Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #9  
Παλιά 25-01-13, 10:27
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣΠΕ Εμφάνιση μηνυμάτων
με τον τυπο απο το petshop τσακωθηκαμε ... εννοειται οτι το ειχα παει πισω και μου ελεγε ασυναρτητα πραγματα... οπως ξερετε, λιγοι ειναι οι σωστοι - απο ολες τις αποψεις- επαγγελματιες

παρα να μου σπασουν τα νευρα, προτιμω να αγορασω ενα καινουργιο, οποτε περιμενω τις γνωμες σας

οσο αφορα το Rena Filstar xp 2, απο που μπορω να το αγορασω ?? τιμη ?

τα φιλτρα eheim κομπλε, εχουν τα παντα μεσα ? (σωληνακια , spraybar, βεντουζες κλπ) (διοτι το cristalprofi τα ειχε ολα μεσα)

αναμενω νεα σας
Τα eheim, εχουν διαφορεε εκδοσεις για να μπορει ο καθενας να τα προσαρμοζει για τις δικες του αναγκες.
Η σειρα classic ειναι συνηθως κομπλε απο σωληνες σπρειμπαρ, αλλα δεν εχει υλικα εκτος απο σφουγγαρια, και χωρις διπλα βανακια. Η σειρα ecco ειναι κομπλε απο ολα, χωρις το σπρειμπαρ μονο. Η σειρα pro3 ειναι κομπλε υλικα σωληνες τα παντα (εκτος του 2080 που συνηθως δεν εχει υλικα
Γενικοτερα, για τα eheim, διαβαζεις την περιγραφη του προιντος προσεκτικα.
Σαν φιλτρα ειναι κορυφαια και οικονομικα στην καταναλωση ρευματος, με μεγαλο καδο για υλικα, αναλογικα με τη ροη της αντλιας τους.
Εχω παρατηρησει οτι ειναι απο τα λιγα φιλτρα που η σχεδιαση τους ειναι τοσο καλα μελετημενη που δεν σηκωνει περαιτερω αναβαθμιση (συγκριτικα με αλλα φιλτρα).
Ωστοσο, αφηνουν περιθορεια να μπορει ο καθενας να τα φερνει στα μετρα του με τις αλλαγες του σε υλικα κλπ.
Αυτο που πρεπει να προσεξεις, οπως με ολα τα φιλτρα, ειναι οτι στις προδιαγραφες τους οταν αναφερουν για τι λιτρα ενυδρειο ειναι καταλληλα, αυτο ειναι μια ενδεικτικη αναφορα, και ισχυει για πολυ ελαφρια ιχθυοφορτωση, και η κυκλοφορια του νερου στο ενυδρειο χρειαζεται βοηθεια και απο κυκλοφορητη.
Οποτε οταν λεει "για ενυδρεια 100-300 λιτρα" εσυ κρατας το 100.
Επισης η ροη της αντλιας που αναφερουν ειναι "ονομαστικη". Δλδ εχει μετρηθει με αδειο φιλτρο απο υλικα και σε μηδενικο υψος.
Κι αυτο γιατι δεν μπορουν να ξερουν ποσο θα στουμπωσει ο καθενας το φιλτρο με υλικα και με τι ειδος υλικων, ουτε ποσο ψηλο ειναι το ενυδρειο του. Αυτοι οι παραγοντες μειωνουν την ονομαστικη ροη αναλογως.

Η επιλογη του φιλτρου σου, καλο θα ηταν λοιπον να υπολογιστει βαση των αναγκων του ενυδρειου σου, αναλογως την ιχθυοφορτωση, την ροη (αναλογως το ειδος των ψαριων και τις προτιμησεις τους σε ροη νερου - να ειναι 2 φορες τουλαχιστον τα λιτρα του ενυδρειου σε πραγματικη ροηκ αυτο μπορει να σημαινει 4 φορες τα λιτρα του ενυδρειου σε ονομαστικη ροη) και κοιτας και την καταναλωση ρευματος.
Χονδρικα για ενα μεσο τιμολογιο δεη με νυχτερινο ρευμα, αναλογει 1 ευρω ανα 1 βατ καταναλωσης απο το φιλτρο, το χρονο. Πχ ενα φιλτρο 20 βατ κοστιζει 20 ευρω το χρονο σε καταναλωση ρευματος (υπολογισμενα ολα, φπα, κι ολα α παρελκομενα εκτος το κοστος της κιλοβατωρας).
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Εξωτερικο ενυδρειο-φιλτρο κατι σαν sub POURITANOS Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 3 31-10-08 19:05
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 70lt angelos7577 Γλυκό νερό - Γενικά 3 06-06-07 16:10

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:01.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,06833 seconds with 13 queries