|
||||
|
||||
![]()
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μελετάω το πρώτο μου θαλασσινό, οπότε πρέπει να αλλάξω και nickname
![]() Τές πα... θα επανέλθω στο θέμα nickname όταν θα με βοηθήσει το δημιουργικό μου. Λοιπόν, αρχικά σκέφτομαι τα παρακάτω: - 150Χ65Χ65 (630 λτ μικτά, καθαρό ~ 470λτ μετά από βράο κλπ) - Sump με regufium ~ 100 lt με Skimmer, και νερό από RO/DI. - Αρχικά μόνο λιγοστά ψάρια, μερικά μαλακά και λιγότερα LPS (πάντα από τα λιγότερο απαιτητικά είδη να ξεστραβωθώ πρώτα!) - Αν ποτέ 'ωριμάσω' ![]() Λοιπόν, διαβάζω τα μύρια όσα και εδώ και στο net γενικότερα περί T5/PC/Metal Halide κλπ αλλά ακόμα ![]() Απ'όσα καταλαβαίνω, τα ΜΗ για αργότερα που ίσως κριθούν απαραίτητα (SPS). Επίσης καταλαβαίνω ότι με PC χρειάζομαι λιγότερα W σε σχέση με τις Τ5 (Χ3~Χ5). Το μήκος του hood θα είναι 150 εκ, οπότε μπορώ να 'φιλοξενήσω' μέχρι και ~120 εκ (48") λάμπες. Τώρα, οι ερωτήσεις μου: 1) Τ5 ή PC και γιατί? (καλύτερο φώς, οικονομικώτερο, αντοχή) 2) Μετά το παραπάνω, ποιές συγκεκριμένες λάμπες/ballast προτείνουν οι έμπειροι χρήστες τους? (μάρκα/μοντέλα, ή Kelvin/Watt) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|