη βάλεις λίγο πιο μακριά.
5) Αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις που στο ενυδρείο σου βάζεις ζωντανά που είναι από περιοχές με χαμηλές σκληρότητες και pH, κάτι που δεν ισχύει για αυτές τις χελώνες. Παρόλα αυτά καλό είναι να μην μπουν πολλά ασβεστολιθικά πετρώματα μέσα και σου ανεβάσουν πολύ αυτές τις τιμές. Για αυτές τις χελώνες θεωρώ ότι το νερό της βρύσης μας εδώ στην Αθήνα είναι ιδανικό.
6) Υπάρχει υπόμνημα στους αρχάριους για τον καθαρισμό του φίλτρου. Αλλά με το φίλτρο που έχεις επί της ουσίας δεν έχεις βιολογία.
7) Αλλάζει δέρμα, μην το τραβήξεις. Σε περίπτωση όμως που γίνει πολύ έντονο συνήθως σημαίνει ότι έχεις μεγαλύτερη θερμοκρασία στο νερό από αυτή που θέλει, οπότε και σταδιακά τη χαμηλώνεις και βλέπεις πώς θα πάει (σε μία μέρα προφανώς και δε θα δεις διαφορά στο δέρμα, αλλά είναι σχετικά εύκολο να καταλάβεις από τη συμπεριφορά της χελώνας και το πόσο χρόνο περνάει μέσα ή έξω αν κάτι πάει στραβά).

Επειδή είναι πάρα πολλά τα πράγματα που πρέπει να διαβάσεις και να διορθώσεις δε γίνεται να γραφτούν όλα ξανά. Διάβασε καλά τα παλιά θέματα και τα ξαναλέμε για απορίες. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να πάρεις μεγάλο ενυδρείο και φίλτρο και μέχρι τότε βιολογικό υλικό σε αυτό που έχεις, μαζί με μπόλι από άλλο χομπίστα (δε σε νοιάζει αν έχει χελώνες) και συχνές αλλαγές. Και όταν λέω συχνές εννοώ συχνές. Μια φορά τη βδομάδα χωρίς ουσιαστική φίλτρανση στα 11 λίτρα είναι τίποτα. Κάθε μέρα θα έκανα εγώ.
__________________
Aquascaping Contest 2013
Στέλιος
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βασικές οδηγίες για τη φροντίδα της νεροχελώνας memy ¶λλα ζώα 7 03-02-21 20:17
πληροφορίες για ενυδρείο χελώνας giotiss ¶λλα ζώα 6 02-02-11 21:55
Μονομάχος, απορίες για φροντίδα, διατήρηση σε ενυδρείο endymion Bettas 4 12-11-10 21:17
Καύκαλο χελώνας για διακοσμητικό?! aquaaaa Αρχάριοι γλυκού νερού 13 24-05-09 00:14
Διευκρινίσεις σχετικά με ich. nikman Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 8 11-10-06 23:00

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:07.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,09741 seconds with 13 queries