|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα. θελω λιγο τα φωτα σας. το καπακι που φτιαχνω εχει στεγανο χωρο για τα ηλεκτρολογικα οποτε μπορω να παιξω με 220v αφοβα. μετα απο μια κουβεντα του κυριου Raven ειμαι στη σκεψη να βαλω βιδωτη λαμπα οικονομιας απο Ικεα η καπου αλλου που θα ειναι φτηνες. το μεγιστο παχος λαμπας που μπορω να βαλω ειναι 4 εκατοστα και μπορω να βαλω πολλες. το ενυδρειο ειναι 100Χ45Χ55υ. οι λαμπες με το μικρο σπειρωμα ειναι συνηθως 7-10 watt και αποδιδουν 40-60 watt. θελω τις γνωμες σας καθως και αν τυχον μπορω να χρησιμοποιησω τις εν λογω λαμπες ποιους χρωματικους κωδικους να επιλεξω ωστε να βοηθουν στην αναπτυξη ευκολων φυτων οπως αυτα που εχω : Microsorum pteropus
Hygrophila Polysperma Hygrophila Polysperma Rosa NerviS ludwigia palustris xmas moss willow moss 2 ειδη vallisneria κοντη και μακρια κερατοφυλλο egeria densa Micranthemum micranthemoides Hydrocotyle leucocephala anubia nana Cryptocoryne flaccidifolia Α και μια σποντουλα ακομα. αν τυχον κανεις δε συμφωνει με την προοπτικη των λαμπων οικονομιας και με κατευθυνετε σε T5, μπορω να βαλω τα μπαλαστ απο κατι παλια φωτιστικα φθοριου με λαμπες Τ8 που βρηκα στο μαγαζι μου τα οποια ειναι 1Χ50W ? αν παω σε Τ5 θα βαλω 85 εκατοστα 39W . εχω 5 τετοια φωτιστικα νομιζω . η ρακοσυλλεξη του πατερα μου ισως βγει σε καλο χεχε. ευχαριστω
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τ5 54w *4 σε καπακι απο rio 300 | paco | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 18-09-09 10:22 |
Nεο καπακι | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 05-04-09 21:58 |
diy καπακι | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 08-05-08 21:49 |
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΠΑΚΙ?? | Γιώργος06 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 06-03-07 15:37 |
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΜΑΖΙ ? | pficrx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 12-03-05 21:42 |