Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 09-03-11, 21:24
Το avatar του χρήστη ntak
ntak Ο χρήστης ntak δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κρητη
Προεπιλογή Ας να μου λυσει τις αποριες καποιος απο σας.

Καλήσπερα σε ολους ....
θα ηθελα μια μεγάλη βοήθειά απο σας για το νέο μου ενυδρείο..
Πολύ σύντομα θα το έχω έτοιμο γιατι τώρα είμαι σε στάδιο κατασκευής της βάσης (περιμένω να το τελειώσει ο σιδεράς) πιστεύω αυτές τις μέρες θα το βάλω στο σπίτι μου (επιτέλους)
Λοιπόν είμαι πολύ μπερδεμένος σε διάφορα πράγματά κι δεν μπορούσα να βρω τις απαντήσεις απο εδώ το φόρουμ γιατι πολλοί λένε διαφορετικές γνώμες κι αυτό με μπερδεύει πολύ....
Το νέο μου ενυδρείο ειναι 140χ50χ65 (450λίτρα)
Θέλω να το κάνω φυτεμένο ενυδρειο...
Οι απορίες μου ειναι ως εξής...
1--Δεν ξέρω ποιο ειναι κατάλληλο υπόστρωμα για τα φυτά και ποσά κιλά πρεπει να πάρω?Επίσης απο πάνω θέλω να βάλω χαλίκι σε άμμο σε ποσά κιλά? (διάβασα εδώ ότι μπορούμε να τα αγοράσουμε απο μάντρα άλλα δεν ειναι λίγο ντροπή για να αγοράσω απο εκεί για λίγα κιλά???)
Μηπως θα εμποδίζει οι ρίζες οταν μεγαλωσουν (μιλαμε κατω στο υποστωμα) στο πιάτο του ενυδρείο που έχει βάλει 2 μικρά τζάμια για τη πίεσή του, δεν θα υπάρχει πρόβλημά όταν μεγαλώσουν οι ρίζες?
Δείτε τη φώτο..
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  enudreio 1.jpg
Εμφανίσεις:  560
Μέγεθος:  59,0 KB Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  enudreio .jpg
Εμφανίσεις:  567
Μέγεθος:  39,7 KB
2--Βλέπω πολλά όμορφα φυτά που μου αρέσουν πολύ άλλα ειναι τα δύσκολα θέλω να ειναι σε εύκολα ποια ειναι αυτά ?? Επίσης καποιος μου ανάφερε ότι αυτό ειναι πολύ κάλο φάρμακο για τα φυτά αληθεια ειναι?? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=655 αν οχι τότε ποιο προτείνετε???

3-- Όταν θα γεμίσω το ενυδρείο να φυτεψω κατευθεινα ή Μέτα το *στρώσιμο* όσο για τα ψάρια ξέρω ποτέ πρεπει να τα βάλω...
(Πρώτη φορά θα ασχοληθώ με τα φυτά)

4-- θέλω να κάνω DIY CO2 όπως αυτό που αναφέρει το παιδι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9723 ή ειναι για τα δύσκολα φυτά?

5-- Όσο για την αλλαγή νερού επειδή ασχοληθηκα με το ενυδρειο μου εδω ενα χρονο 100 λιτρα ειχα βαρεθει να κουβαλαω κουβαδες. Επισης το ενυδρειο εκει που θα το βαλω ειναι περιπου 2μετρα μεχρι τη βρυση της κουζινα. τη ερευνα του ιντερνετ ειδα αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...lagi_nerou.htm αλλα μου φαινετε οτι θελει πολλες λεπτομερεις για να το κανω. 
Δεν υπαρχει καποιο αλλο πιο ευκολο τροπο για αυτοματη αλλαγη νερου??

Το παλιο μου ενυδρειο σκεφτομαι να το κάνω γεννηστρια..... τι λετε?? οι διαστασεις του ειναι 100χ30χ40...

Αυτες ειναι οι αποριες μου ολο το καιρο προσπαθουσα να βρω καποιες απαντησεις .. Κ ελπιζω καποιος απο σας να εχει λιγη υπομονη για να μου εξηγησει με αναλυτικα.......

Σας ζητω συγνωμη αν το ειχε γραψει καποιος το ιδιο θεμα ....

Ευχαριστω πολυ ....
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές