λοιπον ξερω οτι θα φανει αστειο,αλλα ακουστε τι συνεβη

εστειλε μια θεια μου μια σακουλα αμυγδαλα απτο χωριο και πηρα μερικα να φαω

σπαζοντας λοιπον τα αμυγδαλα κοιταζα τα τσοφλια καποια στιγμη και επειδη προκειται για προιον "αμυγδαλιας" εκανα το συνειρμο με τα καταπα κλπ και λεω,εχει γουστο να κανουνε για Black water.στην αρχη σκεφτικα μονο για το χρωμα.αλλα μετα λεω εχει γουστο να κατεβαζουνε και το ph οπως η τυρφη και τα καταπα....
εκατσα λοιπον να ψαξω λιγο σχετικα με τις ιδιοτητες των τσοφλιων της αμυγδαλιας,και βρηκα κατι τρελλα πραγματα.
εχουν μελετηθει σαν υποκαταστατο του πετροβαμβακα και της τυρφης για οικολογικες καλλιεργειες,σαν υλικο (ενεργος ανθρακας απο τσοφλια αμυγδαλου "
Almond nut
Shell
Activated
Carbon" )αφαιρεσης βαρεων μεταλλων και τοξικων ουσιων απτο νερο,(διχλωροφαινολες,χρωμιο,κ.α)αλλα βρηκα και αναφορες στη χρηση του σαν μεσο μειωσης του Ph σε λιμνες! και μαλιστα αποτι διαβασα κανουν και καλυτερη δουλεια απτην τυρφη αλλα ειναι και ευεργετικα με αλλους τροπους αφου εχουνε και φυσικες αντιμικροβιακες ουσιες.(οπως και τα φυλλα καταπα)!
εχω αρκετο διαβασμα,μολις τελειωσω θα δωσω και σχετικα λινκ
προς το παρον εχω πει σε ολους στο σπιτι,αν θελουν να φανε αμυγδαλα να μου κρατησουνε τα τσοφλια για να κανω δοκιμες αυριο