|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
διαβάζοντας το υπόμνημα: Οδηγός διάγνωσης προβλημάτων στά φυτά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Το ενυδρείο μου είναι 280λίτρα και λειτουργεί περίπου 40 ημέρες. Φύτεψα πριν από 8 ημέρες 3 Anubias, 1 ludwigia repens, 1 cryptocoryne και ένα χαμηλό που δεν θυμάμαι τι είναι. Βάζω καθημερινά στο ενυδρείο 5ml easycarbo, μέρα παρά μέρα flourish-excel και έβαλα και sera florena 20ml σήμερα για πρώτη φορά. Επειδή όταν άρχιζα δεν ήξερα τίποτα (και συνεχίζω να ξέρω ελάχιστα ![]() Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Η λίπανση μου είναι αρκετή ή χρειάζομαι και άλλα; 2. Στα φυτά μου παρατήρησα "λευκές εναποθέσεις στα φύλλα"κάτι που σύμφωνα με το υπόμνημα οφείλεται στην έλειψη CO2. Επειδή έχω διαβάσει ότι η ανατάραξη της επιφάνειας κάνει καλό στην οξυγόνωση, αλλά έχω και αντλία οξυγόνου, μήπως πρέπει να σταματήσω την ανατάραξη της επιφάνειας; 3. Η δοσολογίες μου είναι καλές; Μήπως πρέπει να βάζω περισσότερο easycarbo; (ακολουθώ τη δοσολογία της συσκευασίας). Ως αφορά το flourish-excel και το sera florena βάζω τη μισή δοσολογία. 4. Θα έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν έβαλα λίπασμα στο υπόστρωμα ή με καλύπτουν οι ταμπλέτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσες απαντήσεις πάρω. Υ.Γ. Τα υπομνήματα του φόρουμ μου έχουν λύσει πραγματικά πολλές απορίες. Μπράβο σε αυτούς που αφιερώνουν χρόνο για να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά η έλλειψη πείρας οδηγεί σε απορίες που καμιά φορά μπορεί να είναι αυτονόητες ή και να υπάρχουν ήδη απαντημένες. Για αυτό και οι πολλές απορίες από μεριάς μου. ------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios_ant : 08-03-10 στις 18:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορία για ανατάραξη επιφάνειας! | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 28-02-10 19:53 |
Φυτά επιφάνειας | kospets | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 24-08-09 18:43 |
O2 και CO2 στις αναταράξεις της επιφάνειας? | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 18-01-08 20:38 |
ανατάραξη επιφάνειας νερού | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 01-06-04 12:14 |
διοξείδιο και ανατάραξη επιφάνειας νερού | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 31-01-03 17:13 |